Goede (reis)voornemens 2020!

goede-reisvoornemens-2019-voordeeluitjes-vakantieblog

Is meer reizen in 2020 één van jouw goede voornemens? Met deze tips en onze voordelige aanbiedingen zorgen we dat je deze in ieder geval waar kunt maken! Start het jaar met een dosis nieuwe energie tijdens een weekend vol wellness of streep een indrukwekkende roadtrip van je bucketlist af. Happy traveling en een avontuurlijk nieuwjaar!

Maak een roadtrip

Het blijft fijn, roadtrippen. Je bent zo op pad en er zijn nog zoveel mooie plekjes – ook binnen Europa – te ontdekken! Tijdens een roadtrip heb je de ultieme vrijheid omdat je over je eigen vervoer beschikt, je kunt stoppen of doorrijden wanneer je wilt en je hoeft niet te sjouwen met spullen. Én: een roadtrip kun je makkelijk tussendoor doen zonder dat het je veel vrije dagen kost. Daarom kan een roadtrip altijd wel op je lijstje met goede voornemens.

Ga alleen op reis

Laat 2020 het jaar worden waarin je alleen op reis gaat. Het maakt niet uit of je een partner hebt: uit onderzoek blijkt dat ruim 47% van de mensen die alleen op reis gaat, thuis een partner heeft. Vind je het eng om de beslissing te maken of weet je niet waar je moet beginnen? Deze tips zullen je helpen!

Slo-Mo is het nieuwe #FOMO

In plaats van de constante angst te voelen om iets te missen (FOMO) en altijd op volle snelheid te gaan reizen, gaan we in 2020 vooral lekker rustig aan doen. In 2020 is ruim een derde van de Nederlandse reizigers van plan langzamere vervoersmiddelen te kiezen om hun impact op het milieu te beperken en de helft zou een route nemen die wat langer duurt om meer van de reis zelf te genieten. Dus pak die fiets, trein en natuurlijk de benenwagen om volop te genieten van je reis!

Reis naar een land dat je totaal niet trekt

Er zijn ook landen die eigenlijk nooit je bucketlist halen. Van die landen waarbij als iemand je zou vragen waarom je daar niet eens heengaat je antwoord waarschijnlijk zou zijn: ‘Tja, dat land trekt mij gewoon niet’. Maar waarom eigenlijk niet? Misschien omdat je je er nog geen beeld bij hebt kunnen vormen? Of omdat je niemand kent die er is geweest? Ook binnen Europa zijn er vast nog landen waar je je gerust eens aan kunt wagen. Polen is bijvoorbeeld zo’n ‘hidden gem’.

Maak meer korte tripjes

Uit onderzoek blijkt dat je gelukkiger wordt door vaker en kort op reis te gaan, in plaats van één keer heel lang. Plan dus lekker om die drukke zomervakantie heen en ga in het laagseizoen een paar keer op vakantie. Mei, juni, september en oktober zijn perfect voor Europese stedentrips. Het weer is dan nog lekker, terwijl de meeste toeristen weg zijn.

Ga ergens naartoe waar je nog nooit bent geweest

Volg in 2020 de wijze woorden op die de Dalai Lama ooit uitsprak: ‘Once a year, go someplace you’ve never been before’. Dat hoeft natuurlijk niet in het buitenland te zijn: ook Nederland heeft talloze mooie plekken. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Vechtdal, het pittoreske dorp De Rijp of het witte stadje Thorn.

Op vakantie met opa en oma

In 2020 gaan meer grootouders alleen met hun kleinkinderen op vakantie, terwijl de generaties ertussen thuisblijft. Bijna driekwart van de grootouders is van mening dat tijd doorbrengen met hun kleinkinderen hen jong houdt. Dus boek dat weekendje weg samen met oma!

Verzamel herinneringen

Hartstikke leuk hoor, al die apps waarmee je foto’s kunt snappen, bewerken en delen. Maar verlang je niet stiekem naar die tijd waarin je een fotorolletje liet ontwikkelen om vervolgens met de hele familie op de bank te kruipen en samen naar de foto’s te kijken? Neem jezelf voor om je vakantiefoto’s dit jaar in een mooi album te stoppen. Gegarandeerd plezier!

Leer koken als een local

Wil je jouw reis onvergetelijk maken? Geef je dan op voor een kookcursus op je vakantiebestemming. Eenmaal thuis kun je je vrienden en familie imponeren met een échte Thaise curry, Spaanse paella of Italiaanse risotto.

Ga op ‘second city’ stedentrip

Een second city stedentrip betekent het overslaan van de hoofdstad maar juist de tweede of derde stad van een land bezoeken. Een voordeel is dat deze stedentrips vaak budgetvriendelijke zijn, minder druk en orgineler om te ontdekken. Kies bijvoorbeeld voor de Duitse stad Dresden of de Belgische stad Luik.

Wees creatiever met je vakantiedagen

Probeer eens creatiever te zijn met je vakantiedagen. Als parttimer kun je bijvoorbeeld een dag aan het weekend plakken of een week fulltime werken waardoor je een andere week langer vrij hebt. Of ga een aantal lange weekenden weg in plaats van 3 weken achter elkaar vrij te nemen in de zomer. Je goede voornemen is dus: meer vakantie in 2020!

Tot slot nog een laatste tip; schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis in 2020 nooit meer een topdeal!

  • Naam
  • Email