Beleef een witte kerst in Nederland: 5 x leuke uitjes tijdens de kerstvakantie

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! Een tijd van knusse gezelligheid, winterse lekkernijen en fonkelende lichtjes… Maar of het een witte kerst wordt? Door de zachte winters in Nederland is de kans op een witte kerst wel heel klein. Niet getreurd, met deze vijf leuke uitjes voor in de kerstvakantie maak jij er toch nog een beetje een witte kerstvan! 

De Winter Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse lekkernijen, warme vreugdevuren en besneeuwde dennenbomen… Ook tijdens de kerstdagen kun je in de Winter Efteling genieten van betoverende attracties in een magisch wit winterlandschap. Hier zweef je het ene moment tussen trollen en elfen in de Droomvlucht en op een ander moment versla je draken in Joris en de Draak. Warm op met winterse lekkernijen bij een van de vreugdevuren op de Warme Winter Weide en stap daarna op de lange latten van de langlaufbaan.

Skiën in Nederland

Voor een gegarandeerd dagje sneeuwplezier in de kerstvakantie kun je het beste naar een skihal in Nederland gaan. Hier vind je namelijk ‘bergen’ met sneeuw voor toch nog een beetje dat wintersportgevoel in 2020. De grootste skihal van ons land vind je in het Limburgse Landgraaf. Naast vijf verschillende overdekte pistes kent SnowWorld Landgraaf ook een funpark met verschillende schansen, rails en andere objecten waarop je lekker kunt stunten. 

Het witte stadje 

Wit, witter, witst… Een wandeling door het stadje Thorn maakt direct duidelijk waar de bijnaam ‘Het witte stadje’ vandaan komt. Langs de typische straatjes en steegjes van maaskeien in het historische centrum staan markant witgeschilderde huizen en monumentale panden. Ooit was Thorn een minivorstendom. Met de komst van de Fransen in 1794 kwam hieraan een einde. Zij voerden een belasting in op basis van de omvang van de ramen. De arme bevolking metselde deze dicht om de belastingaanslag te beperken. Om de ‘littekens van de armoede’ te verbergen, werden de huizen wit gekalkt. Vanaf toen kreeg het Limburgse stadje zijn kenmerkende witte kleur.

Kerstmarkt Valkenburg 

Met het hele gezin een kerstmarkt in nederland in de kerstvakantie bezoeken? Tot 3 januari 2021 is het Geulstadje Valkenburg weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld. Geniet van fonkelende lampjes en spectaculaire lichtshows. Sjees van de rodelbaan naar beneden, bezoek Santa’s Village en struin langs de vele kerstkraampjes in de grotten. Ga dit jaar wel goed voorbereid op pad en boek je tickets online op de website van Kerststad Valkenburg. 

Schaatsen tussen de treinen

In de kerstvakantie hult het Spoorwegmuseum in Utrecht zich in winterse sferen. Tijdens Winter Station is het betoverend mooi en ademt het museum een magische sfeer. Bind de ijzers onder op de meest unieke ijsbaan van Nederland om te schaatsen tussen de treinen. Rooster marshmallows boven een kampvuurtje of draai een rondje mee op het antieke carrousel. Het Winter Station duurt van 19 december 2020 t/m 3 januari 2021: een echt familie-uitje voor in de kerstvakantie!

Toch nog uit eten met kerst dit jaar? Met deze speciale kerstarrangementen van Voordeeluitjes.nl wordt kerst 2020 toch nog bijzonder!

  • Naam
  • Email