Gek op het culinair eten van wild in de herfst? Lees er alvast meer over en geniet!

Geschreven op 21 augustus, 2023
Door
  Geplaatst in Culinair, Najaar

Kijk jij al uit naar de herfst? De prachtig gekleurde bladeren, de bankavonden met een deken en de opkomende kou geven de herfst een bijzondere sfeer mee. Nog een groot voordeel van de herfst: restaurants en hotels gaan zich weer richten op diners met wild en wildarrangementen! Dus houd jij van een goed stukje wild vlees, reserveer dan alvast een hotelbed of restauranttafel. Geniet culinair en sfeervol van de lekkerste seizoensgerechten en wildvlees.

Wildvlees is de benaming voor vlees dat afkomstig is van dieren welke in het wild geleefd hebben. Je kunt dan denken aan vlees van onder andere een haas, konijn, fazant, ree, hert en wild zwijn. Dit vlees wordt vaak in het najaar gegeten, omdat het dan het lekkerst is. De zwaardere stukken vlees met dikkere sauzen passen immers beter bij kouder weer. Bovendien hoef je je niet druk te maken over dierenwelzijn. Deze dieren hebben namelijk in het wild rondgelopen en konden dus heerlijk hun gang gaan. Wil je de wildbeleving optimaal ervaren, ga dan wild spotten en daarna wild eten, zoals op de prachtige Veluwe! Geniet van de wind en een frisse neus tijdens een wandeling of fietstocht langs zandverstuivingen, over heidevelden en door de bossen. Zo besteed je een herfstdag echt goed én eindig je deze met een culinaire verwennerij.

De perfecte tijd voor het eten van wild

Bij de meeste hotels en restaurants begint het wildseizoen in oktober, en loopt dit tot Tweede Kerstdag. Deze dagen zijn gekozen doordat de jacht op bijvoorbeeld de fazant en de haas dan geopend is. Heerlijk bourgondisch genieten doe je dan dus met wildvlees, met bijpassende wijnen en met fijne bijgerechten. Veel restaurants en hotels zetten in het najaar speciale arrangementen en evenementen op touw om je te laten smullen. Zo kun je de rijke smaken van dit vlees leren kennen tijdens een speciale proeverij of kun je mee het bos in om wild te spotten. Daarnaast heeft elk restaurant zijn eigen specialiteit om het wild bijzonder te bereiden.

Maak van jouw culinaire avond een weekend weg

Kies voor een culinaire avond met een wildmenu in een restaurant, of maak van jouw smaakvolle belevenis een weekendje weg en ga voor een hotel met wildarrangement! Kies voor een stedentrip, bijvoorbeeld naar een van de prachtige Hanzesteden, ontdek Twente voordat je aan tafel aanschuift of bezoek de Veluwe tijdens een wandel- of fietsvakantie. Ook in de Achterhoek is wild eten een echte traditie en kun je er in de herfst niet omheen.

Enthousiast geworden over het proeven van wildvlees? Maak er een gezellig weekendje weg van en kies voor een hotel met wildarrangement. Dat wordt culinair genieten én ontspannen op een andere plek dan thuis!

  • Naam
  • Email