Er spontaan even tussenuit? Vier een heerlijke nazomer op een gezellig vakantiepark!

Geschreven op 4 september, 2023
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Najaar, Zomer

Voor sommigen kan de winter niet vroeg genoeg beginnen. Anderen zouden juist willen dat het altijd zomer is. De een maak je dan ook blij met een blog over kerstmarkten, de ander helemaal niet; die wil niets liever dan zo lang mogelijk genieten van een heerlijke nazomer! Vandaag zetten we de late zomer in het zonnetje, voor de echte liefhebbers, met prachtige nazomeraanbiedingen. Wordt het dichtbij genieten op een gezellig vakantiepark in eigen land, of strijk je liever wat zuidelijker neer? We geven je hier graag een paar geweldige tips…

Het landelijke leven in eigen land    

Heerlijk nazomeren kan prima in eigen land zoals bijvoorbeeld in Drenthe! Kies voor een charmant chaletje, een ‘forest cabin’ of een luxe lodge met whirlpool, midden in ons eigen bosrijke natuurschoon en leef je uit! Wie van wandelen over de paarse heide houdt, weet wanneer de Veluwe en de Drentse heidevlakten op hun mooist zijn. Juist, nu! En niet alleen vanwege de kleuren. Wilde zwijnen en reeën komen immers pas tevoorschijn als er van topdrukte geen sprake meer is. Wel eens in het Achterhoekse Almen rondgebanjerd? Verken de paden op makkelijke wandelschoenen, in deze gemoedelijke idylle aan riviertje de Berkel, tussen Lochem en Zutphen!

Met stadsvertier om de hoek

Jouw hart gaat sneller kloppen als je in de buurt van gezellige winkelsteden vertoeft? Ook voor jou hebben we mooie tips. Want in het kleine Nederland zijn de afstanden tussen platteland en stad vaak snel te overbruggen. Daardoor zijn ideale mixjes te maken. Combineer jij een weldadige wandeling in natuurgebied Lutterzand met een middagje winkelen in Enschede? Of wil jij Dordrecht en Rotterdam aandoen vanuit je vakantiehuis nabij de Biesbosch? Wie het hoofd even lekker leeg wil maken en (eventueel) de winkeltas vol, kiest voor een onvergetelijk nazomer-combinatietripje!     

Lekker actief in de ruige natuur

Het najaar kent vaak een wat weerbarstiger weertype, wat vooral avonturiers als muziek in de oren klinkt. Wie dol is op een portie actie, zou in Belgisch Luxemburg prima uit de voeten moeten kunnen. Deze Waalse provincie, grenzend aan Luxemburg en Frankrijk, weet namelijk de actieveling wel uit te dagen. Het grillige landschap van de Ardennen maakt, dat je na elke beklimming verrast kunt worden door verscholen dorpjes, valleien of wildwater. En dat maakt je wandeltocht zo spannend! Rivieren als de Ourthe, de Semois en de Lesse lenen zich bovendien perfect voor gave tochtjes per kano of kajak. Zo wordt heerlijk nazomeren synoniem voor ‘heerlijk ploeteren’!

Een wijntje in de bergen of aan de kust

Denk jij ook meteen aan een lekker stukje wild of een knapperig stokbroodje, met daarbij een fijne rode wijn, als de nazomer zich aandient? Wij ook, maar we fantaseren er lustig op door en voilà, we zien onszelf al in Frankrijk zitten. En dan het liefst op een idyllisch gelegen vakantiepark in de Dordogne, aan de Côte d’Azur, in de Franse Alpen of in de Ardèche! Vooral in het zuiden van la France zijn je kansen op een heerlijke nazomer immers het grootst. Liever niet te ver rijden? Proef eens een wijntje bij een Hollandse wijngaard; de wijnteler zal je er graag bevlogen over vertellen!

Vakantieparken met subtropisch zwemparadijs

Heerlijk nazomeren in het paradijs? Graag, maar dan liever in de ‘eigen achtertuin’! Voor wie een hekel heeft aan vliegen, maar toch bij voorkeur de warmte en de waterpret opzoekt, is een vakantiepark met subtropisch zwembad een voordelig alternatief. Waar de kleintjes zich vermaken op de waterglijbanen en in het golfslagbad, kun jij vanaf je ligbedje genieten van je enthousiaste kroost. De parken hebben vaak nog veel meer te bieden, ook in de omgeving, dus van eentonigheid zal totaal geen sprake zijn!

Heb je aan het eind van de zomer nog tijd (én een klein beetje budget) over, en wil je er dolgraag nog even spontaan tussenuit? Bekijk dan onze mooie vakantieparkaanbiedingen en vier die heerlijke nazomer! 

Ook onze hotels hebben superleuke last minutes voor je in petto. Waar ga jij lekker nazomeren?

  • Naam
  • Email