Er even kort tussenuit? Denk eens aan de Veluwe, Limburg of het Sauerland!

Geschreven op 5 juni, 2023
Door
  Geplaatst in Duitsland, Nederland

Heb je zin om er even tussenuit te gaan, maar ben je liever niet lang onderweg? Denk eens aan een minivakantie in Nederland of Duitsland en geniet dichtbij! Kies voor een natuurrijke wandel- of fietsvakantie of doe cultuur op in een mooie stad. Lees in dit blog waarom je er echt even opuit moet op de mooie Veluwe, naar het Bourgondische Limburg of naar het Duitse Sauerland.

De Veluwe

De Veluwe is een beboste landstreek vol bos, heide, vennen en stuifzand in de provincie Gelderland. Kom heerlijk tot rust tijdens een mini wandel- of fietsvakantie op de Veluwe. De streek kent twee nationale parken, genaamd Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Daarnaast zijn er nog vele kleinere natuurgebieden te vinden, zoals het Veluwemeer en Kootwijkerzand, welke hun eigen charme en beleving bieden. Bezoek zeker Radio Kootwijk als je in Kootwijkerzand bent. Wist je dat je op de Veluwe bovendien de Nederlandse big five kunt spotten? Als je stil genoeg bent is de kans groot dat je een edelhert, wild zwijn, das, ree of vos weg ziet sprinten. Daarnaast bevindt de hoogste waterval van Nederland zich op de Veluwe, in Loenen. Deze waterval is zeker een bezoek waard.

Heb je genoeg natuur gezien en ben je toe aan cultuur, bezoek dan het Kröller-Müller Museum. Dit museum voor hedendaagse- en moderne kunst ligt op de Veluwe en biedt de grootste Van Gogh-collectie. Daarnaast is er een mooie beeldentuin te vinden.

Limburg

Wil je het gevoel hebben dat je er echt even helemaal uit bent, ga dan naar Limburg. Deze provincie geeft een bijna buitenlands gevoel, met zijn bourgondische sfeer, mooie Heuvelland en pittoreske dorpen. Voor natuur zit je hier goed, Limburg heeft wel drie nationale parken. Geniet van een wandeling of fietstocht in Nationaal Park De Maasduinen, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Meinweg. Daarnaast zijn de Brunssummerheide, de Maasvallei en de Cauberg een bezoek waard. Wil je de provincie liever met de auto ontdekken, volg dan de Mergellandroute en geniet van mooie uitzichten. Onderweg kom je langs pittoreske dorpen.

Heb je zin in een stedentrip, dan is Maastricht een bezoek waard. Deze historische stad kent een fijne sfeer, vele historische gebouwen, leuke wijken en genoeg winkelopties, van grote ketens tot kleinere boetiekjes. Ook kun je er heerlijk smullen van streekproducten en bourgondische gerechten. In Maastricht ben je niet snel uitgekeken.

Het Sauerland

De Veluwe en Limburg zijn heerlijke plekken voor een minivakantie in eigen land, maar het is net zo leuk om naar het buitenland te gaan! Denk eens aan een paar dagen weg naar onze oosterburen. Een populaire bestemming in Duitsland is het Sauerland, dat gekenmerkt wordt door stuwmeren, naaldwouden, pittoreske dorpen en middeleeuwse burchten. Geniet van een wandeling of fietstocht door de natuur, bijvoorbeeld in het Rothaargebergte, doe cultuur op in een van de dorpen, zoals in het middeleeuwse Soest, of ontspan in een van de kuuroorden die de Duitse streek kent. Bovendien zijn Winterberg en Marburg een bezoek waard. Ook een sprookjesachtige druisteengrot bezoeken mag niet ontbreken op je to-do-lijstje wanneer je overnacht in het Sauerland.

Ben je door het lezen van dit blog enthousiast geworden voor een minivakantie naar de Veluwe, Limburg of het Sauerland? Boek een hotel- of vakantieparkovernachting en laad helemaal op!

  • Naam
  • Email