Stedentrip Utrecht: 6x de leukste hotspots

Geschreven op 18 december, 2019

 

Authentieke kroegjes, alternatieve winkels, pop up stores, studenten, expats, toeristen en een zich snel ontwikkelende restaurantscène… Ben je klaar om dat allemaal te gaan ontdekken? We maakten een selectie van dingen die je écht gedaan moet hebben in Utrecht

Hotspots Utrecht #1 – Verken de binnenstad van Utrecht

De historische locaties in de oude binnenstad vormen samen het bruisende hart van Utrecht. Niet gek dat hier veel hotspots van Utrecht te vinden zijn. Veel van de deftige stadskastelen zijn omgebouwd tot horecagelegenheid – denk aan Stadskasteel Oudaen – en in de oude opslagruimtes langs de werf huisvesten nu gezellige cafés, hippe winkelconcepten en restaurants. Het pronkstuk van de binnenstad is natuurlijk de Dom van Utrecht. Beklim de 564 treden en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad en de regio. Ook leuk: ontdek 2000 jaar Utrechtse geschiedenis bij DOMunder.

 

Hotspots Utrecht #2 – De leukste plekken om te shoppen

Winkelen kun je in Utrecht als de beste. Op de Steenweg, langs de Oudegracht en in Hoog Catharijne vind je de grote winkelketens en bekende modehuizen. Winkel je liever buiten de gebaande paden, ga dan naar de Voorstraat of de Twijnstraat (een van de oudste winkelstraten van Nederland!). Hier vind je tal van unieke winkels en hippe boetiekjes.

 

Hotspots Utrecht #3 – Ontdek Utrecht vanaf het water

Utrecht staat natuurlijk bekend om haar bijzondere grachten. Hoe leuk is het dan om op een zonnige dag met een (elektrische) sloep, kano of waterfiets de grachtengordel te verkennen? Verken de Oudegracht of peddel via de Kromme Rijn naar de groene buitengebieden. Je komt dan door de bossen en landgoederen van Amelisweerd, en kunt onderweg stoppen bij de meest idyllische picknickplekjes langs het water.

Hotspots Utrecht #4 – Museumhoppen in het Museumkwartier

In het Museumkwartier begint je museumbezoek op straat, met middeleeuwse huizen, verborgen hofjes en meer dan honderd jaar oude bomen langs de Oude- en Nieuwegracht. Tussen de muren van eeuwenoude kloosters en universiteitsgebouwen vind je zes musea met bijzondere collecties en uiteenlopende tentoonstellingen. Napraten onder het genot van een borrel doe je op het gezellige plein Ledig Erf, waar ook filmhuis Louis Hartlooper Complex gevestigd is.

Hotspots Utrecht #5 – Ontdek Utrecht by night: Trajectum Lumen

Na het vallen van de avond, voert Trajectum Lumen je van het centraal gelegen Vredenburg langs een aantal projecten van gerenommeerde (inter)nationale lichtkunstenaars. Samen brengen deze het heden en verleden van de stad op spectaculaire wijze tot leven. In de zomer wordt het dus een late avondwandeling, maar in de winter kun je aan het eind van de middag al starten.

 

Hotspots Utrecht #6 – Restaurants in Utrecht

Utrecht barst van de leuke restaurantjes, hippe koffiezaakjes en lunchrooms. Zo drink je in de Voorstraat de lekkerste koffie bij The Village en eet je bij Restaurant Syr de lekkerste Syrische gerechten. In De Drieharingstraat waan je je in een Zuid-Europese stad, met zijn smalle doorgang en vele (verwarmde) terrasjes en authentieke restaurants. Ga voor een hapje en een balletje slaan bij de Ping Pong Club of combineer livemuziek met eten bij Staete of Het Oude Pothuys.

Overnachten in Utrecht
  • In de Twijnstraat, midden in het Museumkwartier, staat het kleinschalige Boutique Hotel Zies. Het hotel beschikt over een gezellige bistro en een mooie binnentuin. Een kleine oase midden in de bruisende stad!
  • Liever iets dichter bij de snelweg? Kies dan voor 2L De BlendDe naam De Blend is afgeleid van het mengsel van heerlijke koffiegeuren en de multifunctionaliteit van het hotel. Het hotel staat namelijk naast de Douwe Egberts fabriek!

Exploris-Hotel-Utrecht-centrum-vakantieblog-voordeeluitjes.nlBoutiquehotel-Zies-Utrecht-Twijnstraat-voordeeluitjes.nl-vakantieblogHotel-in-Douwe-Egberts-Fabriek-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

  • Naam
  • Email