Inspiratie nodig voor een bijzondere vakantie? Denk eens aan een riviercruise van DCS Touristik!

Geschreven op 30 januari, 2023
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Varen

Heb jij al eens een cruise gemaakt over een van de rivieren in Europa? Met de 2 tot 8-daagse riviercruises van DCS Touristik kun je nu een cruise maken door Duitsland, Nederland of België! Tijdens de cruise kun je onbezorgd genieten, want het verblijf is op basis van volpension. Zo zijn ontbijt, lunch en diner inbegrepen en kun je kosteloos gebruik maken van de wellnessfaciliteiten aan boord. Op de laatste avond geniet je van een galadiner. Ontdek steden zoals Keulen en Antwerpen, bezoek de Nederlandse bloemenstreek of bewonder het wijnstadje Cochem. Onderweg geniet je van de mooiste uitzichten.

Tijdens de cruise vaar je mee op het moderne passagierschip DCS Amethyst Classic. Deze boot beschikt over een prachtig zonnedek met fijne ligstoelen, een wellness met zwembad en sauna én een uitstekend restaurant. Ook is er een souvenirshop, een leeshoek en een panoramalounge met bar. Alle vaartochten beginnen en eindigen in Keulen, Duitsland, en voeren je langs vele hoogtepunten langs de Duitse, Nederlandse en Belgische rivieren.

Optimaal genieten tijdens de cruise? Boek dan één of meerdere excursies! Zo kun je een drankenpakket toevoegen, waardoor je elke dag onbeperkt je dorst kunt lessen. Ga daarnaast voor een stadswandeling, excursie door de natuur, wijnproeverij of maak een rondvaart door de grachten! Kun je niet kiezen tussen de excursies, boek dan het excursiepakket, waardoor je met extra voordeel meedoet aan alle excursies die tijdens de riviercruise gehouden worden!

2-daagse Riviercruise Feest op de Rijn

Deze 2-daagse riviercruise brengt je vanaf Keulen naar Düsseldorf, waar je rond 20.30 aankomt. Geniet tijdens de partycruise van alle luxe aan boord. ’s Avonds is er feest, met livemuziek van een DJ! Na het feest wordt er teruggevaren naar Keulen. In de ochtend kun je smullen van een uitgebreid ontbijtbuffet.

3-daagse Riviercruise Proef de Rijn

Leer het Rijngebied kennen tijdens de 3-daagse Riviercruise ‘Proef de Rijn’! Vanaf Keulen vaar je naar Mainz, Rüdesheim en Andernach. Mainz kent een oude binnenstad met vele bezienswaardigheden, zoals de Dom van Mainz en de Sint-Stefanuskerk. Rüdesheim is een romantisch wijnstadje en Andernach behoort tot de oudste steden van Duitsland.

6-daagse Riviercruise Bloemenparadijs Nederland

Tijdens deze 6-daagse cruise bezoek je vanaf Keulen Zaandam, Enkhuizen, Rotterdam, Dordrecht en Arnhem. Zaandam is een mooie combinatie van moderne stijlen en historische gebouwen en Enkhuizen is een bijzondere havenplaats aan het IJsselmeer. Bezoek er zeker het Zuiderzeemuseum, een echte aanrader. Rotterdam staat bekend om de moderne architectuur en de grootste haven van Europa. Ook Dordrecht, een bijzondere stad aan het water met een monumentaal centrum en historische havens, is erg leuk. Als laatste kom je langs Arnhem, een gezellige stad waar je goed kunt shoppen. Tijdens deze dagen en in deze steden kun je het Nederlandse bloemenparadijs ontdekken. Het grootste deel van de bloemenhandel is in handen van Nederland en de tulp is niet voor niets onze nationale bloem!

6-daagse Riviercruise De Fascinerende Rijn

Ken je de steden langs de Rijn al? Tijdens de riviercruise ‘De Fascinerende Rijn’ vaar je naar Mainz, Speyer, Kehl, Karlsruhe en Koblenz. Zo beleef je de Rijn op een prachtige manier en ontdek je onbekende plekken! Mainz is bijvoorbeeld een echte studentenstad met een oud centrum, waardoor het er altijd gezellig is. De stad Koblenz is omgeven door sprookjesachtige kastelen en heuvels met wijngaarden, en nodigt hierdoor uit tot het maken van een heerlijke wandeling.

6-daagse Riviercruise Rijnbeleving

Fan van het Rijngebied? Boek dan deze riviercruise en vaar langs Koblenz, Rüdesheim, Mannheim, Wiesbaden en het mooie, Franse Straatsburg. Deze stad kent een oud centrum, vele musea en moderne architectuur, waardoor er een bijzondere combinatie ontstaat. Bezoek ook zeker de Kathedraal van Straatsburg! Wil je shoppen, dan is Mannheim een aanrader. De stad heeft mooie historische bezienswaardigheden, maar vooral erg veel leuke winkels.

6-daagse Riviercruise romantiek aan de Moezel

De Moezel is een van de mooiste streken van Duitsland, met een heuvelachtig landschap, leuke dorpen en uitgestrekte wijnvelden. De Moezel wordt niet voor niets romantisch genoemd! Tijdens de 6-daagse riviercruise over deze rivier kom je langs het pittoreske Beilstein, Romeins Trier, het knusse Bernkastel-Kues, toeristisch Cochem, het monumentrijke Koblenz en kuuroord Bad Breisig.

Rijn

7-daagse Rijn- en Moezelcruise naar de Saarschleife

Kun je niet kiezen tussen een riviercruise langs de Rijn of de Moezel? Combineer deze rivieren dan tijdens de 7-daagse ‘Rijn- en Moezelcruise’! Vaar vanaf Keulen naar Cochem, Trier, Saarburg, Bernkastel-Kues, Treis-Karden en Koblenz. Tijdens deze cruise kom je ook langs de Saarschleife, de Grote Bocht in de Saar. Een echte aanrader is Trier, de oudste stad van Duitsland. Hier zijn veel Romeinse overblijfselen te vinden, zoals de Porta Nigra. In Bernkastel-Kues vind je juist veel smalle en knusse straatjes met kleurrijke vakwerkhuizen.

7-daagse Riviercruise Holland en België

De riviercruise door Nederland én België brengt je vanaf Keulen naar Zaandam, Rotterdam, Antwerpen en Nijmegen. Je vaart langs de Zaanse schans, de verschillende bezienswaardigheden in België en de Rotterdamse haven. Ga ook zeker op ontdekkingstocht in Antwerpen, want met veel winkels en restaurants is Antwerpen een heerlijke stad voor een stedentrip! Ook Nijmegen is een bezoek waard. Deze oudste stad van Nederland kent vele bezienswaardigheden. Beklim van april tot en met november bijvoorbeeld de Sint Stevenstoren om Nijmegen van bovenaf te bewonderen! Tijdens de klim vertelt een gids over de geschiedenis van de toren.

8-daagse Rijncruise Noord-Holland en Oost-Friesland

De 8-daagse cruise ‘Noord-Holland en Oost-Friesland’ vaart langs de mooie Hanzesteden Deventer en Kampen, het oude dorp Lemmer en de levendige studentenstad Groningen, die met de authentieke straten en moderne hotspots een leuke variatie biedt. Delfzijl, dat al honderden jaren verbonden is met de Nederlandse zee en waar je heerlijk het strand op kunt, is ook een bezoek waard. Daarnaast kom je langs de gezellige en historische steden Sneek en Arnhem. Tijdens deze cruise is het mogelijk om 335 jaar terug in de tijd te gaan met een bezoek aan Paleistuin Het Loo. Ontdek hier de bijzondere planten, bloemen, fonteinen en tuinbeelden.

Enthousiast geworden? Boek nu een riviercruise en geniet binnenkort van een bijzondere vaartocht!

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Annemiek Netten schreef:

    Heb interesse in de 3 daagde riviercruise Rijn