TIPS | Vijf gezellige restaurants in Gent waar je heerlijk zult eten!

Geschreven op 8 augustus, 2016
  Geplaatst in België, Stedentrips, Tips & uitjes

In de prachtige stad Gent schieten de gezellige restaurants als paddenstoelen uit de grond. Culinair genieten doe je zeker tijdens een stedentrip Gent! Wij leiden jou door het culinaire doolhof naar vijf leuke eettentjes in Gent. 

1. Du Progres

Als je zin hebt in een lekkere steak, dan zit je bij Restaurant Du Progres op de Korenmarkt goed! Van rundertartaar en rumsteak tot stoofvlees en tournedos; het wordt allemaal voortreffelijk voorgeschoteld. Botermals en zijdezacht. Naast vleesgerechten kun je hier ook Gentse specialiteiten bestellen, zoals Gentse waterzooi; een zelfgemaakte groentebouillon met verse groenten en stukjes kip. Zeker een aanrader! Daarnaast betaal je niet veel voor wat je krijgt én zit je op een prachtige locatie aan de Korenmarkt.
Korenmarkt 10

2. Julie’s house

Zin in een voortreffelijk stukje huisgemaakte taart, ovenheerlijke brunch of kleurrijke cupcake? Kom dan naar Julie’s House, een schattig en supergezellig bakhuisje aan de Leie in de buurt van het Gravensteen. Proef een stukje crumble-, appel- of witte chocoladetaart. Of ga je liever voor de Mojito cheesecake en een Frangipane cupcake met kers en pistache? Julie bakt tevens heerlijke gluten- en lactose vrije taarten. Ontdek zelf wat er achter de historische muren van Julie’s House schuilgaat. Dit bakhuisje vergeet je nooit meer!
Kraanlei 13

3. La Pizzeria

Voor een échte goede Italiaanse pizza ga je naar het piepkleine restaurantje La Pizzeria (reserveren is noodzakelijk!). Op de kaart staan maar liefst 100 verschillende pizza’s. Welke je ook kiest, ze zijn allemaal uniek én lekker uiteraard. Denk aan een flinterdunne bodem, lekker krokant, verse groente en originele smaakcombinaties, oftewel zoals een échte Italiaanse pizza hoort te zijn! Nog een voordeel; de prijzen zijn goed te doen.
Tentoonstellingslaan 119

4. Le Botaniste

Voor vegetariërs is Gent dé biologische hemel. Een leuk veggie-adresje is Le Botaniste waar wordt gewerkt met biologische en plantaardige ingrediënten. Het resultaat? Een voorgerecht van sushi met guacamole, een hoofdgerecht van curryrijst met kikkererwtjes, spinazie en broccoli en als dessert een koekje van pindakaas, en potje chocolademodder en rijstpudding. Uiteraard eet je alles met een natuurwijn of een huisgemaakt drankje uit de organische landbouw. Enthousiast geworden?
Hoornstraat 13

5. De Superette

De Superette is een bakker/brood- en pizzarestaurant in één. Hier gebeurt alles op de oude, ambachtelijke wijze; het meel wordt gemalen in een oude molen in Knesselare, het zuurdesem brood, de pizza’s en gebakjes worden ter plaatse gemaakt/gekneden en vervolgens gebakken in een echte houtoven. Het leuke; het is allemaal met eigen ogen te zien! De overige helft van de zaak is een brasserie met tafeltjes waar je gelijk de verse broodgerechten, pizza’s en kleine snacks kunt proeven. Enkele gerechten van de menukaart; pizza Warmoes met bechamel, rozijnen en walnoot, flatbread met knolselder remoulade en Cabri o’lait en Monkey bread.
Guldenspoorstraat 29

 

  • Naam
  • Email