Hoe maak je mooie foto’s op vakantie? De beste fotografie tips op een rijtje!

Geschreven op 16 juni, 2021
Door

Heb je het al gezien? Bij Voordeeluitjes.nl hebben we nu een fantastische nieuwe actie! Bij een boeking in juni krijg je namelijk een canvasdoek met jouw mooiste vakantiefoto, helemaal gratis! Zo’n canvasfoto schittert daarna natuurlijk voor altijd boven de open haard of de eettafel, dus het is wel zaak dat de foto in kwestie de aller, allermooiste is. Om je op weg te helpen bij het schieten van jouw perfecte plaatje hebben we 5 fotografietips op een rijtje gezet, zodat jij op jouw volgende Voordeeluitje leuke foto’s kunt maken. Misschien wel naast dat ene bekende monument op stedentrip? Of wat dacht je van een strandfoto bij zonsondergang tijdens jouw verblijf in een hotel aan de kust?

Voorkom clichés

Iedereen kent ze wel: de clichématige toeristische foto’s leunend tegen de Toren van Pisa of proostend met een cocktail in de hand. Hartstikke lollig natuurlijk, maar een beetje originaliteit is ook niet verkeerd. Probeer daarom een beetje outside-the-box te denken en vooral de spontane momenten vast te leggen. Tip voor ‘spontaan’ poseren: lach expres heel hard, je zult zien dat je vanzelf écht in de lach schiet en voilà, het plezier spat van de camera af!

Laat de camera rondgaan

Om nog even bij de spontane factor van een goede foto te blijven: soms kun je nog zo je best doen om de juiste hoek te vinden en wil het maar niet lukken, maar maakt je neefje van zes ineens de meest levendige foto ooit! Door de camera door meerdere mensen te laten bemannen leg je de meest diverse momenten vast en belangrijker nog: op deze manier staat ook echt iedereen regelmatig op de foto!

Doorklikken maar!

Haastige spoed is zelden goed; dat geldt ook voor het maken van een goede foto. Neem je tijd om het perfecte plaatje te schieten, probeer meerdere hoeken en camerastandpunten en klik vooral lekker door. Zeker wanneer je een dynamisch beeld van bijvoorbeeld spelende kinderen wilt vangen, kun je maar beter teveel foto’s maken dan te weinig. Je kunt ze later altijd nog verwijderen!

Let op het licht

Je kent het wel: dan is er weer teveel licht en dan staat weer iedereen in de schaduw of juist met geknepen ogen tegen de zon te vechten. Het kiezen van een goed camerastandpunt zodat het licht optimaal gebruikt wordt, is nog wel eens een uitdaging.

Hier een paar tips voor het beste resultaat:
– Ga als fotograaf met je rug naar de zon staan, zo voorkom je tegenlicht;
– Probeer niet tussen 11:00 uur en 14:00 uur te fotograferen, want dan zijn de licht-schaduwcontrasten het grootst;
– Maak gebruik van zonsopkomst of -ondergang; dan is het licht op z’n mooist!

Laat zien waar je bent

Een mooie selfie is natuurlijk altijd goed, maar zeg nou zelf: het is toch veel leuker om al dat moois dat je op vakantie tegenkomt als decor te gebruiken? Alleen het hotel kan al idyllische plaatjes bieden! Zorg dus dat je de omgeving terugziet in je foto, zodat het echt een mooie vakantiefoto wordt.

Succes!

  • Naam
  • Email