De beste visplekken in Nederland

De beste visplekken in Nederland - Voordeeluitjes - Vakantieblog

Een heerlijk hengeltje uitgooien op een vrije dag doen we het liefst natuurlijk dicht bij huis. Maar wil je een keer wat anders proberen dan de bekende visplek om de hoek? Dan heeft ons eigen land pareltjes van natuurgebieden waar het geweldig vertoeven is als visser. Pak de hengels maar in, vergeet je VISpas niet en maak kennis met de beste visplekken van Nederland waar je tegelijkertijd van de prachtige Nederlandse natuur kunt genieten.

Nationaal Park Weerribben-Wieden 

De wateren in Nationaal Park Weerribben-Wieden zijn erg visrijk en dus perfect voor een geslaagde visvakantie in Nederland. Langs de vele plassen, grachtjes en slootjes vind je prachtige visstekken. Gooi hier je hengel uit en geniet van een wonderschone omgeving. Of pak je visspullen eens mee op een bootje voor unieke plekjes met weids uitzicht over de meren en de uitgestrekte rietvelden. Maak je visuitje naar dit Overijsselse natuurgebied helemaal compleet met een vakantie in een van de riante bungalows aan het water op Waterpark Belterwiede. Vanaf je eigen aanlegsteiger gooi je rustig je hengel uit en kun je onder meer snoek, paling en witvis aan de haak slaan.

De beste visplekken in Nederland - Voordeeluitjes - Vakantieblog

Het Grevelingenmeer 

Een van de mooiste plekjes om te gaan vissen in Nederland is het Grevelingenmeer. Dit meer, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa en heeft kristalhelder water. Je zult hier dan ook vissen met prachtige namen aan de haak slaan, zoals de Puitaal, de Zeedonderpad en het Dikkopje. Maar ook de natuur rondom het meer is adembenemend mooi. Door de aanleg van de Brouwersdam in 1971 werd de verbinding tussen deze zeearm en de Noordzee afgesloten. Zandplaten die voorheen bij vloed onder water kwamen te staan, werden permanent droog en bieden nu ruimte aan bijzondere planten die van zoet en zout water houden. Wil jij vanuit je vakantiehuisje zo je hengeltje uitslaan in het Grevelingenmeer?

Nationaal Park De Alde Feanen

Vissen in Friesland kan naar hartenlust in het Nationaal Park De Alde Feanen. In dit waterrijke natuurgebied zwemmen de meest voorkomende zoetwatervissen zoals snoek, karper en baars. Wie hier vist, is even weg uit de drukte. Het enige geluid dat je hoort, is dat van de vogels, het kabbelende water en de wind. Huur een luxe bungalow met sloep op Bungalowpark It Wiid en vaar naar de beste visstekjes van het Friese merengebied en geniet onderweg van het prachtige landschap. En mocht je geen vis vangen, heb je toch op en top kunnen ontspannen tijdens je visvakantie! 

weerribben-wieden-vakantie-Nederland-Voordeeluitjes-Vakantieblog

De Limburgse Maas en Maasplassen

In het uiterste zuiden van Nederland ligt de provincie Limburg, met de rivier de Maas als blauwe ader. De rivier staat bekend als een van de beste visplekken in Nederland, door zijn grote baarzen, snoeken, zware karpers en goede meervalstand. Maar ook in de talloze plassen die in open verbinding staan met de Maas, kan er uitstekend gevist worden. Werp je hengeltje uit langs de rustige oevers van de Maas of pak je vispullen mee op een bootje en ontdek de stilte van de Maasplassen. In het meest zuidelijke deel van de Maas komt ook de witvisser goed aan zijn trekken, met brasem en blankvoorn als belangrijkste soorten. 

Het Veluwemeer

Het Veluwemeer is een enorme plas water met heel veel ondiepe zones, waar vooral weelderige zeldzame waterplanten groeien. Dit zijn dé plekken waar je grote snoeken naar binnen hengelt. In de winter is het leuk vissen op baars in de havens van de Hanzesteden Elburg en Harderwijk. Werpend vissen vanaf de boot of aan een van de visplekjes aan de oevers van het meer: geniet van de stilte midden in de prachtige Veluwse natuur. En op EuroParcs Veluwe combineer je een heerlijke vakantie op de Veluwe met veel visplezier. De royale bungalows direct aan het water beschikken over een steiger, die zich goed leent als visstek. Je kunt er perfect vissen op karper! 

  • Naam
  • Email