Laat nú de voorpret maar beginnen: met de leukste lente uitjes!

Geschreven op 16 februari, 2022
Door

 

Hoe het met jou zit, weten we niet. Maar wij hebben er wel zin in: in de lente natuurlijk! Heb jij ook die heerlijke lentekriebels al te pakken? Dan willen we je hier alvast warm maken voor een interessant lente-uitje. De onlangs aangekondigde versoepelingen geven ons immers het laatste zetje. Yes, we krijgen het ‘oude normaal’ terug, dus we mogen weer losgaan! Droom alvast weg bij jouw volgende vakantie in de natuur, aan een prachtige rivier of in de stad, en laat je inspireren door onze leuke lente-uitjes!

Hup, de ontluikende natuur in!

Nederland barst van de prachtige plekken en natuurgebieden die uitnodigen tot lange wandelingen en fietstochten. Dankzij het afwisselende landschap en de vele fiets- en wandelpaden is Nederland de ultieme bestemming voor een actieve vakantie. Wat dacht je van fietsprovincie Drenthe, die bovendien in het voorjaar kan pronken met tal van nieuwe bewoners: de lammetjes! Nabij Nationaal Park Drentsche Aa vind je het gemoedelijke Brinkhotel in Zuidlaren, waarvandaan je ook Assen en Groningen snel bereikt. Wil je strand, zee en bos binnen handbereik hebben, overweeg dan een paar heerlijke voorjaarsdagen op Ameland, Bij Hen op Ameland!

Populaire fietsroutes in het oosten des lands

Een bekende fietsroute is de Bekendelle-route; vanuit Aalten fiets je door een uniek en beschermd natuurgebied, met het Kloosterbos, recreatiegebied Slingeplas en Landgoed ’t Walfort. Een andere mooie route is de Ooievaarsroute, waarbij je onderweg mogelijk deze trekvogels en hun nesten passeert. De route begint in Deventer en voert langs de uiterwaarden van de IJssel. Nog een uniek stukje Overijssel verkennen? Overnacht bij Hotel Wyllandrie, midden in de Twentse natuur, nabij het centrum van Ootmarsum. Zet in Twente zeker de mooie Springendal Fietsroute op je programma: een schilderachtig mooi lente-uitje!

Extra tip: boek een fiets-arrangement en ontvang gratis fietsroutes, maak gebruik van gratis fietsverhuur of overnacht in meerdere hotels. Ook wandelarrangementen zijn bij ons te boeken!

         

De nieuwe vrijheid vieren

Denk je aan de lente, dan denk je aan jonge dieren en springende koeien, die de wei weer in mogen. Wij gedragen ons misschien wel hetzelfde als we onze bubbel vaarwel zeggen! En natuurlijk willen we toegeven aan die lentekriebels. Lekker naar het theater, de bioscoop, het museum of ongehinderd lang shoppen! Zo zou een uitje naar bruisend Leiden helemaal in dit plaatje passen. Bij Golden Tulip Leiden Centre zit je ook nog eens midden in het stadshart en nabij het station, mocht je met de trein willen komen. Waar anders dan in Leiden kun je de vrijheid zo goed vieren? Het einde van de Spaanse belegering (1574) wordt hier immers nog jaarlijks feestelijk herdacht! 

Vier de lente over de grens

Even naar Duitsland? Reken maar dat je hier het voorjaar uitbundig kunt proeven! Zowel de mooie rivieren als de uiteenlopende landschappen ten oosten van Nederland kleuren je lente-uitje heel anders in! Dat is het echte buitenland ervaren, zodra je de grens passeert! Zo kun je bij Hotel Lellmann in Löf de pure Moezelromantiek beleven, terwijl je bij Ringhotel Goldener Knopf in Bad Säckingen prachtig uitkijkt op de Rijn. Maak er bovendien onvergetelijke vaar- of fietstochtjes! Ben jij geïnteresseerd in kuuroord Bad Bertrich? Check dan in bij een keizerlijk hotel met Nederlandse eigenaresse: Haus Hohenzollern en Haus Ambiente. Hiervandaan is de Vulkaaneifel Therme slechts een paar minuutjes lopen!         

Stedentrip Tirol – een uitje in de lente? Ja, zeker!

Misschien dat Tirol eerder associaties met wintersport oproept, maar vergeet niet dat de Oostenrijkse deelstaat ook een prachtige stad herbergt: Innsbruck! Hier wil je flaneren! En heb je dan toch even genoeg van het stadsvertier, zoek dan de bergen en de meren in de buurt op. Wil jij stijlvol overnachten in het hart van de middeleeuwse binnenstad? Dan is Hotel Das Innsbruck mét wellness, op nog geen 200 meter van het beroemde Gouden Dak en nabij de Alte Innbrücke, helemaal jouw prinsheerlijke uitvalsbasis! Loop hier door schilderachtige steegjes vol bezienswaardigheden, leuke winkels en gezellige restaurants.

Vooruit, een toegift – nog meer zalige lente uitjes!

Even naar de Groningse kust? Dan leent Hotel Restaurant De Boegschroef, pal aan de havenboulevard gelegen, zich uitstekend voor een lekker lente-uitwaaiuitje! Paar dagen van de voorjaarszon genieten in het Sauerland? Hotel Restaurant Lang, aan de rand van het Rothaargebergte, is jouw hotel! Of op zoek naar een vrij verrassende Duitse bestemming? Loop heerlijk langs rivier de Saale en kom op adem bij Hotel Askania in het historische centrum van Bernburg!

Ben jij nog op zoek naar leuke lente uitjes voor in de voorjaarsvakantie? Dan heeft Voordeeluitjes.nl nog meer scherpe voorjaarsdeals voor je!

  • Naam
  • Email