Familievertier in het Vechtdal; onze top 3 aan de Vecht!

Geschreven op 2 augustus, 2017
Door

Het Vechtdal - Vakantieblog - Voordeeluitjes.nlHet Vechtdal - Vakantieblog - Voordeeluitjes.nl

Hoewel het Vechtdal prima alleen of met zijn tweetjes te verkennen valt, is het stroomgebied van de Vecht ook zeer geschikt om met het hele gezin te ontdekken. Leuke plaatsen als Ommen, Hardenberg, Beerze en Dalfsen maken deel uit van het Overijsselse Vechtdal; het zijn al jaren bestemmingen waar gezinnen met jonge kinderen graag vertoeven! Zie hier een landschap waarin vervlogen tijden bewaard zijn gebleven en waar jullie volop speelruimte hebben!  

De Oldemeijer in Boswachterij Hardenberg

Lekker zwemmen in natuurwater kun je bij recreatieplas De Oldemeijer in Hardenberg. Dat betekent een ontspannen dagje aan de waterkant en tussen de bomen. Neem de schepjes en emmertjes maar mee, want kastelen zullen er gebouwd worden op het bijbehorende strandje, vast en zeker! Uiteraard gaan ook de handdoeken, zwembroeken en flesjes zonnebrand mee. Want jullie gaan heerlijk zwemmen, zonnen, spelen en – wie weet – picknicken op een van de meest toverachtige plekjes van Overijssel!

Met Rederij Peters de Vecht op

Als kinderen iets ‘vet’ vinden, dan is het wel varen! Aangezien de Vecht in het Vechtdal nooit ver weg is, heb je diverse opstapplaatsen voor een leuke vaartocht binnen handbereik. Bij Rederij Peters in Ommen hebben ze er iets bijzonders van gemaakt; hier liggen de familiekano’s, nostalgische motorbootjes en luxe sloepen voor jullie klaar om de rivier te verkennen. Volg de mooi meanderende Vecht, die zich een weg door het prachtig groene landschap baant.

Barbecue of boerengolf aan de Vecht

Er zijn weinig kinderen die hun neus ophalen voor buitenactiviteiten. Samen lekker actief in de frisse buitenlucht, het gevoel van een schoolreisje; daarvoor lijkt Hiawatha Actief in het leven geroepen te zijn! Deze evenementenorganisator is specialist in groepsuitjes, maar biedt ook leuke activiteiten voor individuele gasten. Onder andere in Dalfsen staat een buitenactiviteitencentrum van Hiawatha Actief, op een idyllische locatie direct aan de Vecht. Waar is jouw gezin voor in? Gaan jullie voor een potje boerengolf, wordt het een bbq aan het water of dagen jullie elkaar uit met pijl en boog?

Wellicht ook interessant?

Is jouw gezin te porren voor een dagje doldwaze attracties, spannende ritjes en leuke shows in het Vechtdal? Het is namelijk niet voor niets dat er in deze omgeving veel leuke pretparken te vinden zijn. Spelen, glijden, razen, spetteren en lekker eten in een prachtig groen decor; dat is voor iedereen fijn! Wat dacht je van Avonturenpark Hellendoorn met het bruisende Aquaventura Slidepark, Plopsa Indoor Coevorden en Attractiepark Slagharen met waterparadijs Aqua Mexicana? Allemaal in en rondom deze streek te vinden!

Heb jij nog leuke tips voor uitjes in het stroomgebied van de Vecht? Laat het ons gerust weten in een reactie….

  • Naam
  • Email