Uitbuiken op de hotelkamer: 5x hotels met een bijzonder restaurant

Geschreven op 3 februari, 2022
Door

Steeds meer hotels bieden niet meer alleen een slaapplek aan, maar gaan voor een complete ervaring. Zo kun je tegenwoordig in oude schoolgebouwen, gevangenissen, kastelen en fabrieken overnachten en is er zelfs een hotel dat trotse eigenaar is van ‘het mooiste toilet van Nederland’. Het kan niet gek genoeg! Om die reden is het ook niet altijd nodig om de stad of het dorp in te trekken om gezellig uit eten te gaan. Bij veel hotels kun je terecht voor de lekkerste gerechten in een perfect gestyled restaurant. Dus waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Geniet van een topdiner en neem er gerust een paar heerlijke drankjes bij, want er hoeft toch niemand naar huis te rijden. Bij deze vijf hotels met goed restaurant rol je na het diner zo je heerlijke zachte bedje in! 

Mokum meets Caraïbisch soulfood bij The College Hotel Amsterdam 

De Curaçaose meesterchef Justin Niessen neemt je met zijn gewaagde gerechten mee op minivakantie naar de Cariben. Hij beschrijft zijn stijl zelf als ‘Caribbean Soulfood met een Franse twist en een randje Mokums bravoure’. Het interieur van het restaurant past hier ook nog eens volledig bij. Uitbundige designpanelen met botanische prints, kunst van de eilanden en grote exotische planten doen je vergeten dat je in het hart van een drukke stad zit. Geniet van shared fine-dining bij restaurant Mondi in The College Hotel Amsterdam: proef de zon in het hart van de stad!

Van boer tot bord bij Hotel Villa Ruimzicht 

Duurzaamheid én respect voor de seizoenen staan bij chef-kok Bjorn Massop hoog in het vaandel. Zo koken hij en zijn team het liefst met seizoensgebonden producten uit de regio met kruiden uit de lokale natuur. En daar weten ze toch maar mooi, zeer hoogstaande 4- tot 6-gangenmenu’s mee te maken. Bij ieder gerecht dat je bij Hotel Villa Ruimzicht krijgt, wordt niet alleen verteld wat er op je bord ligt, maar ook waar het vandaan komt en wat het verhaal van de leverancier is. Deze bijzondere passie voor duurzaamheid bleef niet onopgemerkt. Zo ontving chef Massop in 2020 een vermelding in de Food100 en werd zijn werk in 2021 bekroond met een groene Michelinster. 

FINN hotel Almere heeft goed vlees in de kuip

Met zijn twaalf jaar slagerservaring weet de chef van het hoteleigen restaurant Meat in the City wel hoe je een biefstukje moet bakken. Bij dit restaurant draait zo’n beetje alles om vlees. Vooral de dry-aged producten worden geroemd. Je kunt bij binnenkomst de verschillende stukken vlees al in de droogkast zien hangen. Na 28 dagen worden ze er pas uitgehaald om vervolgens sappig en perfect gebakken op jouw bordje terecht te komen. Het duurzame vlees is afkomstig uit Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië, Brazilië en grotendeels gewoon uit ons eigen Nederland. Ben je geen vleesliefhebber? Kies dan voor een van de heerlijke vis- of vegetarische gerechten die FINN hotel Almere op het menu heeft staan.

Groenten in de hoofdrol bij Hotel Haarhuis

Met maar liefst vier verschillende horecazaken in één hotel, biedt Hotel Haarhuis voor ieder wat wils. Restaurant Locals verdient de meeste aandacht. Hier staan namelijk gerechten op de kaart waarbij groenten de hoofdrol spelen. En dat is alles behalve saai. Chef Frank Bregman heeft ervaring opgedaan in de keukens van Sergio Herman en gebruikt die kennis nu om de meest verse, creatieve en inspirerende gerechten met groenten te maken. Geloof ons, iedereen lust hier spruitjes. Een gedeelte van de producten wordt in de verticale boerderij gekweekt, andere ingrediënten worden bij lokale ondernemers verkregen. Stap binnen in een groene oase en laat je verrassen bij Locals. Heb je daarna nog zin een afsluitende borrel? Dan heb je keuze uit wijnkelder en whiskey bar The Storage of The Blou Rooftop Bar. Bij die laatste vind je tevens het mooiste toilet van Nederland. Je leegt hier namelijk je blaas op een glazen platform in een 18 meter diepe liftschacht, mét lichteffecten!  

Proef Zeeland bij Hampshire hotel – Hostellerie Schuddebeurs 

We hebben het over vlees gehad, we hebben het over groenten gehad. Laten we het ook vooral eens over vis hebben! En waar kun je nou beter van een lekker visje genieten dan aan, jawel, de Zeeuwse kust. Bij Hampshire Hotel – Hostellerie Schuddebeurs werkt chef-kok Bart de Bree al jaren met Zeeuwse en Hollandse producten. En niet onverdienstelijk. Het restaurant is namelijk bij Relais Restaurants aangesloten. Een alliantie van 32 restaurants die streven naar goede smaak, kwaliteit en gastvrijheid. De Zeeuwse cultuur is duidelijk aanwezig. Probeer de Oosterscheldekreeft eens, Zeeland was nog nooit zo lekker!

  • Naam
  • Email