De 5 populairste bestemmingen voor een autovakantie in Europa!

 

Met de auto op pad gaan geeft een enorm gevoel van vrijheid. Is dat niet wat we in de zomermaanden zo graag willen? Toegegeven, de auto maakt zichzelf niet heel populair tegenwoordig, vooral niet als deze een dieselmotor heeft. Maar ga je op autovakantie in Europa, dan ben je altijd nog milieubewuster bezig, dan wanneer je het vliegtuig pakt. Dus voel je niet schuldig en maak je bolide vakantieklaar. Want hier volgen de leukste Europese bestemmingen, die je met eigen ogen én eigen vervoer moet beleven!

#1 – Frankrijk: zeker een (lange) autorit waard

Een autovakantie naar Frankrijk staat met stip op één onder Nederlandse vakantiegangers. Tijdens het volgen van de Tour de France krijg je niet alleen de renners in beeld, ook het fraaie Franse landschap krijgt veelvuldig aandacht van de regie. En terecht! ‘Leven als God in Frankrijk’ gaat er nog altijd op en is – met een auto ter beschikking – in ieder geval een stuk makkelijker geworden!

 Wijn, Werelderfgoed en meer

Dé bestemming bij uitstek voor een autovakantie naar Frankrijk is toch wel het gebied aan de Middellandse Zee. Met de auto naar Zuid-Frankrijk is even een flinke zit, maar dan heb je ook wat! Zo is historische havenstad Marseille een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de gehele Franse zuidkust, met hotspots als Monaco, Nice, Saint-Tropez én Marseille zelf uiteraard. Met eigen vervoer kun je de Côte d’Azur prima verkennen, een kust die niet alleen mooi is vanwege de vele zandstranden, baaien en palmbomen, maar die ook landinwaarts veel fraais te ontdekken overlaat. Wat dacht je van de uitgestrekte wijngaarden, de majestueuze kloof Gorges du Verdon en Werelderfgoedstad Carcasonne in de Languedoc?

#2 – Luxemburg: met de auto langs eeuwenoude kastelen

Kom naar groothertogdom Luxemburg en geniet van een sprookjesachtige natuur. Als je een autovakantie naar Luxemburg boekt, wil je natuurlijk naar de Luxemburgse Ardennen in het noorden. De glooiende heuvels en dichte bossen lenen zich goed voor een actieve mountainbiketocht of heerlijke wandeling. Het zeer gevarieerde landschap biedt een prachtig schouwspel, waarin kronkelende valleien, imposante watervallen, uitgestrekte bossen en panoramische hoogvlakten glansrijke hoofdrollen vertolken. Met de auto kun je het hele noorden van het kleine landje makkelijk doorkruisen.

Natuur- en kastelenpracht

Zo klein als het is, kent het land maar liefst 16 kastelen en burchten, waarvan de mooiste zich in het noorden bevinden. Volg eens een mooie kastelenroute op één dag; zo zie je niet alleen Kasteel Vianden, dat gebouwd is tussen de 11e en 14e eeuw, maar ook het beroemde 11e-eeuwse Kasteel Bourscheid, de grootste middeleeuwse burcht van Luxemburg. Beide kastelen torenen hoog boven de gelijknamige stadjes uit en bieden een unieke blik achter de kasteelmuren. Of ga jij liever naar de historische hoofdstad Luxemburg? Ook dit kan een prima bestemming voor je autovakantie naar Luxemburg zijn!

#3 – Duitsland: prachtige en romantische kilometers

Met eigen vervoer ons mooie buurland Duitsland verkennen? Dat is eine gute Idee! Ga voor een afwisselende autovakantie naar Duitsland! Duitsland staat bekend om zijn grote reisafstanden, maar tegelijkertijd om zijn degelijke en goede infrastructuur. In relatief korte tijd schiet je al honderden kilometers op. Daarom is een autovakantie Duitsland zo enorm populair bij ons Nederlanders! Het buitenlandse einddoel is dan niet meteen een verre bestemming! De mooiste gebieden van Duitsland net over de grens, zoals het Sauerland en de Eifel kosten je geen hele dag kilometervreten.

Betoverende Eifel

Waar je in het Sauerland al een stukje buitenland net over de grens aantreft, vind je in de Eifel de overtreffende trap daarvan. Zie er de watervallen, bewonder de diverse vulkanische bergen en vergeet zeker niet Cochem en Monschau te bezoeken. Je hoeft niets te missen in deze regio, want met de auto kun je immers veel ontdekken in korte tijd!

Geliefde romantische route

Tijd voor romantiek? Stuur je wagen dan in zuidoostelijke richting, trap flink op het gaspedaal en volg – een paar uur later – een van de mooiste toeristische (auto-)routes op Duits grondgebied: de Romantische Strasse. Als je op zoek bent naar middeleeuwse en romantische sferen, is ‘deze straat’ jou op het lijf geschreven. De Romantische Strasse loopt door Beieren van Würzburg tot aan de voet van de Alpen en voert je langs prachtig natuurschoon, alsmede door de mooiste middeleeuwse steden.

#4 – Italië by car: on top of the world

Je hebt altijd al eens ‘de laars’ willen ontdekken, maar je dacht altijd dat Italië te duur was als vakantieland? Natuurlijk ben je een kleine som kwijt aan brandstof, maar de levensmiddelen zijn niet heel veel duurder dan bij ons. En boek je bij Voordeeluitjes.nl een mooie autovakantie naar Italië, dan ben je voor de accommodatie – vaak inclusief ontbijtjes en diners  – ook al niet de hoofdprijs kwijt! Ga jij de idyllische, bergachtige provincie Brescia verkennen, waar het Gardameer, de vele olijfboomgaarden, het lieflijke citroendorpje Limone sul Garda en de fijne wijnen lonken? Of ontdek je liever de aantrekkingskracht van Zuid-Tirol?

Zuidelijke sferen in het noorden

In Zuid-Tirol en Trente verblijf je in noordelijk Italië, nabij de Oostenrijkse grens. Ontdek hier, dat de Dolomieten duidelijk verschillen van de Alpen, maar ontwaar ook de mooie mix van zuidelijke sferen en plattelandstradities. Ontmoet zowel Italiaanse Oostenrijkers als Oostenrijkse Italianen in deze schitterende bergregio’s, waar alle plaatsnamen in twee talen aangegeven worden. Je hoeft met je auto dus echt niet heel Italië door te tuffen voor een leuke en goedkope autovakantie in Europa!

#5 – Nederland: toer door de ‘bergen’ of langs de kust

Wil je met eigen vervoer vooral snel op de plaats van bestemming én – daar aangekomen – lekker mobiel zijn? Dan ligt een autovakantie binnen Nederland het meest voor de hand. De ultieme vrijheid kun je net zo goed op eigen bodem ervaren! Als je maar weet waar je moet zijn.Vergeet bovenstaande, ervaar Toscane dicht bij huis!

Wil je Zuid-Limburg op en top verkennen? Dan is de Mergellandroute (bijna) een must. Deze autotocht is een aaneenschakeling van hoogtepunten, letterlijk én figuurlijk! Waan je in Toscane of in de Luxemburgse Ardennen. Zoveel fantasie komt daar niet eens aan te pas, want je toert de hele tijd door een heuvelachtig landschap vol kabbelende beekjes, kastelen en pittoreske dorpjes. De zee de baas

Ben je in Zeeland, dan kies je natuurlijk voor de Deltaroute. Zo heeft je auto ook nog iets te doen tijdens je uitwaaivakantie in de kustprovincie. De snelle variant van deze autoroute, die zeker een dag in beslag neemt, voert je langs alle infrastructurele wonderen waaruit de Deltawerken bestaan. Zie hoe ingenieus de zee in toom wordt gehouden en stop onderweg voor heerlijke Hollandse garnalen bij De Werf in Veere en eventueel een lokale ‘Mug Bitter’ bij tapperij De Mug in Middelburg.

Onze Oskar was onlangs nog in Zeeland om de Deltawerken ‘als uitje’ te testen en hij was razend enthousiast. Bekijk hier de video:

 

  • Naam
  • Email