Vakantie in België: de 5 mooiste bestemmingen voor de zomer van 2022

Geschreven op 23 juni, 2020
Door
België-Namen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Bourgondisch België is het land van Vlaamse frieten, Belgische bieren en heerlijke chocolade. Maar er is meer! België kent vele historische steden en prachtige natuur. Het is de ideale bestemming voor een vakantie in een compleet andere omgeving, zonder al te ver te hoeven reizen. Ga je mee op reis naar een van deze mooie bestemmingen? Allez!

Belgische Ardennen

Dicht bij huis, maar toch even helemaal weg? Overweeg dan een vakantie naar de Belgische Ardennen. Op een paar uur rijden van Nederland vind je een waar paradijs met bossen, glooiende heuvels, verrassende vennetjes en rivieren. Wandel over heuvels en rotsformaties, spot met een beetje geluk een hert, everzwijn of vos en dwaal door middeleeuwse steegjes in gemoedelijke dorpjes. Verblijf in een vakantiehuis op een gezellig vakantiepark in België en kom helemaal tot rust.

België-Ardennen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Brugge

Ga je op vakantie naar België, dan mag Brugge niet op je lijstje ontbreken. Deze bijzondere middeleeuwse stad wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Historische gebouwen, sprookjesachtige kastelen en mooie pleinen maken deze stad tot een populaire bestemming. De historische binnenstad staat zelfs op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

België-Brugge-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Knokke-Heist

Waan jij jezelf al lekker aan het strand als je denkt aan je vakantie naar België in de zomer van 2020? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Knokke-Heist is een van de bekendste en populairste badplaatsen van België. Deze luxe badplaats kent vele gezellige strandbars, exclusieve boetiekjes en bistro’s. Pak in Knokke ook eens de Kusttram, die langs de Belgische kust rijdt.

België-Knokke-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Namen

Namen (Namur in het Frans) is de bruisende hoofdstad van Wallonië. Historische gebouwen, hippe eettentjes en charmante steegjes bepalen het straatbeeld. Maak vanuit je hotel in België een stadswandeling door het oude centrum, bewonder het prachtige Théâtre Royal de Namur en doe je tegoed aan Waalse streekproducten. Deze Franstalige stad ligt aan de Samber en de Maas, dus trek ook zeker een dagje uit voor een boottocht.

België-Namen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Belgisch Limburg

Wanneer je bij Eindhoven de grens over gaat, kom je in Belgisch Limburg. In de groenste provincie van Vlaanderen ligt het enige nationale park van België: Nationaal Park Hoge Kempen. Fiets of wandel door uitgestrekte dennenbossen, langs bloeiende heidevlakten en grote waterplassen en maak af en toe een korte stop voor een adembenemend uitzicht. Of maak een wandeling door de heuvelachtige Voerstreek en waan je in Frankrijk!

België-Limburg-Voordeeluitjes-Vakantieblog

  • Naam
  • Email