Vier het voorjaar in Gouda!

Geschreven op 29 maart, 2018
Door

Zeg je Zuid-Holland, dan denk je al snel aan Rotterdam, Den Haag, Scheveningen en Leiden. Maar heb je wel eens aan Gouda gedacht? Nee? Dan wordt het hoog tijd, dat we deze historische stad in het zonnetje gaan zetten. Je wist vast niet dat Gouda zo sprankelend en smaakvol is! Vier het voorjaar in Gouda, de stad van de siroopwafels, de historische kazen en de diverse vega hotspots! Dat smaakt naar meer en dat vraagt dus om een leuke stedentrip op korte termijn! Lees hieronder wat je kunt verwachten in de kaasstad die zijn 750e verjaardag nadert…..

Uniek in Gouda; de Siroopwafel Experience

Sinds kort kun je je vingers aflikken bij een smaakvolle activiteit in het hart van Gouda, aan de Markt 69. Schrijf je je in voor de zogeheten Siroopwafel Experience, dan leer je de geheimen kennen van de echte Goudse siroopwafelbakkers! In de nieuwe Kamphuisen Siroopwafelfabriek mag je zelf aan de slag met deeg, suiker en andere ingrediënten, die het bekende koekje tot Goudse trots maken. Sinds 1810 wordt deze lekkernij volgens origineel Gouds recept bereid. Wil je meedoen? Tickets zijn te koop via www.siroopwafelfabriek.nl of bij de siroopwafelwinkel van Kamphuisen.

Kaastradities en kunst in Gouda

Binnenkort, op 5 april aanstaande, breekt het Goudse kaasmarktseizoen weer aan. Dit is hét seizoen van de vrolijke kaasmeisjes, de traditie van het handjeklappen door kaasboeren uit de polders en het wegen van de kazen in de monumentale Goudse Waag. Gedurende het hele zomerseizoen, tot en met 30 augustus, kun je wekelijks het historische kaasspektakel zien. De kaasmarkt wordt elke donderdag gehouden, van 10.00 uur tot 12.30 uur, uitgezonderd 26 april en Hemelvaartsdag. Bij Museum Gouda blijf je in historische sferen. Tot en met 17 juni valt daar te genieten van de kunstwerken van de Goudse meesterschilder Pieter Pourbus. Je ontdekt er ook de stillevens van Henk Helmantel, die 50 jaar kunstenaarschap in de kaasstad viert.

Gouda-kaasmarkt-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Goudse vega hotspots

Gouda had sowieso al een mooi vegetarisch aanbod, met Lunchcafé Curcuma en de diverse verkoopadresjes van Goudse kazen in het centrum. Maar nu zijn daar nog enkele vega hotspots bijgekomen. Dat moet jou als milieubewust en diervriendelijk mens toch aanspreken? Het wordt dus niet alleen een historisch feestje in Gouda, maar ook een mega culinaire belevenis! Ook als je wel van vlees houdt, zijn de vegetarische smoothies, wraps en warme soepen van Miss Nice Banana het proberen waard! Laat zeker ook jouw vega voetafdruk achter in de winkel van Your Foodprint, waar je eveneens gezond en plantaardig kunt smullen.

Shoppen op zijn Gouds; ambachtelijk en origineel

Is er nog tijd om te shoppen? Jawel, daar wil je vast wel tijd voor maken, want Gouda heeft ontzettend veel originele boetiekjes en winkels te bieden. Wil jij een leuke shoproute bij de hand hebben, zodat je precies weet waar je moet zijn voor bijzondere items en overheerlijke kaasjes? Download dan de gratis xpire Gouda-app en kies voor de Goudse straatjes-route. Of je nu op zoek bent naar de lekkerste streekproducten, de meest unieke boetieks of naar kledingrekken vol vintage en tweedehands kleding; in Gouda slaag je zeker! Aanraders voor smulpapen zijn ’t Kaaswinkeltje en het Gouds Kaashuis, allebei met lekkere boerenkazen, chocolaterie Legendary Gouda, én conceptstore Kersvers, met een uitgebreid aanbod van Goudse fairtrade producten.

Gouda-stadsgezicht- Gouda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Overigens zijn er in heel Zuid-Holland leuke hotels te vinden, van waaruit je deze provincie kunt verkennen. Denk aan hotels in Scheveningen, Leiden, Rotterdam of Den Haag. Check bij Voordeeluitjes.nl de leukste stedentrips en de voordeligste uitjes naar de Zuid-Hollandse kust!

  • Naam
  • Email