Eropuit in eigen land? Ontdek onze prachtige en veelzijdige Waddeneilanden!

Wil je er even heerlijk opuit, dicht bij huis? Ga op uitje in eigen land en ontdek onze prachtige Waddeneilanden! Zodra je de veerboot opstapt en het vasteland achter je laat, begint je vakantie en heb je het gevoel écht even weg te zijn. Rust, ruimte, natuur én cultuur wachten op je op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Geniet van het eilandgevoel en de unieke sfeer die op elk eiland heerst.

De sfeer van de Nederlandse Waddeneilanden is eigenlijk niet op papier te zetten; je moet deze simpelweg ervaren. De Wadden zijn uniek en geven je een bijzondere ervaring. Niet voor niets staat dit prachtige gebied op de Werelderfgoedlijst van Unesco! Of je nu op zoek bent naar rust en ruimte, een cultureel uitje of een fijne familievakantie, de Waddeneilanden zijn altijd de perfecte bestemming!

Geniet van rust en ruimte

Ben je een rustzoeker of natuurliefhebber, dan zit je op de Nederlandse Waddeneilanden goed. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden alle de mooiste, zeer diverse natuurgebieden. De vijf Waddeneilanden hebben allemaal hun eigen unieke natuurgebieden, waar je heerlijk doorheen kunt wandelen of fietsen. Ga op Ameland naar natuurgebied Het Oerd en laat op Terschelling natuurgebied De Boschplaat je niet ontgaan. Waai bovendien uit aan zee tijdens een heerlijke strandwandeling en ontdek de duinen op de fiets, waarna je neerstrijkt in een van de gezellige strandtenten voor een verdiend drankje. ’s Avonds is het bovendien mogelijk om sterren te spotten, de Waddeneilanden zijn namelijk ’s nachts nog echt donker.

Texel en Schiermonnikoog hebben naast mooie natuurgebieden zelfs een eigen nationaal park. Bezoek Nationaal Park Duinen van Texel, een uniek stukje Nederland. Je vindt hier bossen, duingebied, heidevelden en uitgestrekte stranden. Hoor de zee naast je, geniet van de mooiste uitzichten en ontdek achter elke duintop weer iets nieuws in dit nationaal park. In Nationaal Park Schiermonnikoog verken je ongerepte natuur, rust, ruimte én een prachtig duingebied.

Ontdek een stukje cultuur

Op de vijf Waddeneilanden is genoeg cultuur te ontdekken. Bewonder bijvoorbeeld de vuurtorens! Op Ameland, Texel en Vlieland is de vuurtoren te beklimmen voor degenen die geen hoogtevrees hebben. Eenmaal boven geniet je van een prachtig, weids uitzicht. Op Ameland kun je bovendien een demonstratie bijwonen van de paardenreddingsboot. Een of twee keer per maand trekken paarden een reddingsboot de zee in, zoals dat vroeger ook gebeurde. Een spektakel om bij te wonen!

Ook bieden alle eilanden diverse interessante musea en natuurcentra. Op West-Terschelling staat het Centrum voor Natuur en Landschap. Behalve aan de natuurtentoonstelling kun je ook een bezoek brengen aan het zeeaquarium. Terschelling kent bovendien een wrakkenmuseum. Op Texel bezoek je Maritiem- en Juttersmuseum Flora, en op Ameland zijn Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude en Cultuurhistorisch museum Sorgdrager een aanrader. Bovendien kennen de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog een bunkermuseum, waarbij je je terug in de geschiedenis waant.

Spot vele diersoorten

De Nederlandse Waddeneilanden zijn de perfecte bestemming voor het spotten van vogels en zeehonden. Ga op safari om samen met een gids vogels te spotten en te leren over alle vogelsoorten die je ziet en hoort, of stap op een boot voor een zeehondentocht. Spot de schattig uitziende dieren rustend op het wad of ontdek de zeehonden als ze hun kop boven het water uitsteken. Op Texel vind je Ecomare, een bekende trekpleister. Dit centrum leert je alles over de Wadden, de Noordzee en de Waddenzee. Bezoek het museum, neem een kijkje bij het aquarium en ontmoet zeehonden in de zeehondenopvang.

Ga voor een bijzonder uitje

Kies je voor een verblijf op Vlieland, boek dan een uitje met de Vliehors Expres en maak een bijzondere tocht over de zandvlakte Vliehors. In twee uur spot je waarschijnlijk zeehonden, kom je langs het bekende drenkelingenhuisje en verken je prachtige natuur. Ook wadlopen is een aanrader. Wanneer tijdens eb het water terugtrekt, kun je lopen over de zeebodem! Heb je geluk, dan vind je misschien wel een haaientand of bewonder je een bijzondere diersoort.

Van mei tot september is het daarnaast mogelijk om van eiland naar eiland te hoppen. Tussen de vijf Nederlandse Waddeneilanden varen veerboten, waardoor je het fenomeen eilandhoppen kunt ontdekken. Verblijf de eerste dag op het ene eiland, en vaar daarna door naar het volgende. Zo ontdek je tijdens jouw uitje in eigen land niet één, maar meerdere van de prachtige Waddeneilanden!

Ben je ervan overtuigd dat de Nederlandse Waddeneilanden het ontdekken waard zijn? Ga dan voor een uitje naar de Wadden en geniet meerdere dagen van dit prachtige, veelzijdige gebied. Overnacht in een hotel op de Waddeneilanden of kies voor een fijn vakantiehuisje op een vakantiepark op de Waddeneilanden.

  • Naam
  • Email