Eropuit tijdens het paasweekend? Ontdek de leukste uitjes!

Geschreven op 20 maart, 2023
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes

Tijdens Pasen kun je genieten van een heerlijk lang weekend vrij. En wat is er nu leuker dan er tijdens dit lange weekend, na het eten van te veel paaseitjes, samen opuit te gaan? Door het hele land zijn tijdens Goede Vrijdag en Pasen diverse paasmarkten te vinden. Struin langs de vele marktkraampjes in bijvoorbeeld Deventer, Groningen, Den Haag of Vlissingen. Op zoek naar een ander, uniek uitje tijdens het paasweekend, lees dan snel verder!

Werkspoorfestival

In Utrecht vindt tijdens het paasweekend, van 7 tot en met 10 april 2023, het Werkspoorfestival plaats. In de werkspoorkathedraal, een grote fabriekshal in Utrecht, kun je shoppen, eten en drinken bij de verschillende foodtrucks en eettentjes én genieten van livemuziek. Ook voor kinderen is er bij dit festival genoeg te beleven! Zo is er een reuzenrad, kunnen de kinderen knutselen en zijn er voorleesmomenten. Tevens worden er voorstellingen en een breakdance workshop gegeven. Maak een gezamenlijke foto in de photobooth en de dag is compleet! Voor dit festival hoef je geen tickets te bestellen of betalen, er geldt gratis entree.

Duinrell

Zin om paaseieren te zoeken en een dagje uit te zijn, breng dan een bezoek aan attractiepark Duinrell! In het Duinrell-bos kun je op eerste- en tweede paasdag chocoladepaaseieren zoeken, met behulp van de mascotte van het park. Ook wordt er op beide dagen een ‘Gouden Ei’ verstopt. Vind je deze, dan krijg je een jaar lang gratis toegang tot het attractiepark én het Tikibad. Voor en na het zoeken van paaseieren kun je je vermaken in de vele attracties die het park voor jong en oud kent of waterpret beleven in het Tikibad.

Veluwsche Stoomtrein

Met Pasen wordt, traditioneel gezien, het nieuwe seizoen van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij geopend. Stap dus tijdens de paasdagen in de oude stroomtrein voor een treinreis door het afwisselende Veluwse landschap! Ook is het mogelijk in de trein te genieten van een speciale paaslunch, waarvoor een speciaal restauratierijtuig uit 1927 aan de stoomtrein gekoppeld wordt. Bovendien loopt er een paashaas rond in de trein, welke paaseitjes uitdeelt aan de kinderen! De trein vertrekt vanuit Apeldoorn en Beekbergen en om de treinreis te kunnen maken is een ticket nodig.

Lammetjeswandeltocht

Wist je dat Texel net zoveel schapen als inwoners telt? Elk voorjaar komen daar vele lammetjes bij, die het bewonderen waard zijn, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Ieder jaar, op tweede paasdag, vindt er op Texel de speciale lammetjeswandeltocht plaats. Wandel 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer over het oude land van Texel en geniet onderweg van het mooie landschap, een fijn samenzijn en de lammeren in de wei. Vooraf inschrijven voor een van de wandelingen is verplicht, kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Keukenhof

De Keukenhof, het kleurrijkste park van Nederland, is weer geopend! Tot zondag 14 mei 2023 kun je genieten van de zeven miljoen bloemen in het ruim 32 hectare grote park. Ook zijn er diverse bloemenshows te bewonderen. De Keukenhof is goed te combineren met een middag uitwaaien aan het strand van bijvoorbeeld Zandvoort of Noordwijk Aan Zee, of een bezoek aan de bollenstreek. In deze streek kun je heerlijk wandelen of fietsen langs alle kleurrijke bollenvelden.

Paasvuren

Het ontsteken van het paasvuur is een eeuwenlange traditie die op veel plaatsen in Nederland wordt nageleefd. Het dorp Espelo, in Overijssel, staat zelfs in het Guinnes Book of World Records voor het bouwen van het hoogste paasvuur ter wereld! Wanneer de avond valt komt heel het dorp samen om te kijken naar het vurige spektakel. In sommige dorpen en buurtschappen begint het bouwen van de paasbult al weken, soms zelfs maanden, van tevoren. Ontdek of er bij jou in de buurt een paasvuur wordt ontstoken en geniet van de warmte en gezelligheid!

Eropuit met Pasen is de perfecte manier om even tijd samen door te brengen en te onthaasten. Maak van een leuke dag een lang weekend en boek een hotelovernachting nabij een uitje of ga een weekend naar een vakantiepark en maak er daar een onvergetelijke Pasen van!

  • Naam
  • Email