Ieder seizoen heeft z’n charme, zo ook de herfst! Wat dacht je van de prachtige kleuren in de natuur? Of de gezellige lange avonden onder een dekentje op de bank? We compenseren de kou van dit seizoen graag met alles wat warm is: warme kleren, warme kleuren en natuurlijk warme smaken! Bourgondiërs halen hun hart op wanneer de eerste blaadjes van de bomen vallen, zo rond midden oktober, want dat betekent: het culinaire wildseizoen gaat van start! Voor de liefhebber van een mooi stukje wildvlees hebben we de 4 beste wildrestaurants van Nederland op een rijtje gezet. Verwen je geliefde én jezelf in de herfst met een paar heerlijke overnachtingen in een van de onderstaande hotels met fantastische wilddiners én wildarrangementen!
Waarom liever wildvlees eten?
De typische smaak van wild is het gevolg van de levenswijze van dieren die vrij in de natuur rond mogen lopen. Zo krijgen ze veel meer beweging dan hun soortgenoten in de bio-industrie. Meer beweging betekent goed doorbloed vlees, en dát proef je! In ons land staan vooral ree, fazant, wild zwijn, eend en haas op de diverse wildmenu’s. Ga je je voor het eerst wagen aan wildvlees? Ga dan voor een hertenbiefstuk; bij de bereiding kan niet veel misgaan en de smaak is vrij zacht!
Waar ga jij genieten van fantastische wildarrangementen?
Wild enthousiast in Markelo
Het gemoedelijke Landhuishotel en Bistro Herikerberg, midden in de bossen van het Overijsselse Markelo, krijgt niet voor niets lovende kritieken. Kom overnachten bij dit landelijk gelegen hotel met rieten dak, waar niet alleen de sfeer maar ook het rijk gevulde wildarrangement uitstekend is. Wie enkele dagen in de bossen rondom Markelo actief is, kan wel een portie stevige brandstof gebruiken. Boek je het wildarrangement, dan kun je in de gezellige bistro aanschuiven voor heerlijke 4-gangen wilddiners! Bij fijne nazomertemperaturen borrel je even na op het fraaie buitenterras met uitzicht op de bostuin.
Superlekkere wildervaring in Salland
Sallandse natuur, gastvrijheid en goede smaak ontdekken? Dan moet je in de herfst- en wintermaanden bij het gastvriendelijke Hotel Restaurant De Zwaan Raalte zijn, in het hart van het dorp. Na een dag wandelen over de Sallandse Heuvelrug of door Hanzesteden als Deventer of Zwolle, is het tijd om royaal bij te tanken. Natuurlijk kun je eerst nog even een duik in het fraaie binnenzwembad nemen, of een borrel op het terras. Maar als echte bourgondiër verheug jij je op het bij velen geliefde wilddiner! Uit de open keuken stijgen al de zalige geuren van het malse krachtvoer op, terwijl jij rustig aan je eerste wijntje begint.
Wild – zowel om je heen als op je bord
Wie ’s avonds graag wild op z’n bord ‘wil spotten’, gaat voor een smaakvol wildarrangement in de Veluwse bossen, bij het Witte Berken Natuurhotel in Epe. Dat wordt op en top culinair genieten in de herfst, maar niet voordat je de omliggende, ongerepte natuur hebt ontdekt! Bedenk tijdens je tochtje dat het ‘stukje wild’ waarvan jij straks in het hoteleigen restaurant gaat smullen, net zo vrij heeft rondgelopen in de bossen als jij nu. Dat is toch een mooi besef? Na een voortreffelijk 5-gangen wilddiner heb je alle tijd om uit te buiken op het mooie buitenterras.
Nog meer ‘wilde overnachtingen’?
Go wild in de Achterhoek! Boetiek Hotel BonAparte in Barchem biedt een wildarrangement waarbij zowel een zalige wildproeverij als een culinair 4-gangen wildmenu inbegrepen is. Zo proef je de ene dag diverse wildsoorten en weet je de volgende dag welk vlees wat jou betreft op herhaling mag. Maak urenlange boswandelingen of fiets heerlijk over de Achterhoekse landweggetjes, waarna je nog even opwarmt in de luxe wellness van het hotel. Wedden dat je eetlust na afloop flink opgewekt is? En dat moet ook, want wild is op z’n lekkerst als de trek het grootst is!