Inspiratie: maak jouw herfstvakantie 2022 onvergetelijk!

Het lekkere zomerweer lijkt nu toch echt ten einde te zijn gekomen. Zelfs de kinderen vertrekken iedere ochtend weer met frisse tegenzin naar school. Dat betekent niet alleen dat de rust in huis is wedergekeerd, het betekent ook dat het aftellen naar de herfstvakantie van 2022 kan beginnen!

Herfstvakantie 2022

  • Herfstvakantie 2022 Noord: 15 oktober – 23 oktober
  • Herfstvakantie 2022 Midden: 22 oktober – 30 oktober
  • Herfstvakantie 2022 Zuid: 22 oktober – 30 oktober

Het duurt nog even, maar aangezien zelfs de pepernoten alweer in de schappen liggen, vonden wij dat de herfstvakantie-voorpret ook alvast wel mocht beginnen! In heel Nederland valt meer dan genoeg te beleven, of het zonnetje nou schijnt of niet. Pak de fiets en geniet van de weidse, beboste of juist waterrijke natuur, of bezoek een van de vele historische steden die ons land rijk is. Daarnaast is de herfstvakantie de ideale tijd om eens een bezoekje aan een pretpark te brengen of samen een escape-room te doen! Enfin, waar je ook naartoe gaat, je vermaakt je wel deze herfstvakantie. Alles is leuk! Maar ja, als álles leuk is, wordt een keuze maken wel steeds lastiger… Daarom hebben we wat minder voor de hand liggende activiteiten op een rijtje gezet per regio. Hopelijk helpt het je om te bedenken waar jouw herfstvakantie 2022 naartoe gaat! 

Herfstvakantie 2022 Noord (15 oktober – 23 oktober)

DoeZoo 

‘Horen, zien, proeven, ruiken, voelen: dat doe je bij DoeZoo.’ Het motto van de bijzondere dierentuin zegt eigenlijk alles al. Bij de DoeZoo in het Noord-Groningse Leen kijk je niet alleen naar dieren, je leert ze kennen door middel van al je zintuigen! Krijg een slang om je nek, maak een kaars van bijenwas of proef een insectenkoekje! In geen enkele andere dierentuin ontdek je de wereld van dieren en insecten van zo dichtbij. Tijdens een rondleiding krijg je uitleg over alle dieren en mag je sommige beestjes zelf vasthouden, aanraken of voeren! 

Natuurmuseum Fryslan (met OnderWaterSafari!)

In het Natuurmuseum Fryslan leer je alles over alle flora en fauna die de wereld rijk is. Vanaf 15 oktober staat er de spannende tijdelijke expositie T. Rex in Town op het programma. Leer alles over een van de grootste roofdieren die de aarde ooit heeft gekend. In dit museum kun je op vrijdag, zaterdag of zondag ook op OnderWaterSafari, maar niet voordat je je eerst online aangemeld hebt! Tijdens deze interactieve rit maak je een reis door de onderwaterwereld van Nederland. Van zoet tot zout water en van sloot tot zee. Onderweg maak je kennis met alles wat onder de waterspiegel leeft en ga je op zoek naar de Big Five van de Nederlandse wateren: de bever, otter, meerval, zeehond en bruinvis! 

Evenement:

Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum A’dam – 29 oktober

Herfstvakantie 2022 Midden (22 oktober – 30 oktober)

DOMunder

Wist je dat zich onder het Domplein in Utrecht een archeologisch hoogstandje bevindt? En dat dit archeologische hoogstandje ook nog eens tot UNESCO werelderfgoed behoort? Nee? Maak dan kennis met deze bijzondere plek tijdens een bezoek aan DOMunder! Van de Romeinen, de middeleeuwen tot aan de befaamde storm van 1674: de bewogen geschiedenis heeft zijn sporen achtergelaten onder het Dompein. Tijdens een tour met DOMunder duik je in de historie van Utrecht, Nederland en Europa. Je komt zelfs nog resten tegen van een echt Romeins fort! Slecht weer in de vakantie? Bezoek dan deze prijswinnende, historische, ondergrondse attractie! 

Crazy Selfie

Misschien hou je ervan, misschien heb je er een hekel aan, maar over de populariteit van de selfie valt niet te twisten. Bij Crazy Selfie wordt de selfie naar een heel nieuw level getild. Zo kun je er op de foto gaan in de bek van een haai, of in de stijl van Lionel Richie: dansend op het plafond. Niets is wat het lijkt! Word je gek van je tiener die alleen maar achter de telefoon geplakt lijkt te zitten, maar zou je toch graag samen een leuk dagje uit willen? Met een bezoekje aan Crazy Selfie maak je niet alleen de meest puberende puber blij, maar krijg je plezier voor het hele gezin!  

Evenement:

Bockbierfestival Utrecht – 14, 15 en 16 oktober

Herfstvakantie 2022 Zuid (22 oktober – 30 oktober)

Doloris’ Meta Maze

Over bijzondere uitjes gesproken: dit is waarschijnlijk wel de meest originele out-of-the-box-activiteit in het hele rijtje. Het is een combinatie van escaperoom, doolhof en museum. Wanneer je het Doloris’ Meta Maze betreedt, opent zich een surrealistische wereld vol mysterieuze objecten en verstopte doorgangen. Vind samen de uitgang en vergeet – ondanks de spanning – vooral niet te genieten onderweg. Wanneer je de uitgang hebt gevonden, ben je van harte welkom in de rooftop bar, waar je je ervaring onder het genot van een lekker drankje en een mooi uitzicht over Tilburg rustig kunt laten bezinken. Dit uitdagende uitje zal je nog lang bijblijven!

Maastricht Underground

Omdat het weer in de herfstvakantie nog wel eens nat en grijs kan zijn, duiken we ook in regio Zuid onder de grond. Namelijk bij Maastricht Underground. De grotten en gangen onder Maastricht herbergen vele verhalen uit vervlogen tijden. Er zijn verschillende tours mogelijk. Zo kun je onder leiding van een gids wandelen in Grotten Zonneberg en de gangen van Fort Sint Pieter, maar je kunt ook kiezen voor een sportieve tour per step. Helemaal speciaal is de rondleiding door de gangenstelsels in de Sint-Pietersberg, waarin tijdens de Tweede Wereldoorlog 50.000 mensen konden schuilen. Waarin bovendien diverse kunstschatten werden opgeslagen. Wederom een leerzaam en vermakelijk uitje dat jouw herfstvakantie van 2022 onvergetelijk zal maken! 

Evenement:

Dutch Design Week Eindhoven – 22 t/m 30 oktober

Als je er echt even helemaal tussenuit wilt deze herfstvakantie, boek dan een van onze mooie hotels of vakantieparken! Tijdens een Landal herfstvakantie of een Roompot herfstvakantie beleef je een prachtige week met het hele gezin of misschien wel met de hele familie. Er zijn namelijk genoeg faciliteiten voor jong en oud! 

Hoera! We zijn weer genomineerd voor de Website van het Jaar-verkiezing! Natuurlijk willen we net als vorig jaar winnen. Geniet jij ook van onze uitjes en doe je telkens weer inspiratie op door onze blogs? Stem dan nu op Voordeeluitjes.nl via deze link! Bedankt!

  • Naam
  • Email