TIPS | Goedkoop dagje weg met het hele gezin? 5 uitjes op een rijtje

Geschreven op 19 augustus, 2021
Door
  Geplaatst in Natuur, Nederland, Tips & uitjes

Is de wekker op zaterdagochtend te vroeg gegaan, zitten de kinderen hyper op de achterbank en is de tas vol zakdoekjes, koekjes en saucijzenbroodjes gepakt? Ja? Dan kan het dagje uit met het gezin beginnen! Er zit alleen nog één ding dwars… is de bankrekening wel toereikend? Bij een dagje uit denk je toch al snel aan een pretpark of de dierentuin en dat kan aardig in de papieren lopen. Toch hoeft een onvergetelijke dag met het gezin helemaal niet duur te zijn. Als je goed zoekt, is een goedkoop dagje weg zo geregeld. Om je op weg te helpen, hebben we alvast wat activiteiten voor je op een rijtje gezet voor een goedkoop dagje uit met het gezin. Of zelfs een helemaal gratis dagje uit!

Radiosterrenwacht Zwiggelte

Midden in de provincie Drenthe komen geschiedenis, natuur en wetenschap samen. Vlak bij voormalig kamp Westerbork, in het gebied Hooghalen staat namelijk de Westerbork Synthese Radio Telescoop, ofwel de WSRT. 14 telescopen simuleren hier samen één enorme telescoop. Langs deze bijzondere objecten loopt het Melkwegpad. Tijdens een wandeling over dit pad leer je alles over het heelal en de telescopen zelf. Werkelijk waar fascinerend voor jong en oud! Bovendien loopt het pad ook nog eens langs de grootste zandbak van Drenthe; zo groot als een voetbalveld! De kids kunnen hier dus van een welkome pauze genieten door heerlijk in het zand te ravotten. Ook een bezoek aan Kamp Westerbork behoort tot de mogelijkheden. Een bezoek aan het museum is voor kinderen tot 8 jaar gratis. Tussen de 8 en de 18 jaar oud betaal je vijf euro en voor mensen vanaf 18 jaar kost een entreekaartje 10 euro. Het kampterrein is echter vrij toegankelijk. Kortom: wil je een gratis dagje uit? Hier in Drenthe valt genoeg te beleven! 

Prijs

 • Melkwegpad: Gratis
 • Kampterrein Westerbork: Gratis
 • Museum Westerbork:
 • Kinderen tot 8 jaar: Gratis
 • Kinderen van 8 t/m 18 jaar: € 5,-
 • Vanaf 18 jaar: € 10,-

Ontdekfabriek Eindhoven

Aan dit uitje hangt een klein prijskaartje, maar het staat wel garant voor een dag vol avonturen! Bij de Ontdekfabriek in Eindhoven beleven kinderen een dag vol nieuwe indrukken en unieke uitvindingen. Zowel binnen als buiten kom je in aanraking met verschillende wonderlijke technische experimenten. Bouw je eigen bestuurbare auto, maak er een film mee in de greenscreen-studio, laat je eigen auto over de Nerdy Derby Racebaan rijden, drijf over lucht in de magische luchtkussenkist of schiet waterraketten af! Het moge duidelijk zijn: bij de Ontdekfabriek wordt ‘spelen’ naar een nieuw niveau getild. En het is nog leerzaam ook! 

Prijs

 • Per persoon: € 9,05

Landgoed Hoenderdaell

Zijn jij of je kinderen gek van de dierentuin, maar vind je de tickets ook vaak zo duur? Dan is dit uitje misschien iets voor jou! In Noord-Holland tref je namelijk Landgoed Hoenderdaell aan: een uitgestrekt stiltegebied van 32 hectare groot waar de natuur vrij is van menselijke invloeden. Hierdoor kan de flora helemaal z’n eigen gang gaan en vind je derhalve een grote verscheidenheid aan planten en bloemen. Ook dieren genieten van de vrijheid. Edelherten, emoes en Schotse hooglanders lopen hier vrij rond, dus hou vooral je ogen open tijdens een wandeling door dit mooie gebied. Wie spot de meeste wilde dieren? Om het iets makkelijker te maken is er op het landgoed ook een dierenpark gevestigd. Het welzijn van de dieren staat hier centraal. Zo worden er ook regelmatig dieren in nood opgevangen. Tijdens je bezoek aan het dierenpark kun je ook nog eens verschillende demonstraties bijwonen. Bewonder roofvogels die een (nep)zebra oppeuzelen of verwelkom een ringstaartmaki op je schouder! 

Prijs

 • Kinderen 0 t/m 2 jaar: Gratis
 • Kinderen 3 t/m 4 jaar: € 6,50 
 • Vanaf 5 jaar: € 13,50

Belevenissenbos Lelystad

Een gratis dagje uit brengt je al vaak de natuur in. Heerlijk struinen door de bossen, samen genieten van de rust. Maar wat als je wat meer actie zoekt? Nou, dan ga je naar het Belevenissenbos in Lelystad! Dit gratis dagje uit brengt ongetwijfeld plezier voor het hele gezin. Met 40 hectare aan bos vol met talloze speelplekken, waterpartijen en wandelroutes biedt dit gebied genoeg vertier voor de hele familie. Spring in het water, tokkel door de bomen, klim in de speeltorens en probeer droog aan de overkant te komen via de verschillende toestellen over het water. Het hele bos wordt gerund door vrijwilligers en is vrij toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een sportief dagje in de natuur. 

Prijs

 • Gratis!

Stoottroepenmuseum Assen

De oude Johan Willem Frisokazerne in Assen is tegenwoordig niet alleen een monumentaal pand, het is ook nog eens omgedoopt tot – daar komt het – Historische Collectie Regiment Stoottroepen Prins Bernhard. Zo, dat is een hele mond vol! Vandaar dat we het in de volksmond vooral kortweg hebben over het Stoottroepenmuseum. De Stoottroepen is een andere benaming voor de tegenwoordige Koninklijke Landmacht. Hier in Assen leer je alles over dit bijzondere regiment van begin tot eind. Van de gevechten in de Tweede Wereldoorlog tot in Afghanistan en van de oprichting tot de aanhechting van Infanteriebataljon Luchtmobiel. Met als leidend motto: ‘van verzet, naar rode baret’. 

Prijs

 • Gratis!

We hopen je hiermee een beetje op weg te hebben geholpen. En mocht je nou niet alleen een goedkoop dagje uit willen, maar een goedkoop weekendje weg ook wel zien zitten, kijk dan eens op Voordeeluitjes.nl! Daar vind je genoeg voordeelnachtjes, goedkope hotels en zelfs acties met een gratis nacht inbegrepen! Iedereen verdient het immers om samen herinneringen te maken, ook als de bankrekening even wat minder gevuld is. 

 • Naam
 • Email