Waarom je nú een dagje pretpark moet plannen: de allernieuwste attracties!

Attracties-Efteling-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Een dagje uit, je helemaal vrij voelen en dat echte vakantiegevoel ervaren … dat is de laatste tijd niet zo vanzelfsprekend. Plan een dagje pretpark! Wanneer voel je je nou vrijer dan tijdens een spectaculaire achtbaanrit in het donker, een vrije val in Walibi of een vlucht door een magische droomwereld in de Efteling? Denk je het allemaal wel gezien en gedaan te hebben? Dan heb je het mis, want deze spiksplinternieuwe attracties in pretparken in Nederland beloven een verrassend dagje weg met het hele gezin. Ook mooi meegenomen: omdat je bij de meeste attractieparken vooraf dient te reserveren, is het nu extra rustig!

Speelbos in de Efteling

De Efteling, wie is er niet geweest? Jong en oud ziet sprookjes tot leven komen in het Sprookjesbos, Droomvlucht en sinds kort ook in Nest! Nest! is Eftelings allernieuwste attractie: een speelbos met onder meer een drakenglijbaan, een rolstoeltoegankelijke glijbaan, een zeeschip, een waterbed en een 80 meter lang vlonderpad. Het doel van deze nieuwe attractie is dat ie toegankelijk moet zijn voor álle kinderen, en dat is gelukt. Ken je de Efteling op je duimpje? Dan is er nog meer goed nieuws, want ze hebben akkoord gekregen op hun bestemmingsplan om uit te breiden.

Tip: boek een Efteling-arrangement en krijg een entreeticket t.w.v. € 42,- cadeau!

Metamorfoses en stunts in Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is perfect voor een avontuurlijk dagje weg in Nederland. Binnenkort kun je hier nieuwe avonturen beleven, want de iconische gele achtbaan, de Tornado, krijgt een grote metamorfose. Dit jaar stap je in deze achtbaan voor een nóg intenser en avontuurlijker ritje dankzij de heupbeugels. De nieuwe naam van deze achtbaan is Balagos, vanwege zijn gevreesde vuurspuwende duikvlucht. Een andere nieuwe attractie in dit avonturenpark is de Sky Pirates Stuntshow, die tot en met 29 augustus terug zijn met nieuwe, nooit eerder vertoonde stunts. Leuk voor jong én oud!

Slagharen: van donuts tot oude prenten

Slagharen, daar kun je veel beleven! Slagharen, daar is het altijd feest (altijd feest)! Heb jij het pakkende themalied ook meteen in je hoofd zodra je ‘Slagharen’ hoort? Iedereen die weleens in het attractiepark geweest is of op Vakantiepark Slagharen overnacht heeft, zal het deuntje herkennen. Om de rijke historie van het park te eren, heeft Slagharen de Monorail omgedoopt tot ‘Pioneer Express 63’. Tijdens een ritje in de gerestylede monorail, die nog steeds de bekende tocht door het park maakt, kom je langs het oude kantoor van de oprichter van het attractiepark en zie je prachtige prenten uit het verleden. Oud voelt zich weer jong! Even toe aan een break? Deze zomer is de gehele dag door de film Angry Birds te zien in het American Circus Theater. Tot slot heeft Slagharen op 9 juli, als eerste attractiepark in de Benelux, een vestiging van Dunkin’ Donuts geopend. Lekker!

Attracties-Slagharen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

360 graden rond in BillyBird Park Hemelrijk

Een iets minder bekend recreatiepark is BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel. Met grote speeltuin, recreatieplas en tal van attracties, beleef je hier een heerlijk dagje weg. Happy Together is hun motto, zodat (klein)kinderen en (groot)ouders samen kunnen spelen. Dit voorjaar opende het park een nieuwe attractie genaamd SaltoSwing; een overslagschommel. Vroeger stond deze attractie vaak op kermissen, dus veel ouders zullen hier mooie herinneringen aan hebben. De SaltoSwing schommelt 360 graden rond en slingert tot wel 9,5 meter hoogte. Wie durft, geniet van een prachtig uitzicht over het park en de zwemplas.

Drouwenerzand Attractiepark: nieuwe attracties voor de allerkleinsten

Het all-in Drouwenerzand Attractiepark komt dit jaar met maar liefst twee gloednieuwe attracties! Allereerst de Tea Cups, waarin kinderen naar hartenlust kunnen ronddraaien. Daarnaast is er het Mini Rad, een minireuzenrad voor jonge kinderen die graag de hoogte in gaan. Beide attracties staan in een omheinde omgeving op het park, zodat ouders gemakkelijk een oogje in het zeil kunnen houden.

  • Naam
  • Email