TIPS | 10 bezienswaardigheden in Berlijn die je gezien moet hebben!

Je hebt al diverse prachtige steden gezien, maar Berlijn staat nog op je citytriplijstje. Tot nu…je staat op het punt om een stedentrip Berlijn te boeken. Top, want deze hoofdstad van onze oosterburen is geweldig! Maar welke bezienswaardigheden in Berlijn moet je nou gezien hebben? Voordeeluitjes.nl heeft de 10 leukste hotspots in de Duitse metropool geselecteerd! Naast de bekende bezienswaardigheden verklappen wij ook een aantal verborgen pareltjes.

1. De Berlijnse Muur

De Berlijnse Muur, een van de bekendste symbolen van de Koude Oorlog. Pas in november 1989 werd de 45 kilometer lange muur die West- en Oost-Berlijn scheidde, afgebroken. Op veel plaatsen in de stad kun je er nog delen van zien. Neem zeker eens een kijkje bij het langst overgebleven stuk aan de oever van de rivier de Spree aan de Mühlenstraße in de wijk Friedrichshain. Dit deel is volledig beschilderd door kunstenaars en het is daardoor een waar kunstwerk geworden!

2. Het nachtleven van Kreuzberg

Het nachtleven in Berlijn kent geen grenzen. Dankzij de vrije openingstijden komt er geen einde aan een avondje uit! In het hippe Kreuzberg maak je kennis met talloze cafés, bars en clubs waar dagelijks livebandjes en dj’s optreden. Begin de avond bij Das Hotel waar je kunt genieten van heerlijke cocktails en longdrinks. Waag vervolgens nog een dansje in Watergate, een uitgaanshotspot voor de technofans!

3. Joodse meisjesschool

In de wijk Mitte vind je talloze bekende bezienswaardigheden, waaronder de Berliner Dom, Unter den Linden en het Holocaustmonument. Maar deze wijk heeft ook verborgen pareltjes, zoals de Joodse meisjesschool. Daar waar vroeger zo’n 400 Joodse meisjes uit gegoede klasse les kregen, tref je nu diverse restaurantjes, cocktailbars, kunstgalerijen en lunchplekken aan! Het pand, gebouwd in de stijl “De nieuwe zakelijkheid”, is een bezienswaardigheid op zich.

4. Markthalle Neun

Struin je graag over een markt? Dan is Markthalle Neun in Kreuzberg een aanrader! Het is een overdekte markt waar je voornamelijk “streetfood” kunt kopen. En er is voor elk wat wils: van Duitse tot Aziatische lekkernijen, van vleesgerechten tot vegetarische specialiteiten. Bovendien wordt alles vers klaargemaakt en zijn alle producten biologisch. Tussen de eetkraampjes staan picknicktafels waar je een heerlijke maaltijd voor weinig geld kunt scoren.

5. Brandenburger Tor

Een van de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden van Berlijn is de Brandenburger Tor, tevens hét trotse symbool van Duitsland. Deze hotspot ligt midden in de stad en mag je tijdens een eerste stedentrip Berlijn niet overslaan. Het is de enige stadspoort in de Duitse hoofdstad die nog overeind staat. Tijdens de opdeling van Berlijn stond de oude poort jarenlang in niemandsland. De poort stond in het Russische gedeelte van de stad en langs de westkant werd de Berlijnse Muur gebouwd. De Brandenburger Tor staat tussen de Unter den Linden en het stadspark Tiergarten. Klik een paar mooie fotootjes van deze stadspoort en hop, op naar de volgende hotspot!

Berlijn

6. De waterval in Viktoriapark

Berlijn heeft een heuse waterval! De 66 meter hoge Kreuzberg is de hoogste berg van Berlijn en tevens het middelpunt van het Viktoriapark. Vanaf deze berg loopt een waterval, wel kunstmatig aangelegd, maar toch! De waterval is omringd door prachtige planten en struiken waaraan in de lente- en zomermaanden mooie, kleurrijke bloemen verschijnen. Bij mooi weer is het heerlijk toeven in de schaduwrijke inhammen langs de waterval. Voetjes in het water, een glaasje bubbels en een prachtig uitzicht over Berlijn; wat wil je nog meer?

7. Oud vliegveld Tempelhof

Vliegveld Tempelhof, gelegen in de stad zelf, neemt in de Berlijnse geschiedenis een belangrijke plaats in. Hier begon in 1909 de grote Duitse luchtvaart. In het jaar 1945 viel Tempelhof in handen van de Russen. Vervolgens namen Amerikaanse troepen in datzelfde jaar het vliegveld over. Het internationale vliegveld werd in 2008 definitief gesloten en is toen omgetoverd tot een groot modern park waar voornamelijk de locals ontspannen. De landingsbanen doen tegenwoordig dienst als een plek waar je heerlijk kunt wandelen, fietsten, skeeleren, vliegeren en picknicken. Ook worden er regelmatig exposities en festivals gehouden in Tempelhof Airport. Wil je gewoon een kijkje nemen in de leegstaande luchthaven? Het vliegveld is alleen van binnen te bezichtigen tijdens een tour met een gids.

8. Fernsehturm

Wil je tijdens een eerste keer Berlijn genieten van een waanzinnig uitzicht over de stad? Bezoek dan de 389 meter hoge Fernsehturm, oftewel de televisietoren, en ga met de lift naar boven. In slechts 40 seconden sta je op een hoogte van 203 meter en krijg je vanaf het uitzichtplatform een eerste indruk van de stad. Dan besef je pas hoe groot Berlijn is! In de avonduren is het uitzicht nog fenomenaler. De televisietoren ligt in de buurt van Alexanderplatz waar je tevens goed kunt shoppen. Een bezoek aan de Fernsehturm kun je dus mooi combineren met een dagje shoppen!

9. C/O Berlin

Voor de liefhebbers van fotografie: C/O Berlin is een plek voor fotografietentoonstellingen, waar al vele internationale kunstenaars hun werk hebben tentoongesteld. Zoals Anton Corbijn, Karl Lagerfeld, Sebastião Salgado en Larry Clark. Maar ook onbekend talent komt aan bod. In het weekend kun je een rondleiding krijgen en vertellen fotografen over de totstandkoming van hun foto’s. Erg inspirerend! En voor de koffieverslaafden; er zit tevens een café in het gebouw.

10. White Trash Fast Food Berlin

In Berlijn vind je talloze fastfoodrestaurantjes, slechte en heel veel goede, te veel keus! Om het gemakkelijker voor jou te maken hebben we een leuk adresje gevonden, namelijk White Trash Fast Food in de hippe wijk Kreuzberg. En de naam zegt het al; hier eet je fastfood – ribs, burgers, friet, cheesecake – maar dan wel op z’n Berlijns, namelijk biologisch. Voor ongeveer tien euro scoor je een van de lekkerste burgers van Berlijn! En o ja, goed om te weten: dit gezellige eettentje is een restaurant, club, tattoo-shop en poppodium in één. Berlijnser kan het niet!

 

  • Naam
  • Email