Doe alvast inspiratie op met deze populaire wandelroutes door Nederland!

Geschreven op 31 maart, 2020
  Geplaatst in Natuur, Nederland, Stedentrips, Wandelen

We moeten deze weken vooral, voor zover dat mogelijk is, thuisblijven. Om toch even een frisse neus te halen en te genieten van de lente, die nu echt is aangebroken, is een blokje om natuurlijk altijd een goed idee! Even genieten van het zonnetje en de lichaamsbeweging. Droom tijdens de wandeling alvast over betere tijden, wanneer we er weer met z’n allen opuit mogen. Bijvoorbeeld om een van deze vijf populaire wandelroutes te volgen, in combinatie met een van onze wandelarrangementen! Woon je in de buurt en kun je nu al een deel van een wandelroute volgen? Heb jij even geluk!

Wandelroute – Vechtdalpad

Wandelen door het prachtige Vechtdal, en onderweg ook nog eens van alles leren over de geschiedenis van het gebied? Volg dan het Vechtdalpad door het dal van de Overijsselse Vecht. De 86,7 kilometer lange route gaat van start bij het station in Zwolle, en voert allereerst langs een aantal historische highlights in deze prachtige stad. Vervolgens is het vooral natuur en platteland. Maar ook hier zijn bijzondere plekken te ontdekken, zoals waterwingebied de Vechterweerd, landgoederen, de indrukwekkende uitkijktoren de Stokte en de Saksische boerderijen in esdorp Beerze.

Wandelroute – Salvelsbos

De route Savelsbos voert u door een bijzonder stukje Limburg. Je wandelt van het station in Eijsden naar het station van Maastricht afgewisseld een deel van het Pieterpad, een deel van het Pelgrimspad en een deel van het Krijtlandpad. Een prachtige, maar ook zeker pittige wandeling! Wandel over holle wegen, smalle paden en bedwing hier en daar steile hellingen. Een ideale route voor wie wel van een beetje uitdaging houdt! Het historische Savelbos, enkele hoogstamboomgaarden en bezienswaardigheden als groeve de Henkeput maken het de uitdaging meer dan waard. Oh ja, deze route is in totaal 23 kilometer lang.

Wandelroute – Texel: De Koog – De Cocksdorp

Lekker uitwaaien of van de zon genieten op het prachtige Texel? Tijdens deze wandelroute van De Koog naar De Cocksdorp kom je ook nog eens langs de mooiste natuur! Je vertrekt vanaf het welbekende De Koog in noordelijke richting. Langs het strand uiteraard, en door natuurgebieden De Muy en De Slufter. Ontdek hier unieke flora en fauna, ontstaan doordat zeewater tweemaal daags de kreken in vloeit. Vervolgens is het op naar de vuurtoren en De Cocksorp. Deze route, van net iets meer dan 19 kilometer, is het tweede deel van de tweedaagse route Texel. Het eerste deel loopt vanaf veerhaven ’t Horntje naar De Koog.

Wandelroute – Rotterdam Maasstad

Een echte stadsliefhebber? Ontdek het altijd bruisende Rotterdam, met z’n schitterende skyline en beroemde architectuur tijden de wandelroute Rotterdam Maasstad! De ruim vijftien kilometer lange route laat een diverse stad zien. Van het historische Delfshaven, de oudste wijk van Rotterdam, tot aan hypermoderne architectuur, met onderweg pareltjes als de Erasmusbrug, de Euromast, de Nieuwe Maas en Hotel New York.

Wandelroute – Twentepad etappe 2

Het mooiste deel van de Twentepad wandelroute is het tweede deel. Deze begint in Tubbergen, voertje door de prachtige natuur in het Nederlands-Duitse grensgebied en eindigt in indrukwekkend kunststadje Ootmarsum. Geniet van de weidse vergezichten, de weilanden en de bijzondere doorkijkjes in het Twentse coulisselandschap. Van het dal van de Mosbeek tot aan het prachtige middeleeuwse centrum van Ootmarsum: je kijkt je ogen uit en komt onderweg volledig op adem, hier op het Twentse platteland!

Op zoek naar meer wandelinspiratie voor als we weer heerlijk eropuit mogen? Bekijk dan eens de website van Wandelnet, en ontdek welke mooie routes nog meer door ons prachtige land voeren!

  • Naam
  • Email