Herfstvakantie 2017; ga eropuit met het hele gezin!

Geschreven op 20 september, 2017
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Lekker eropuit in de kleurrijke herfst? Dat kan bij uitstek in ons eigen land, waar de bladeren in deze periode mooi rood of geel kleuren en de zon zacht straalt. Wil je nog iets leuks doen met de kids, maar je hebt nog geen idee? Laat je dan inspireren door dit blog, want bij veel Nederlandse attractieparken – maar ook bij dierenparken – is er iets bijzonders te beleven in de najaarsvakantie.

De 65-jarige Efteling in Kaatsheuvel

Een sprookjesbos met tien sprookjes is de Efteling in Kaatsheuvel al lang niet meer. Daar begon het wel allemaal mee, 65 jaar geleden. Wist je dat dit attractiepark op alle dagen van het jaar geopend is? Aan te raden is echter om binnenkort dat uitje naar Brabant te plannen, want de Efteling is in de herfst op zijn mooist! Kun je eindelijk de nieuwste attractie de Symbolica uitproberen! Ben jij als kind al eens geweest en neem je nu je (klein-)kinderen mee naar hét pretpark in de Brabantse natuur? Ga dan beslist even kijken bij het Efteling Museum op het terrein; hier krijg je een goed beeld van de transformatie die het park door de jaren heen heeft ondergaan. Zoek jij liever the thrill op? Als je geluk hebt, is de sensationele achtbaan de Python nog net niet aan een grote opknapbeurt toe. Binnenkort – misschien zelfs nu al – gaat er in de Efteling geëxperimenteerd worden met de zogenoemde boarding pass, waarmee men aan de lange wachtrijen een einde hoopt te maken.

Op avontuur in Dierenpark Amersfoort

Is jouw kleine gek op dino’s? Dan kun je je kind geen groter plezier doen dan in de herfstvakantie af te reizen naar Amersfoort. Laat je avontuurlijke zoon of dochter los in het DinoPark van Dierenpark Amersfoort en je hebt er geen kind meer aan! Onder de naam DinoAdventures worden er spannende tochtjes georganiseerd door het donkere woud, waarbij achter elke boom een dinosaurus op de loer kan liggen. De avonturiers mogen in het park het bevruchte ei van een dino beschermen, wat al snel – in de kinderhoofdjes – als uiterst serieuze taak opgevat zal worden. Vraag je kids tien jaar later of ze nog weten wat ze in de herfstvakantie van 2017 gedaan hebben en het antwoord laat zich al raden. Dat wordt namelijk een onvergetelijke trip voor je stoere zoon of dochter! Van 14 tot en met 29 oktober aanstaande valt hieraan mee te doen. Heb je aan één dag niet genoeg? Plak er dan een overnachting aan vast in een leuk hotel in de Amersfoortse bossen.

Python in de Efteling - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog Dierenpark Amersfoort - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog Herfstvakantie 2017 - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Griezelen bij Drouwenerzand

Rond de herfstvakantie 2019 worden de speciale Halloweendagen bij Drouwenerzand Attractiepark in het Drentse Drouwen gehouden. Tijdens deze dagen is het attractiepark geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Je kids kunnen zich vermaken met het uithollen van pompoenen of, als ze dat te soft vinden, met het oplopen van een gemene, bloederige wond. Een nepwond op je lijf die net echt lijkt; hoe cool is dat? Tot aan een uurtje of vijf is het park in een gezellige en warme Halloween-stemming, maar vanaf 17.00 uur wordt het overgenomen door griezels. Tel daarbij het invallen van de schemering op en je kunt wel raden dat het park meteen in heel andere sferen gehuld is. Zijn de Scare Zone, de Maze en het Halloweenhuis een beetje te eng voor je kleintje? Geen nood; voor de jonge kinderen van vier tot en met 12 jaar valt er ‘op een vriendelijke manier’ te griezelen in Huyze den Vilder. Wil jij ten slotte op de foto met een echte engerd? Dat kan! Op een exclusieve plek in het park laat je je vereeuwigen met de grootste griezel die er rondloopt. Het mooie daarvan is; je steekt er zelf zo knap bij af!

Geluk zoeken in Afrika

Ga in de herfstvakantie naar ons eigen Afrika! In het Afrika Museum in Berg en Dal krijg je dit najaar een lesje in geluk! En okay, het is geen attractiepark, maar je kids kunnen er wel lekker losgaan. Vooral als ze hun eigen lijf als muziekinstrument mogen gebruiken! Leer over de Afrikaanse manieren om geluk af te dwingen, bewonder de amuletten en zie mooie voorbeelden van voorouderverering. Op diverse dagen in oktober zijn in het museum allerlei workshops te volgen. Doe mee aan een ‘rondje geluk’, volg een workshop gelukstatoeages maken of neem deel aan de workshop bodypercussie. Onder het motto ‘van muziek en bewegen word je gelukkig’ creëer jij met je lijf een unieke beat. Geen trommels of andere muzikale hulpmiddelen komen eraan te pas, alleen je eigen handen en voeten. Kom in een gelukzalige roes door klappen, stampen, slaan en dansen en voel je voor heel even een Afrikaanse krijger na een intensieve rituele dans. Misschien nog wel cooler dan een ritje in de achtbaan!

We kunnen hier natuurlijk niet alle leuke attracties, evenementen, workshops en activiteiten vermelden. Heb jij nog andere leuke suggesties als het om uitjes in de herfstvakantie 2019 gaat? Schroom dan niet en deel je tips met ons!

  • Naam
  • Email