Nog even oefenen? 5x de beste indoor wintersportlocaties in Nederland!

Geschreven op 28 oktober, 2021
Door
  Geplaatst in Najaar, Najaar, Nederland, Tips & uitjes, Winter

Begint het al te kriebelen? De jaarlijkse skikoorts? Nog even en de sneeuwkettingen kunnen weer onder de auto worden gebonden om bepakt en bezakt richting Duitsland, Frankrijk of Oostenrijk te vertrekken. Grote kans dat je vorig jaar de vakantie vol sneeuwpret hebt moeten overslaan. Dit jaar zullen de pistes dus nóg lekkerder aanvoelen en zal de schnaps nóg lekkerder smaken. Wel is er na zo’n lange wintersportpauze een goede voorbereiding geboden, want voor je het weet glij je niet op ski’s, maar in de banaan naar beneden! Daarom hebben wij de beste indoor skihallen van Nederland voor je op een rijtje gezet. Zodat jij straks vol vertrouwen en topfit de skilift instapt! 

Skihal Terneuzen

Je kunt in Zeeland met een slee van de hoge duinen sjezen, maar je kunt ook naar SnowWorld Terneuzen! Met twee pistes, vier liften en een permanent funpark kun je hier het hele jaar door van een te gekke wintersportdag genieten. De blauwe piste voor beginners is 160 meter lang, gevorderden kunnen hun skills laten zien op de langere, rood-zwarte piste. Deze is maar liefst 210 meter lang! Het permanente funpark bestaat daarnaast uit toffe rails en kickers waarop diverse runs mogelijk zijn.

SnowPlanet Spaarnwoude

Bij de skibaan in Spaarnwoude ruikt, voelt en proeft de sneeuw net zoals op de mooiste pistes. Het is namelijk ook échte sneeuw! Dus wie dacht dat je in Nederland alleen op namaaksneeuw kunt wintersporten, heeft het mis. In Spaarnwoude word je op de meest realistische manier die maar mogelijk is, klaargestoomd voor het echte werk op de bergen. De twee pistes zijn 100 en 230 meter lang en dus geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden. Fan van après-ski? Niet alleen de sneeuw is authentiek, de gezellige bar brengt je ook helemaal in de feeststemming! 

SnowWorld Landgraaf

Wie wel eens voor het hoofdpodium van Pinkpop heeft gestaan, kent deze skihal wel. Skihal Landgraaf, het grootste skidorp van Europa, torent namelijk hoog boven de Limburgse heuvels uit. Met keuze uit acht liften (waaronder een zespersoons-stoeltjeslift), een funpark, hotel, restaurant en Adventure Park, hoef je je hier geen seconde te vervelen! Leuke tip: ga voor de fondue & ski-special en sluit de sportieve dag in stijl af in het gezellige restaurant.

SnowWorld Zoetermeer 

Skihal Zoetermeer heeft de meeste pistes van alle skihallen in dit rijtje: maar liefst vier. Twee voor beginners, deze zijn 160 meter lang, eentje van 210 meter en nog dan nog de knaller van 300 meter lang. Op die laatste kunnen ervaren wintersporters hun hart ophalen. Skihal Zoetermeer staat helemaal in ‘t teken van Oostenrijk. De horeca is in de stijl van een authentieke pistehut en er knalt Tiroler muziek uit de speakers. Voor de jonkies die nog net ‘de pizzapunt’ voor elkaar boksen, is er tevens een leuk kinderland aanwezig.

Alpincenter Bottrop

Oké vooruit, deze laatste skihal staat niet in Nederland, maar is toch zeker de moeite waard om te benoemen. Alpincenter Bottrop heeft namelijk de langste indoor skibaan ter wereld! De 640 meter lange baan is tegen een berg aangebouwd en heeft een helling van 24%! De skihal is vanaf de Nederlandse grens slechts een uurtje rijden, dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Dan kun je toch maar mooi zeggen dat je op de langste indoor skibaan ter wereld hebt gestaan. Laat die Alpen maar komen!

Hoera! We zijn weer genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing! Natuurlijk willen we net zoals vorig jaar winnen. Geniet jij ook van onze uitjes en doe je telkens weer inspiratie op door onze blogs? Stem dan nu op Voordeeluitjes.nl via deze link! Bedankt!

  • Naam
  • Email