Go Wild! De 3 beste wildrestaurants van Nederland

Geschreven op 16 augustus, 2022
Door

Ieder seizoen heeft zo z’n charme. Zo valt er veel af te dingen op de herfst: de regen, de wind, de kou, de korte dagen. Maar gelukkig krijg je daar ook zoveel moois voor terug! Wat dacht je van de prachtig kleurende bladeren? Of de vele lange avondjes onder een dekentje op de bank? We compenseren de guurheid van dit seizoen altijd weer met extra warmte: warme kleren, warme kleuren en natuurlijk warme smaken! Bourgondiërs halen hun hart op wanneer de eerste blaadjes van de bomen vallen, want dat betekent: tijd voor wildmenu’s! Hmmm, een heerlijk stukje vlees met een donkere, dikke saus zo lekker vol van smaak dat je het er spontaan warm van krijgt. Krijg je al honger? Lees dan vooral verder, want wij hebben de 3 beste wildrestaurants van Nederland voor je op een rijtje gezet, met als uitsmijter onze eigen smaakvolle wild-arrangementen! 

De Gouden Karper, Hummelo

Wild eten in de Achterhoek: het is zowaar een begrip geworden. Zeker bij Hotel Restaurant De Gouden Karper, in de volksmond ook wel ‘De Krent’ genoemd. Het interieur is al net zo ‘wild’ als de kaart. Schemerlampjes, oud-Hollandse kasten en schilderijen en opgezette hertenkoppen sieren hier de muren. De traditionele uitstraling van het restaurant past bij de geschiedenis. De Gouden Karper is namelijk een van de oudste horecabedrijven van de Achterhoek; het bestaat al sinds 1642! Ook de kaart is traditioneel. Tussen oktober en december geniet je hier bijvoorbeeld van fazant met zuurkool, wilde eend met sinaasappelsaus of duivenborst met dobbelsteentjes bloedworst. Wanneer je op zoek bent naar een wild arrangement met overnachting in de Achterhoek, dan is De Gouden Karper zeker geschikt! 

De Echoput, Apeldoorn

Wildarrangementen in de Achterhoek zijn misschien befaamd, maar op de Veluwe kunnen ze er ook wat van! Bijvoorbeeld bij Hotel Restaurant De Echoput in Apeldoorn. Naar eigen zeggen streven ze hier naar een ‘gastronomische totaalbeleving’ voor hun gasten. Dat doen ze door zowel het wildvlees, als de diverse groenten, kruiden, paddenstoelen en vruchten uit de direct omgeving te verzamelen. De connectie met de Veluwe is groot. Zo vind je achter de bar een prachtig, bosrijk kunstwerk en kijk je door de hoge ramen zo tegen de eeuwenoude bomen aan. Je kunt hier even heerlijk ontsnappen met een overnachting in het hotel met wild arrangement, maar in het wildseizoen zijn ook verschillende diner arrangementen te bestellen. Gaat u voor een gebraden reebout, een bosduif of laat u zich verrassen door de chef?

De Steenen Tafel, Arnhem

‘Een oprechte en rijke keuken.’ Zo wordt restaurant De Steenen Tafel beschreven in de Michelingids. Op het hoogste punt van Arnhem, in de watertoren in stadspark Klarenbeek, worden ingrediënten uit de regio omgetoverd tot heerlijke, verrassende gerechten. Het vakmanschap is te proeven. De chefs benen hun wild zelfs helemaal zelf uit! Wanneer je kiest voor het themamenu ‘Wild van de Veluwe’ geniet je niet alleen van heerlijk bereid wild, maar ook van een bijpassend wijnarrangement. En dat allemaal met een prachtig uitzicht over de natuur in Arnhem.

Genieten van een wild arrangement met overnachtingen?

Wil je jouw wild-ervaring combineren met een volledig verzorgd weekendje weg? Ga dan voor een hotel met wild-arrangement! Kies bijvoorbeeld voor Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst, waar een smaakvol 4-gangen wilddiner bij de prijs inbegrepen is, en waar je bij vertrek ook nog eens een gratis fles wildwijn (of bierpakket) meekrijgt. Liever culinair genieten midden in de Veluwse bossen? Bij Witte Berken Natuurhotel in Epe maken maar liefst twee uitgebreide wilddiners deel uit van het arrangement. Overdag lopen tussen het wild, ’s avonds uitbuiken van het wild met een aperitiefje op het mooie buitenterras, omgeven door groen? Wij zeggen doen!

Nog meer ‘wilde overnachtingen’?

Go wild in de Achterhoek! Bij Boetiek Hotel BonAparte in Barchem is een zalige wildproeverij onderdeel van je arrangement. Zodat je een beetje opgewarmd bent voor de volgende dag. Want dan staat namelijk een 4-gangen wildmenu op het programma. Althans, dat lijkt ons de beste volgorde! Maak overdag urenlange boswandelingen of huur bij het hotel een e-chopper en tuf heerlijk over de Achterhoekse landweggetjes. Wedden dat je eetlust na afloop flink opgewekt is? En dat moet ook, want wild is op z’n lekkerst als de trek groot is!

  • Naam
  • Email