5x culinair uit eten mét overnachting

Geschreven op 2 juni, 2020
Door
  Geplaatst in Culinair, Nederland, Tips & uitjes
hotel-restaurants-restaurant-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een culinair avondje uit, dat zit er nu even niet in. Of toch wel? Verblijf in hotel-restaurants waar je fijn kunt eten én overnachten. Hier geniet je van culinaire hoogstandjes met bijpassende wijnen, door Michelin bekroonde gerechten en smaakvolle maaltijden. Na het eten rol je zo je bed in! Zie hier 5x de beste hotel-restaurants. Al deze hotels treffen coronamaatregelen, zodat je er veilig opuit kunt.

1. Restaurant – Hotel de Potkachel in Berg en Terblijt

In het gezellige Restaurant de Potkachel kun je à la carte dineren of zelf een menu samenstellen, eventueel met een bijpassend wijnarrangement. Als je voor het specialiteitenmenu Dégustation kiest, staat je een ruim drie uur durende culinaire belevenis te wachten. Geef aan wat je niet lekker vindt, en de chef-koks en zijn team stellen een achtgangendiner voor je samen. Denk aan gerechten als Limburgse kippendijenfilet, zuurvlees en verschillende pastagerechten.

2. Hotel Villa de Klughte – Puur Zee in Wijk aan Zee

Een van de betere hotel-restaurants PUUR ZEE; het restaurant van meester-kok Imko Binnerts en chef-kok Joost Hoogewerf. Imko zegt zelf “helemaal lijp van vis” te zijn, en dat is terug te zien in de gerechten. Geniet van de pure smaken van lekkernijen uit de zee, eventueel gecombineerd met bijpassende wijnen van PUUR WIJN. Een gouden combinatie, want Imko runt het hotel-restaurant samen met zijn vrouw én vinologe Cathy Moerdijk.

3. Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel in Apeldoorn

Achter het Van der Valk Hotel Apeldoorn staat Huisje James, waar je de keuze hebt uit een wisselend menu en een vegetarisch menu. De groenten en kruiden komen rechtstreeks uit de eigen groentetuin. Verser kan niet! De chefs laten zich inspireren door het bos, het Veluws wild en de eigen moestuin. Neem plaats in het sfeervolle landhuisje met rieten dak, of op het terras. Huisje James wordt genoemd in de Michelingids 2020 en in de Gault&Millau-gids 2020!

4. Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo (Overijssel)

Meester-kok Lars van Galen van ’t Lansink is altijd op zoek naar het beste: het mooiste vlees, de meest verse vis en de meest smaakvolle groenten. In het Michelinrestaurant zijn de gerechten geïnspireerd op de Nederlandse en Franse keuken en wordt er gekookt met seizoensproducten. Niet omdat het hip is, maar omdat het barstensvol smaak zit. Van asperges van Twentse grond in het voorjaar tot wild uit de streek in het najaar.

5. Hotel de Wereld in Wageningen

Bij Brasserie Le Monde wordt er authentiek en ambachtelijk gekookt, waarbij de Franse keuken als inspiratie dient. Hier kun je genieten van verse, eerlijke en lekkere gerechten. De gerechten worden mede bepaald door het seizoen. Leuk detail: de menukaart ziet eruit als een krant, passend bij de naam van het restaurant. Le Monde is een toonaangevend Frans dagblad, dat in 1944 werd opgericht.

  • Naam
  • Email