Voor een goede kop koffie hoef je de deur niet uit: 4x hotels met koffiebar!

Geschreven op 6 oktober, 2021
Door
  Geplaatst in Culinair, Nederland, Tips & uitjes

Koffie helpt ons wakker worden, maakt ons scherper en draagt bij aan een goed begin van de dag. Niets fijner dan je bed uitrollen om niet veel later een goede kop koffie voor je neus te hebben staan. Koffie is eigenlijk altijd onderdeel van het ontbijtbuffet in een hotel, maar voor een écht lekkere kop koffie moet je de deur meestal wel uit. Nu niet meer! Deze hotels hebben namelijk een koffiebar in huis, waar je de heerlijkste cappuccino, latte, espresso, americano en lungo drinkt. Wake up and smell the coffee!

1. Hotel Anne-Klare, Friesland

Het sfeervolle Hotel Anne-Klare staat midden in het Friese plaatsje Joure. Er is een heuse diner- en koffiebar aanwezig, waar duurzaam geteelde koffie van Koffielust te bestellen is. De koffie wordt zonder tussenhandel en voor een eerlijke prijs ingekocht bij kleine coöperaties. Ga je voor een espresso, lungo, cappuccino, cortado, latte macchiato, caramel macchiato of een koffie met havermelk? De keuze is reuze! Ze bakken hier bijna alles zelf, dus bestel er ook een lekkernij bij.

2. Van der Valk Hotel Hoorn, Noord-Holland

Op de eerste verdieping van dit Van der Valk Hotel in Hoorn vind je Koffiebar Chiccio, waar je in een ongedwongen ambiance geniet van de allerlekkerste koffies. Met herkomstlanden als Ethiopië en Kenia, zijn de koffiebonen van Chiccio van hoge kwaliteit. Geniet van een kop koffie uit land van eigen keuze, zoals de karamelachtige aroma van Colombia, de kruidige smaak van Ethiopië en de volle aroma van Indonesië. De ‘Chiccio Original’ wordt omschreven als “een zachte blend met smaken van rood fruit en een aangenaam bittertje”. Proef ze allemaal en ontdek je favoriet!

3. Hotel Haarhuis, Gelderland

Hotel Haarhuis in het Gelderse Arnhem heeft koffiebar HOEK Koffie & Patisserie in huis; dé plek om met een heerlijke, vers gebrande Bocca-koffie in de hand te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Bocca Coffee is de enige in Nederland die het gehele proces van selecteren, inkopen, verschepen, proeven, branden en verpakken in eigen beheer heeft, waardoor de kwaliteit van de koffie behouden blijft. Kies voor een lungo, americano, espresso, cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd, al dan niet met een smaakje en soja-, haver- of amandelmelk. Een macaron of tartelette erbij, en je hebt je perfecte koffiemoment.

4. Hotel The Match, Noord-Brabant

Het stijlvolle Hotel The Match staat in het centrum van Eindhoven. Bij deze locatie is de koffiebar niet in het hotel zelf gehuisvest, maar bevindt deze zich op slechts een minuutje lopen. Zoals het hotel zelf zegt: Lucifer Coffee Roasters en Hotel The Match zijn een match. Leuk feitje: de koffiebar staat op dezelfde plek als waar Eindhovens vroegere Luciferfabriek stond. Zowel in het hotel als in de koffiebar zijn de muren verfraaid met kunst. Bij Lucifer worden de koffiebonen – van de beste koffieboeren – zelf gebrand. Wil je thuis ook zulke lekkere koffie? Kan gewoon, want je kunt een zak filter- of espressokoffie mee naar huis nemen.

  • Naam
  • Email