Hotelvakantie Oostenrijk: de leukste tips voor Tirol

Geschreven op 17 juli, 2015
Door

Naast hotels in Nederland en Duitsland heeft Voordeeluitjes.nl inmiddels steeds meer andere landen in het hotelassortiment, waaronder ook een uitgebreid aanbod hotelvakanties Oostenrijk. Van een weekendje Wenen, tot een aantal dagen in een hotel aan een alpenweide. Of ga naar Tirol!

Tirol is vooral bekend van de wintersport, maar het is ook een prachtige regio om in de zomer te genieten van wandelingen door de bergen, langs blauwe bergmeren, groene alpenweides met koeien met klingelende bellen en boerderijen in de typisch Tirolse bouwstijl.

Leuke tips voor een vakantie in de Oostenrijkse regio Tirol:

  • Bezoek de Swarovski Kristallwelten Swarovski is wereldwijd bekend om de kristalsteentjes. Bekijk in de Kristallwelten de sprankelende mix van kristallen in alle vormen en maten en bijzondere creaties van kristal.
  • Alpenzoo Innsbrück Deze dierentuin ligt op 750 meter hoogte, heeft meer dan 2000 alpendieren in huis en is een populaire attractie voor gezinnen en ontdekkingsreizigers.
  • Zilvermijn In Schwaz strekken de gangen van de mijnbouwmetropool uit de Middeleeuwen zich 800 meter onder de grond uit. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur leert u aan de hand van spannende verhalen meer over de mijn, waar vroeger meer dan 10.000 mijnwerkers zilver delfden.
  • Tirolse See-en Tirol kent prachtige blauwe bergmeren. De Achensee is het grootste meer van Tirol en heeft een prachtige ligging tussen de bergen. Op het meer heersen ideale windomstandigheden, waardoor de Achensee heel populair is bij surfers en zeilers. Ook vaart er op de Achensee een meer dan 100 jaar oude stoomtrein over de tandradspoorweg. Inschepen voor een nostalgisch tochtje kan in Jenbach, waar de boot zich fluitend, stomend en sissend op gang werkt tegen de steile heuvels naar het bergmeer. Vanuit de open wagons heb je een prachtig uitzicht.
  • Hochseilgärten Wie liever door de lucht zeilt dan over het water, kan terecht in de vele Hochseilgärten (klimtuinen) van Tirol. Deze klimtuinen bieden sportieve uitdagingen voor jong en oud via avontuurlijke klimtrajecten tot duizelingwekkende hoogte. Slinger heen en weer met de ‘Flying Fox’, en laat de adrenaline stijgen…
  • Naam
  • Email