Off the Beaten Track: Groningen meets The Rolling Stones

The Rolling Stones-GroningerMuseum-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Groningen is altijd een stedentrip waard, maar deze winter is de stad helemaal the place to be! Naast de Groningse hofjes, waar de stilte haast voelbaar is, kent Groningen ook een hele andere kant: het bruisende stadscentrum, de creativiteit die tot uiting komt in de mooie street art en de leukste hotspots. In Groningen bruist het van de creativiteit, en deze winter doen ze daar nog een schepje bovenop met Groningen: Off the Beaten Track. De Rolling Stones komen naar het Groninger Museum met de expositie ‘The Rolling Stones – Unzipped’ én er is een verrassende randprogrammering.

The Rolling Stones – Unzipped

Wist je dat de Stones oude bekenden zijn van Groningen? Op 2 juni 1999 traden ze op in het Stadspark, een concert dat niet onopgemerkt voorbij ging. Apart van elkaar, in vier glimmend witte limousines, kwamen ze aan. Het concert dreigde letterlijk in het water te vallen toen er een enorme stortbui naar beneden kwam. De hele stad stond in het teken van deze legendarische band. In november doen we het nog eens dunnetjes over!

Na Londen, de Verenigde Staten en Azië, komt de Rolling Stones-tentoonstelling nu ook naar Groningen. Van 14 november 2020 tot en met 28 februari 2021* krijg je, met ruim 4000 originele objecten uit het persoonlijke archief van de bandleden, een uniek kijkje achter de schermen. Denk aan persoonlijke dagboeken, kostuums, zeldzame audiofragmenten, videomateriaal en albumcovers. En je kunt zelfs een kijkje nemen in hun studio en appartement in Edith Grove! Tickets voor de expositie zijn hier te bestellen.

*Let op: de tentoonstelling is verlengd t/m 18 april 2021.

The Rolling Stones-GroningerMuseum-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Dompel je onder in de stad Groningen

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in Grunn! Zo is er naast de expositie een verrassende randprogrammering, opgezet door Visit Groningen, en valt er in Groningen sowieso genoeg te beleven. Wandel door de gezellige en eigenzinnige Folkingestraat, die ooit de titel ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’ kreeg. Hier barst het van de unieke winkeltjes, hippe restaurants en verborgen kunst. De straat kent tevens een rijke geschiedenis: aan het Joodse leven kwam abrupt een einde in de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig vind je hier verborgen kunstwerken die je doen stilstaan bij het verleden van de straat. Een makkelijke manier om de stad goed te leren kennen is op de fiets. Maak een rondje langs alle highlights van de stad, zoals de Martinitoren, het Groninger Museum, de Grote Markt en de Vismarkt.

The Rolling Stones-Folkingestraat-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een andere absolute aanrader tijdens je stedentrip Groningen is het Groninger Forum aan de Nieuwe Markt. Dit gebouw biedt huisvesting aan onder meer een stadsbibliotheek, een (buiten)bioscoop, een dakterras met prachtig uitzicht op de stad, horecagelegenheden en verschillende expositieruimtes. Momenteel is hier de internationale expositie ‘The Art of Aardman, Shaun the Sheep and Friends’ te bewonderen. De mooie filmsets, die normaal gesproken maar een paar seconden in beeld zijn, kun je hier op je gemak bekijken. Aanschouw hoe Studio Aardman de animatiefiguren stap voor stap tot leven wekt aan de hand van schetsen, tekeningen, schilderijen, kleifiguren en complete filmsets.

The Rolling Stones-Forum-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Breid je bezoek aan deze mooie stad uit met een overnachting! Ga voor de complete ervaring; dompel je onder in de stad Groningen, The Rolling Stones en alles wat daarbij hoort. Eén ding is zeker: ‘I can’t get no satisfaction’ gaat in Groningen niet op.

  • Naam
  • Email