Fietsvakanties buiten Nederland; de mooiste lange fietsroutes in Europa

Fietsvakanties buiten Nederland - vakantieblog - Voordeeluitjes.nl

Wil jij op fietsvakantie in het buitenland? Wat een goed idee! Want of je nu de wijde wereld intrekt of lekker in Nederland blijft: op vakantie met de fiets is de leukste manier van reizen. Het is hartstikke gezond, goedkoop, je bent de hele dag buiten en het is een van de meest duurzame manieren om je vakantie te vieren. Elke dag is een nieuw avontuur. Je reist zonder haast en hebt de tijd om écht van de omgeving te genieten. Als kers op de taart word je er (mentaal) sterker van. Als fietsvolk zijn wij Nederlanders gemaakt voor de fietsvakantie.

Fietsen langs de Rijn

Meer dan 1233 kilometer is de Rheinradweg, een van de langste fietsroutes van Europa. De fietsroute volgt de loop van de Rijn van de bron in de Zwitserse Alpen naar de monding in de Noordzee bij Rotterdam. Op zijn weg door Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland passeert de rivier talrijke bezienswaardige steden en mooie landschappen. Het populairste traject van de Rheinradweg is ongetwijfeld het stukje tussen de Duitse plaatsen Rüdesheim en Bonn, ook wel de Romantische Rhein of het Mittelrheintal genoemd. Het landschap met zijn wijnbergen, kastelen en burchten is zó bijzonder dat het in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is gezet. Dat wordt sprookjesachtig genieten tijdens je fietsvakantie in Duitsland!

Rondje Vlaanderen

De Vlaanderen Fietsroute neemt je mee op een unieke fietsronde door Vlaanderen. Deze Belgische fietsroute loopt als een gesloten lus over een afstand van ruim 800 kilometer door de vijf Vlaamse provincies. Een unieke kans om op een sportieve manier kennis te maken met de eigenheid en pracht van de verschillende Vlaamse regio’s. En vind je 800 kilometer wat te veel van het goede voor je fietsvakantie door België? Het is mogelijk de Vlaanderen Fietsroute in vijf kleinere trajecten te verdelen.

North Sea Cycle Route

De Noordzee heeft ons Nederlanders altijd geboeid. En nu kunnen we er een rondje van 6.666 kilometer omheen fietsen. Zo vlak als de zee is, zo afwisselend zijn de kustgebieden. In de zuidelijke helft van de North Sea Cycle Route is het makkelijk fietsen; Duitsland, Denenmarken, Nederland en België hebben wind, dijken en schapen. Zweden, Noorwegen en Schotland – met hun klimmetjes, dalen en ruige wegen – stellen zwaardere eisen aan de fietser. Het traject door Engeland is een tussengebied: niet echt vlak, maar een stuk minder bergachtig dan het noordelijke stuk.

De Vennbahn

De Vehnbahn was tot begin 20ste eeuw een toevoerlijn van kolen tussen Duitsland en Luxemburg. Tegenwoordig is de oude spoorlijn een fietsroute van 125 kilometer die dwars door de Eifel en de Ardennen voert. De Vennbahn werd uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar 2014. Als je de route fietst, wekt dat geen verbazing. Je rijdt afwisselend over goed onderhouden asfaltpaden en onverharde wegen, en door rustieke beekdalen, tunnels en over bruggen. Op je pad vind je uitmuntende bewegwijzering en het ene na het andere informatiepaneel, dat de route en zijn historie tot leven wekt.

Tip: wist je dat wij ook verschillende fietsarrangementen aanbieden?

  • Naam
  • Email