Toe aan een frisse start? Begin het nieuwe jaar goed aan de kust!

Gelukkig nieuwjaar! We hebben het jaar 2023 achter ons gelaten en kunnen onze blik richten op een nieuw jaar vol mogelijkheden en hopelijk ook veel toffe uitjes. En waar kun je het nieuwe jaar nu beter beginnen dan aan de kust? Of je nu de voorkeur geeft aan de Nederlandse Waddeneilanden, de Zeeuwse kust, het bruisende Scheveningen, de Duitse of de Belgische kust, in ons blog doe je inspiratie op voor een frisse start van het jaar 2024!

Genieten op de Waddeneilanden

Ben je dol op rust en ruimte? Begin dan het nieuwe jaar op een van de waddeneilanden! Er is, naast lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling of fietstocht door de duinen, genoeg te doen op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ga bijvoorbeeld op vogelherkenningsexcursie in De Cocksdorp op Texel of beklim de vuurtoren van Vlieland en geniet van een prachtig uitzicht over het dorp, de Noordzee en de Waddenzee. Op Terschelling maak je een mooie jutterstocht met de strandbus over de enorme zandvlakte en bezoek je onder meer het Drenkelingenhuisje. Wil je graag de natuur ontdekken? Ga dan op ecosafari door de schitterende natuurgebieden die Ameland rijk is. Op Schiermonnikoog kun je het wad in de winter beleven en loop je vanaf de Jachthaven een stuk op het wad.

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust

‘De zoute zee slaakt hier een diepe zilte zucht’, zo zingt Paskal Jakobsen van de band BLØF. Dan gaat het natuurlijk over de Zeeuwse kust. Hier tref je vele mooie kustplaatsen aan, zoals Renesse, Domburg, Burgh-Haamstede en Vlissingen. Het zijn prima plekken om even te ontsnappen aan de alledaagse drukte, en om jezelf, met de mooiste en schoonste stranden om je heen, een frisse start te gunnen. Zo heb je in Renesse liefst 17 kilometer strand aan je voeten liggen. Dat belooft een heerlijke strandwandeling te worden! Als je dan toch in Zeeland bent, proef dan zeker de heerlijke lokale specialiteiten, zoals Zeeuwse mosselen en oesters, in een van de sfeervolle restaurants.  

Het bruisende Scheveningen

Scheveningen is natuurlijk dé Nederlandse kustplaats bij uitstek. In de zomer geniet je hier volop van de zon, maar in de winter kun je prima flaneren over de gezellige boulevard! Maak bijvoorbeeld een wandeling over het prachtige strand van Scheveningen en waai even lekker uit. Ben je uitgewandeld? Dan geniet je op een van de terrassen van een heerlijke kop warme chocolademelk. De terrassen bieden in de winter genoeg warmte, van bijvoorbeeld kachels of houtgestookte vuren. Ook op De Pier is van alles te beleven. Neem plaats in een van de gondels van het reuzenrad en verbaas je over het panoramische uitzicht over het strand, de zee én de skyline van Den Haag!

Flaneren aan de Duitse kust

Je hebt aan de Duitse kust, onder meer langs de Noordzee en de Oostzee, voldoende mogelijkheden voor een frisse start van het nieuwe jaar. Zo vind je er historische badplaatsen, brede witte zandstranden, prachtige ruige duinen en rivieren. De Duitse Noordzeekust is vooral bekend om de Oost- en Noord-Friese eilanden, zoals Borkum, Helgoland, Langeoog en Sylt en het Nationaal Park Nedersaksische Waddenzee. Als je een wandel- of fietsliefhebber bent, dan kom je hier dus zeker aan je trekken. De Duitse Oostzeekust is vooral heel geliefd bij gezinnen, watersporters en rustzoekers. Bezoek de eilanden Rügen, Hiddensee of Fehmarn, of waai lekker uit in de kustplaats Timmendorfer Strand.

Belgische kust

Langs de prachtige Belgische kust vind je genoeg brede stranden, gezellige kustplaatsen en mooie duingebieden. Een van de populairste plaatsen aan de Belgische kust is Knokke-Heist, dat bijna tegen Zeeland aanligt. Je rijdt er vanaf de Nederlandse grens dus snel naartoe. Behalve om z’n mooie stranden staat de kustplaats tevens bekend om de vele boetiekjes en speciaalzaken en natuurlijk de fraaie strandtenten. Oostende is ook een geliefde hotspot. Maak een fijne strandwandeling of wandel langs de toffe street art die te vinden is in de stad. Voor een stukje geschiedenis neem je een kijkje bij het oude 19e-eeuwse fort dat aan de overkant van de haven ligt. Bewonder dan meteen de indrukwekkende vuurtoren aan die kant van Oostende.

Heb je door dit blog zin gekregen om even lekker uit te waaien aan zee? Of wil je gewoon een frisse start van het jaar? Bekijk dan al onze kustarrangementen en ga een paar dagen genieten aan zee! Verblijf je liever in een vakantiepark aan de kust? Bekijk dan ons aanbod van vakantieparken aan de Nederlandse en de Belgische kust.

  • Naam
  • Email