Fiets of wandel door de natuur van Drenthe!

Geschreven op 19 maart, 2020
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes


In hectische of bizarre tijden moeten we soms even kunnen genieten. Welk vermaak is eigenlijk altijd goed? Bewegen in de natuur uiteraard! Nederland heeft genoeg prachtige natuurgebieden die je daartoe uitnodigen, en daarbij spant de provincie Drenthe de kroon. Met fraaie nationale parken binnen de grenzen, zoals Drents-Friese Wold en Dwingelderveld, is de natuur in Drenthe om van te smullen. De fietsprovincie van Nederland biedt geweldige fietsroutes. Maar ook de wandelroutes in Drenthe zijn echte aanraders!

Langs hunebedden en de Drentsche Aa  – fietsen vanuit Zeegse

Een prachtige 54 kilometer lange fietsroute door Drenthe voert je langs een goed bewaard gebleven eeuwenoud landschap van beekjes, esdorpen en hunebedden. We hebben het over het land, waar de Drentsche Aa nog net als pakweg 150 jaar geleden doorheen meandert. Je volgt deze rivier een tijdje en geniet van een prachtig decor van graslanden, bosjes, houtwallen en essen. Besef ondertussen dat je (over)grootmoeder hier van dezelfde mooie plaatjes genoten kan hebben!

Voordeeluitjes Vakantieblog - DrentheDeals1Voordeeluitjes Vakantieblog - DrentheDeals1Voordeeluitjes Vakantieblog - DrentheDeals1

Door het groene hart van Drenthe  –  fietsen vanuit Witteveen

Vanuit het dorpje Witteveen kun je erg veel leuke fietstrajecten volgen, maar een zeer interessante route is een tocht die door het groene hart van Drenthe voert. Het vertrekpunt ligt bij Hotel het Witte Veen, dat tevens de finish vormt. Ervaar het langzame leven, dat in de dorpen op de route geleefd wordt. Toer door de bossen, over landweggetjes en langs heidevelden. Uiteindelijk fiets je weer richting Witteveen, waarna je ongeveer 37 kilometer op de teller hebt staan.

Crossen op de Hondsrug –  fietsen vanuit Gieten, Drouwen of Gasselte

Wil je het graag iets avontuurlijker hebben? Spring dan op je mountainbike en cross 31 kilometer lang door de ruige natuur van de Drentse Hondsrug, tussen Gieten en Borger. Verharde wegen en vlakke stukken land: jou niet gezien? Jij wilt knallen over de zandheuvels en scheuren door prachtige bochten en kuilen. Starten kun je in Gieten, Drouwen of Gasselte. Bereid je in ieder geval voor op een route die nauwelijks over verharde wegen voert. En die zeker de nodige klimmetjes bevat!

Liever langzaam genieten van de Drentse natuur?

Overal in Drenthe kun je ook heerlijk wandelen, als dat je liever is. Zowel door het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa, Nationaal Park  Drents-Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld kun je al lopend een enorm palet aan bossen, heidevelden, vennetjes en zandvlakten tegenkomen. Maar ook eeuwenoude hunebedden, een kudde schapen en nostalgische esdorpen treft u er aan.

Kleine greep – mooie wandelroutes Drenthe

Het zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar de wandelroutes in Drenthe die zeer de moeite waard zijn, heten  ‘Op Drentse Oergrond’ (Havelte), ‘Norg ten voeten uit’ (Norg) en ‘Stilletjes de Grens Over’(Doldersum). Ook over de Dwingeloosche Heide, in de buurt van Ruinen, valt heerlijk te struinen en wandelen in Drenthe.

  • Naam
  • Email