Toe aan een ander soort vakantie? Ga eens op fietsvakantie!

Geschreven op 8 mei, 2023
Door
  Geplaatst in Fietsen, Nederland, Tips & uitjes

Ben je sportief en op zoek naar een ander soort vakantie? Dan is een fietsvakantie misschien wel op je lijf geschreven! Bij een fietsvakantie fiets je van hotel naar hotel en kom je steeds weer door een andere omgeving. Plezierige bijkomstigheid: je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage. Deze komt je gewoon achterna! In dit blog lees je enkele tips voor een heerlijke fietsvakantie in Nederland.

Fietsvakantie Overijssel

Wil je de regio’s Twente en Salland ontdekken? Dan zit je met de 4-, 5-, of 7-daagse fietsvakantie Overijssel goed! Je fietst gemiddeld 50 kilometer per dag en overnacht in wel drie verschillende hotels. Is dit aantal kilometers per dag voor jou net iets te ver? Dan kun je natuurlijk ook een elektrische fiets kopen. De fietsroutes brengen je onder meer langs de plaatsen Delden, Raalte, Holten en Markelo. Ondertussen fiets je langs de belangrijkste bezienswaardigheden en natuurjuwelen van Salland en Twente, zoals Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Verder kom je langs de Canadese begraafplaats in Holten en schilderachtig stadje Diepenheim, dat een van de hoogtepunten vormt. Gelegen aan de Regge is dit plaatsje een centrum voor beeldende kunst en staat het vooral bekend om de verschillende kastelen en havezaten met goed verzorgde tuinen en parken.

Fietsvakantie Hunebed Highway

Wil je graag hunebedden zien? Dat kan tijdens de 5-daagse fietsvakantie Hunebed Highway. Via de uitgestippelde routes kom je langs zeker 47 van de 52 hunebedden. Bovendien ontdek je hoe prachtig de provincie Drenthe is. Drenthe wordt niet voor niets dé fietsprovincie van Nederland genoemd. Je komt langs boerderijen, historische steden, kastelen en monumentendorp Orvelte. Wat je eveneens tegenkomt op je route: voormalig kamp Westerbork, waarvandaan tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 mensen op transport zijn gezet.

Fietsvakantie Brabant – De Peel

Met deze 5-daagse fietsvakantie heb je zelf de touwtjes in handen, want de route die je fietst, bepaal je zelf. Het enige wat vaststaat, zijn de verschillende hotelreserveringen. Met de fiets kun je op eigen houtje het prachtige natuurgebied De Peel ontdekken. Het is een uniek en divers gebied in het oosten van Brabant. Als je hier toch bent, dan mag Nationaal Park De Groote Peel niet op je routekaart ontbreken!

Fiets- en boottour Maastricht – Amsterdam

Een bijzondere ervaring zul je opdoen tijdens de 8-daagse fiets- en boottour van Maastricht naar Amsterdam. Hierbij overnacht je op een ruim en comfortabel schip, dat je naar verschillende idyllische plekken brengt. Je kunt regelmatig van boord om bijvoorbeeld de omgeving te verkennen per fiets. Zo ga je onder meer van Born naar Roermond, waarbij je langs de Maaseik en het beroemde witte dorpje Thorn fietst. Je eindigt met een fietstocht van Breukelen, langs de kronkelende Vecht, via Loenen naar Amsterdam. Je hoeft overigens niet elke dag te fietsen. Heb je een keer zin in een rustdag, dan is dat mogelijk! In plaats van op de fiets kom je dan per boot aan in de volgende stad.

Fiets- en zeiltour Waddenzee

Wat ook een unieke en bijzondere ervaring is: een fiets- en zeiltour over de Waddenzee. Op deze manier ontdek je al fietsend en varend de prachtige Waddenzee en het indrukwekkende landschap eromheen. Je fietst over zowel het vasteland als de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Tijdens de fantastische zeiltochten geniet je van het water om je heen, de zilte wind door de haren en het ultieme vrijheidsgevoel op het weidse IJsselmeer en de Waddenzee. Onderweg kun je allerlei kleine vissersdorpjes en pittoreske havenstadjes bezoeken en je laten verrassen door de prachtige natuur en uitgestrekte stranden. Ook kun je, als je dat leuk vindt, meehelpen aan boord. Bijvoorbeeld met het navigeren en het hijsen van de zeilen. Dat is nog eens een toffe belevenis toch?

Heb je na het lezen van dit blog zin gekregen in een fietsvakantie? Voordeeluitjes.nl heeft voor jou de leukste fietsvakanties geselecteerd!

  • Naam
  • Email