Bijzonder overnachten? Lees hier onze 4 beste tips!

Waar denk jij aan bij bijzonder overnachten? Gaan je gedachten uit naar een tentje op het strand, zie je een hutje op de hei voor je, denk je meteen aan de prinses op de erwt of heb je eigenlijk geen idee?

De meeste nachten van het jaar breng je waarschijnlijk slapend door, in een normaal bed op een gewone slaapkamer. En dat is eigenlijk best jammer, want het kan zoveel spannender! Ga eens avontuurlijk en bijzonder overnachten; gewoon omdat het kan! Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel door, want als je wel in bent voor een verblijf op het water, in een kasteel of in een houten vat, dan hebben wij voor jou een paar echte aanraders. Waar ga jij binnenkort bijzonder overnachten?

1. Uit een ander vaatje tappen

In Dreis-Brück, in de Duitse regio Vulkaneifel, kun je op een zeer originele manier je nachtrust pakken. Of ben je het wel gewend om in een houten vat te slapen? Omringd door het schilderachtige landschap bivakkeer je in een soort cocon, lekker intiem en knus. Deze ‘slaapvaten’ van hout doen denken aan enorme wijnvaten; ze zijn voorzien van een zitgedeelte en een mega tweepersoonsbed dat twee bij twee meter telt. Gaan je kinderen ook mee? Dan maak je van de aanwezige zitbanken heel eenvoudig twee eenpersoonsbedden. Tap eens uit een ander vaatje en ga voor deze bijzondere wijze van kamperen.

2. Bijzonder overnachten op een luxe cruiseschip

Bijzonder overnachten is ook heel goed mogelijk op een luxe cruiseschip in Rotterdam. In een comfortabele hut met echte patrijspoorten, een heerlijk bed, een Nespresso-apparaat en een badkamer met douche, zeil je ’s nachts heerlijk weg. Maar niet letterlijk, want hoewel je de Maas ziet als je naar buiten kijkt, kom je geen mijl vooruit. Liggend voor anker ervaar je hier de nostalgische, maritieme sferen van de vijftiger jaren aan boord van het luxe schip, dat voorheen het Cruise Hotel heette. Vele beroemdheden gingen je voor, want deze ‘oceaanstomer’ heeft jarenlang op Amerika gevaren, met af en toe onze eigen Beatrix aan boord. Drink een cocktail in de Ocean Bar, geniet van het fenomenale uitzicht op de skyline van Rotterdam en waan je voor even in een aflevering van ‘love boat’.

3. Even Pipo en Mamaloe spelen

Het Duitse Schmallenberg verkennen vanuit een zogeheten pipo-wagen? Vast niet iets wat je dagelijks doet! Ga lekker slapen in een houten minihuisje op wielen met kleine veranda ervoor. De ‘wagen’ is voorzien van een tweepersoonsbed, zitjes binnen en buiten, een  kacheltje, een waterkoker en servies. Voel je voor even een gypsy of een circusartiest, die in de heuvels van het Sauerland neerstrijkt voor een portie romantiek. Lekker vrij rondtrekken doe je hier trouwens met bus en trein, want met de SauerlandCard op zak kun je zeer voordelig het prachtige middelgebergte doorkruisen.

4. Statig en sereen slapen

In alle rust en voorzien van alle gemakken overnachten in een klooster of kasteel; dat is misschien minder bijzonder dan in een wijnvat of vliegtuig pitten, maar toch zeker het vermelden waard in ons unieke rijtje. Proef het kloosterleven in Sittard of resideer als een vorst in een Veluws kasteel. In het Kloosterkwartier van Sittard proef je de rijke historie tussen de dikke kloostermuren en op het landelijke terras tussen het groen. Een plek waar je echt bij kunt tanken, met onder andere een lekkere Nespresso op je serene hotelkamer en sublieme ontbijtjes, bereid met biologische en eerlijke ingrediënten, in het sfeervolle restaurant. Net buiten het Gelderse Hierden kun je prinsheerlijk overnachten op een prachtig landgoed met overal om je heen mooie stillevens van bossen, heidevelden en waterpartijen. In de gewelvenkelder van het kasteel kun je heerlijk smullen van zelfgebakken brood, huisgemaakte jam en andere verse, biologische maaltijden.

Onder het motto ‘doe eens lekker gek’ heeft Voordeeluitjes.nl de leukste locaties voor je gevonden, waar bijzonder overnachten heel gewoon is. Bekijk snel onze verzameling bijzondere overnachtingen en boek vandaag nog!

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Carlo Cratsborn schreef:

    45

  2. Natascha Cratsborn schreef:

    44