Duitsland ontdekken tijdens een stedentrip, wandelvakantie of wintersport? Geniet van de Duitsland Deals!

Geschreven op 20 februari, 2023
Door
  Geplaatst in Duitsland

Zin om er even heerlijk opuit te gaan? Denk eens aan een weekend, midweek of week naar het mooie Duitsland! Of je nu wil overnachten in een gezellig familiehotel op basis van volpension of slapen in een all inclusive hotel, met de Duitsland Deals kun je altijd voordelig naar onze oosterburen. Geniet van een actieve wandelvakantie, maak een stedentrip of ga op wintersport!

Wandel- of fietsvakantie

Duitsland kent vele mooie natuurgebieden en wel 16 nationale parken! 35 procent van het Duitse landoppervlak bestaat uit beschermde natuur vol bossen, bergen en meren. Voor een wandel- of fietsvakantie door de natuur ben je in Duitsland dus op de perfecte plek. Verken bijvoorbeeld de wijnstreek rondom de Moezel, of geniet in de sprookjesachtige Eifel. Dit gebied kenmerkt zich door vulkanische bergen, uitgestrekte bossen en schitterende watervallen. Wandel of fiets in Nationaal Park de Eifel langs idyllische beekjes, geurende bloemenweiden en door diepe bossen, en spot onderweg wilde katten, herten en zwarte ooievaars. Ook het Sauerland is een bezoek waard. Dit gebied wordt ook wel het ‘land van de duizend bergen’ genoemd: je maakt hier schitterende tochten door het glooiende landschap, met onderweg pittoreske plaatsjes vol vakwerkhuizen en historische burchten om te bezichtigen.

Stedentrip

Naast mooie natuurgebieden kent Duitsland verschillende leuke dorpen en steden die een stedentrip waard zijn, maar waar je misschien niet als eerste aan denkt. Bezoek bijvoorbeeld het sprookjesachtige Bad Bentheim of het middeleeuwse Hallenberg. Monschau, oftewel ‘de parel van de Eifel‘, is ook een aanrader! Dit typisch Duitse stadje is gelegen in een diepe kloof, waar rivier de Roer doorheen stroomt. Wandel door het historische centrum en passeer prachtige vakwerkhuisjes, diverse musea en boetiekjes. Ben je op zoek naar wat romantiek, bezoek dan Sankt Goar, een romantische stad aan rivier de Rijn. Merzig, Lingen en Diez hebben allemaal een historisch centrum. Diez ligt aan het water, Lingen heeft een moderne touch en in Merzig kun je verschillende belangrijke monumenten bewonderen.

Wellnessvakantie

Duitsland kent verschillende kuuroorden, toeristische oorden die zich richten op ontspanning en recreatie, met de focus op gezondheid. Wist je dat alle Duitse dorpen en steden die beginnen met ‘Bad’ een kuuroord zijn? Bekendere kuuroorden zijn bijvoorbeeld Bad Bentheim of Bad Laasphe. Ga je op wellnessvakantie, dan zijn deze kuuroorden in Duitsland dus zeker een aanrader! Geniet in warme zoutwaterbronnen, goed voor onder andere je doorbloeding en conditie, of kom volledig tot rust in een sauna.

Wintersport

Een dik pak sneeuw, strakblauwe luchten, de mooiste uitzichten en après-ski, dat is wintersport! In Duitsland kun je perfect skiën en snowboarden, bijvoorbeeld in Winterberg, het hoogstgelegen gebied van het Sauerland. Ook Willingen, in het Rothaargebergte, is een heerlijke wintersportplaats. Ben je wel fan van de sneeuw, maar niet van wintersport, dan kun je in deze gebieden ook heerlijk wandelen door de mooie natuur in de bergen.

Enthousiast geworden over onze oosterburen? Boek een van de Duitsland Deals en ga er even heerlijk tussenuit!

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Wilma schreef:

    Mooi wandelgebied