De 5 leukste Nederlandse winkelsteden voor al je decembercadeaus

Moet je nog op pad voor je Sint- of Kerstinkopen? Of wordt het weer “scoren in de laatste minuut”? Als je er dit jaar eens lekker de tijd voor wilt nemen, helpen wij je graag met leuke suggesties. Want wat is er fijner dan jagen op originele presentjes voor je naasten terwijl je er even helemaal uit bent?

Hieronder vind je onze top vijf van leukste Nederlandse winkelsteden. Dat worden mooie scores!

Allround Amsterdam

Onze hoofdstad kent vele winkelgebieden waarvan het Centrum wel het populairst is; hier vind je een enorme drukte en de grote winkelketens. Ga je voor uniek of “gedragen”, loop dan eens door de 9 Straatjes van de Jordaan. Hier scoor je al gauw een bijzonder cadeautje of aparte vintage producten. Eigenzinnig Italiaans ontwerp vind je bij Donna Fiera. Voor de mooiste snoepjes van de wereld neem je een kijkje bij snoepatelier Papabubble in de Haarlemmerbuurt. Helemaal in de lift zit de Czaar Peterbuurt met zijn ambachtelijke producten en authentieke giftshops.

Heerlijk en hip Haarlem

De meest bekende winkelstraten van Haarlem zijn de Grote Houtstraat, de Barteljorisstraat en de Zijlstraat. Hier tref je de meeste reguliere winkelketens en merken aan. In de kleinere pittoreske straatjes – in de buurt van de Kruisstraat en de Kleine Houtstraat – word je steeds blij verrast. Zo is “Kloffie” geen gewone kledingwinkel maar een uiterst innovatieve shop. Verder vind je in deze buurt onder andere handgemaakte leren tassen bij PieterSZoon, een hippe lifestyle winkel voor mannen, genaamd “Les Deux Frères”, en een heel pand vol pepernoten bij “Van Delft”.

Gemoedelijk Groningen

In Groningen vind je de leukste winkels en cafés op loopafstand van elkaar in het bruisende doch knusse centrum. Bij “Waar” en “Sostrene Grene” aan de Vismarkt bijvoorbeeld, kun je goed slagen als je op zoek bent naar aparte en betaalbare hebbedingetjes. “Truus en Bregje” van de Zwanestraat verkopen allerlei unieke woonaccessoires en bij “De Schoenenfabriek” loop je graag naar binnen voor bijzonder schoeisel met dito verhaal. Wandel ook zeker door de leukste winkelstraat van Nederland, de Folkingestraat, met lieflijke en authentieke zaakjes.

Chic en modieus Maastricht

In de adventstijd is de Maasstad een trekpleister van formaat vanwege de gezellige kerstkramen op het Vrijthof. Vind je de schoen- of sokcadeautjes daar niet, dan slaag je wel bij de reguliere winkels en chique boetiekjes in de historische binnenstad. De mooiste boekhandel van Nederland, “Selexyz Dominicanen”, is gevestigd in een oude kerk, waar je uiteraard boeken, maar ook een heerlijke kop koffie scoort. Meerdere trendy shops vind je in de Heggenstraat, waaronder “Traders pop” met ansichtkaarten, magazines en vintage in het assortiment. Voor 100 verschillende theesoorten en unieke lifestyle producten ga je naar Teazone aan de Koestraat.

Uiterst overzichtelijk Utrecht

De sfeervolle binnenstad van Utrecht heeft alles wat je zoekt, zowel binnen als buiten. Kom je met de trein, dan loop je bijna ongemerkt het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne binnen. Of het nu regent of stormt; niets staat je jacht op decembercadeautjes in de weg. Wanneer je dit winkelwalhalla helemaal uitloopt, kom je vanzelf in het hart van de stad. Utrecht heeft een heel overzichtelijk winkelgebied met straten als de Oudegracht, Korte Jansstraat, Domstraat en Ganzenmarkt. Voor gekke accessoires kun je terecht bij “Keck & Lisa” in de Zadelstraat en bij “Emma b” aan de Oudegracht. En kom je niet voor “Piet Snot”? Ga er toch maar even kijken, want dit is een stripboekenspeciaalzaak aan de Vismarkt, waar “van alles te koop is”.

 
  • Naam
  • Email