Boeiende bezienswaardigheden in Beieren

Geschreven op 3 maart, 2022
Door
Tags: Beieren

De Moezel, het Zwarte Woud, het Sauerland… bekende Duitse regio’s waar je ongetwijfeld van gehoord hebt en wellicht ook al eens geweest bent. Iets minder bekend misschien, maar zéker niet minder mooi: Beieren! In de grootste deelstaat van Duitsland valt heel veel te ontdekken, zien en ondernemen. Welke bezienswaardigheden in Beieren zijn de moeite waard om te bezoeken vanuit je hotel in Beieren? Wij hebben enkele leuke suggesties voor je verzameld.

1. Real life Disney

Het blijft indrukwekkend, zo’n machtig kasteel dat hoog boven de stad uittorent. In Beieren zit je goed, want de regio staat bekend om zijn sprookjesachtige kastelen. Slot Neuschwanstein is een van de meest bezochte bezienswaardigheden. Per dag bezoeken duizenden toeristen het dorp Hohenschwangau om deze indrukwekkende trekpleister in het echt te bewonderen. Het kasteel was dé inspiratiebron voor het kasteel in Disneylands Doornroosje. Maak er echt iets unieks van door je met paard en wagen naar boven te laten brengen. Pak meteen een bezoekje aan Slot Hohenschwangau mee, dat te vinden is in hetzelfde dorp en niet onderdoet voor zijn bekendere broer.

2. Bergen en meren

Het Beierse Woud kenmerkt zich door kristalheldere meren, geheimzinnige bossen, hoge bergen en natuurlijk de Beierse Alpen. Zie je het al voor je? In het echt is het nog zoveel mooier! Voor elke type wandelaar is er wel een geschikt wandelpad te vinden en ook mountainbikers komen aan hun trekken tijdens een tocht over hoge toppen en door schilderachtige dalen. De watervallen van Kuhflucht zijn de hoogste van Duitsland en worden omringd door dichte bossen. Via een mooi pad loop je naar de watervallen. Onderweg kom je nog veel meer (kleinere) watervallen tegen.

3. Cultuur snuiven in Beieren

Beieren kent een levendige kunstscène. Laat je verrassen door het barokke Schaezlerpaleis in Augsburg met indrukwekkend in- en exterieur en museumgedeelte. De schilderijen van bekende en onbekende kunstenaars komen extra mooi uit in de sprookjesachtige paleiszalen. Of wat dacht je van de balzaal, die wordt beschouwd als de meest artistiek significante rococo-balzaal? Andere must-visits zijn het Golfmuseum in Regenburg, Fort Marienberg in Würzburg en BMW Welt en het Beiers Nationaal Museum in München.

4. Oude steden en idyllische dorpen

München is de grootste stad van de deelstaat Beieren en behoort tot de belangrijkste economische en culturele centra in de Bondsrepubliek. Deze levendige stad staat natuurlijk bekend om het Oktoberfest. Bier drinken kan het hele jaar door in een van de Biergartens, maar ook het historische centrum, de ene na de andere hippe wijk en de mooie parken en trendy winkeltjes maken München tot een aantrekkelijke vakantiebestemming. Rothenburg ob der Tauber is een van de best bewaarde middeleeuwse dorpen. Deze plaats aan de Tauber is nog steeds volgebouwd met pastelkleurige huizen, pittoreske gebouwen en smalle steegjes. Je loopt hier echt door een sprookje! Rothenburg ob der Tauber was dé inspiratiebron voor de tekenfilm Pinokkio. Zegt genoeg, toch? Regensburg, de mooie stad aan de Donau, ligt in het oosten van Beieren. Deze stad staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst als best bewaarde middeleeuwse stad van Europa. Je zult niet teleurgesteld worden!

Rothenburg ob der Tauber
  • Naam
  • Email