Even op minivakantie? Ontdek de perfecte bestemming in Nederland, Duitsland, België of Luxemburg!

Geschreven op 29 april, 2024
Door

Het duurt nog even voor je op zomervakantie gaat. Maar wil je nú toch echt even ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Overweeg dan een verrassende 4- of 5-daagse minivakantie in eigen land of een zalige midweek in Duitsland, België of Luxemburg. Je vindt hier een overvloed aan prachtige regio’s, waarin je meerdere dagen zoet kunt zijn. Of je nu ontspannen wilt verblijven aan zee, dol bent op avontuur in de natuur of een culturele stedentrip wilt maken: dit blog inspireert je voor een 4- of 5-daagse uitje.

Zeg nu zelf: er gaat niets boven een (last minute) midweek weg. Als je er een paar dagen tussenuit bent, krijg je al snel het typische vakantiegevoel. Met de aankomende feestdagen in het vooruitzicht zijn er bovendien genoeg mogelijkheden om er even opuit te gaan. Neem bijvoorbeeld de vrijdag na Hemelvaart of de dinsdag na Pinksteren vrij en je kunt vier dagen genieten. Neem je nog een extra vrije dag op, dan kun je zelfs vijf dagen lang vakantie vieren.

Nederland

Zonnen in Zeeland

Zeeland is de perfecte bestemming voor een midweek weg aan zee in Nederland. Met zijn uitgestrekte stranden, schilderachtige duinen en sfeervolle kustplaatsen is Zeeland een ideale bestemming. Of je nu wilt wandelen of fietsen, en stedentrip wilt maken of liever op het strand vertoeft: het is allemaal mogelijk tijdens een midweek weg in Zeeland. Dwaal bijvoorbeeld door natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe of fiets langs het zilte water van de Ooster- en Westerschelde. Voor stadsvertier breng je een bezoek aan historische steden als Middelburg en Vlissingen. Hier geniet je onder meer van heerlijke visgerechten.

The Big Five spotten op de Veluwe

Voor een rustige midweek ben je aan het juiste adres op de Veluwe. In dit uitgestrekte, beschermde natuurgebied heeft de natuur namelijk vrij spel. De Nederlandse ‘Big Five’ krijgt hier alle ruimte. Dan hebben we het natuurlijk over de Schotse hooglander, het edelhert, het wilde zijn, de ree en de vos. Trek je wandelschoenen aan en struin over zandverstuivingen en door dennenbossen of stap op de fiets om langs bloeiende heidevelden en mooie zandvlakten te toeren. Het is overigens geen probleem als je je fiets niet mee hebt genomen, want op diverse plekken in Nationaal Park De Hoge Veluwe zijn de ‘witte fietsen’ voor het grijpen. Tijd voor een ander uitstapje? Bezoek het Kröller-Müller Museum of ga eropuit naar Burger’s Zoo of Ouwehands Dierenpark.

Duitsland

Wijnen proeven in de Moezelstreek

De Moezelstreek, bekend om zijn schilderachtige wijngaarden en charmante dorpen, is een geweldige bestemming voor een minivakantie. Je kunt veel bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd zien in Trier, de oudste stad van Duitsland. Bewonder bijvoorbeeld de stadspoort Porta Nigra, het Amfitheater, de Keizerlijke Thermen en de Dom van Trier. Daarnaast kun je genieten van een ontspannen boottocht over de Moezel, terwijl je de heerlijke lokale wijnen proeft. De pittoreske stadjes Cochem en Bernkastel-Kues zijn ook absoluut het bezoeken waard.

Ontdek het veelzijdige Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een van de mooiste en meest veelzijdige regio’s van Duitsland en daarom een fijne plek voor een midweek weg in de natuur. Met zijn dichte bossen, groene valleien en schilderachtige stadjes biedt het Zwarte Woud talloze mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en kanoën. Het gebied is beroemd en dat is niet alleen vanwege koekoeksklokken, kersenlikeur en overheerlijke kersentaart, maar ook door het bronwater waarvan de Kelten, en later de Romeinen, de therapeutische werking al kenden. Wanneer je in het Zwarte Woud bent, ga dan zeker naar Burg Hohenzollern. Dit is een van de prachtigste kastelen in het Zwarte Woud, en misschien wel van heel Duitsland. Gelegen op een heuvel is het kasteel zelfs al van verre te zien.

België

Op avontuur in de Ardennen

Voor een midweek eropuit in België kun je meerdere kanten op. Of je nu een liefhebber bent van de natuur, het strand of de stad. Wil je je graag in de buitenlucht vermaken? Ga dan naar de veelzijdige en avontuurlijke natuur van de Ardennen. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets en maak kennis met de kliffen, rivieren en heuveltoppen aan de hand van diverse wandel- of fietstochten. Voor de echte adrenalinekick klim je naar de top van de hoogste berg, waar je in een raftboot de woeste wateren trotseert. De Ardennen bieden echter nog veel meer mogelijkheden: klimmen, abseilen, quadrijden, mountainbiken, kanoën, zwemmen en door grotten dwalen. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Uitwaaien aan de Belgische kust

De Belgische kust is een meer dan uitstekende keuze als je voor een midweek weg aan zee gaat. Geniet van lange strandwandelingen langs de Noordzee en adem de zilte zeelucht in terwijl je luistert naar het rustgevende geluid van de golven die zachtjes op de kustlijn breken. Oostende is de enige stad aan de Belgische kust. De combinatie van het strand en het stadsleven maken van Oostende een gewilde bestemming in België. Mede vanwege de levendige boulevard en de statige belle époque-architectuur! Maar ook sfeervolle badplaatsen als Knokke-Heist en Blankenberge zijn topbestemmingen. Als je uitgewandeld bent, kun je jezelf trakteren op een van de meest geliefde lekkernijen van België: de Belgische wafel. Dat wordt smullen!

Luxemburg

Verken de hoofdstad van Groothertogdom Luxemburg

Luxemburg-stad is een fascinerende bestemming voor een midweek weg. De stad is gebouwd op de fundamenten van een grote oude vesting. Je vindt in het centrum geschiedenis en cultuur op iedere hoek van de straat. Verken de sfeervolle oude stad, bewonder indrukwekkende vestingwerken en ontdek de spannende geschiedenis van de langste kazematten ter wereld. Als je dan toch in hartje Luxemburg-stad bent, sla dan vooral de wereldberoemde wandelpromenade Le Chemin de la Corniche niet over, ook wel bekend als ‘het mooiste balkon van Europa’. Wist je trouwens dat je in Luxemburg gratis kunt reizen met het openbaar vervoer? Dat maakt het nog makkelijker om alle hotspots van Luxemburg-stad te ontdekken!

Sprookjesachtig genieten in Klein Zwitserland

Ben je niet zo van de stadse drukte? Begeef je dan naar Klein Zwitserland, gelegen in het oosten van Luxemburg. Dit gebied is een paradijs voor natuurliefhebbers. Je vindt hier heuvels en bossen waar kleine, kronkelende beekjes doorheen lopen, bijzondere biotopen met zandsteenformaties, smalle doorgangen tussen de rotsen, geheimzinnige grotten en ravijnen en een veelzijdige plantenwereld. Maak prachtige wandelingen door de schilderachtige Müllerthal-regio, terwijl je indrukwekkende rotsformaties ontdekt en geniet van adembenemende uitzichten.

Midweek weg met de hond

Veel mensen zien hun huisdier als een volwaardig lid van het gezin, wat natuurlijk niet gek is, en willen daarom hun trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Wie een midweek weg wil met de hond, kan gelukkig kiezen uit een keur aan accommodaties. Ga voor een fijn hotel waar je de hond mee naartoe mag nemen, of kies voor een vakantiehuisje, chalet of bungalow op een vakantiepark waar huisdieren zijn toegestaan. Zo kan je trouwe metgezel ook genieten van een heerlijke midweek weg!

Enthousiast geworden over minivakanties? Bekijk de 4-daagse arrangementen en 5-daagse arrangementen van Voordeeluitjes.nl en ga er even heerlijk kort opuit. Ga je liever naar een vakantiepark? Ook hier kun je er lekker 4 dagen of 5 dagen tussenuit.

  • Naam
  • Email