Wat te doen in Amsterdam? 6 tips voor jouw stedentrip

Geschreven op 8 juli, 2020
Door
wk_2_Amsterdam_blog-header-big2

Amsterdam is een stad die tot de verbeelding spreekt: de grachtenpanden, de duiven op de Dam, de drukte in de Kalverstraat, de Gouden Bocht in de Herengracht en ál die  fietsen… En wie is er als kind niet bij Artis geweest of heeft in de lange rij bij het Anne Frank Huis gestaan om te zien hoe het Achterhuis er in het echt uitzag? Er valt zoveel te beleven in onze hoofdstad, dat je misschien haast niet weet waar je moet beginnen als je verblijft in een hotel in Amsterdam. Wij helpen je graag op weg. Wat te doen in Amsterdam? Wat dacht je van deze leuke tips?

#1 – Duizenden curiosa in de Negen Straatjes

Een van de populairste activiteiten in Amsterdam is waarschijnlijk gewoon lekker winkelen. Struinen over de Dam en door de Kalverstraat, en eventjes windowshoppen in de bekende (maar dure!) P.C. Hooftstraat. In de Kalverstraat zijn alle bekende winkelketens te vinden en in de P.C. Hooftstraat kun je terecht als je een paar nullen extra te besteden hebt. Een van de leukste winkelgebieden van de stad ligt echter wat oostelijker dan de Kalverstraat, in de Negen Straatjes en nabijgelegen steegjes rond de grachten. Hier vind je nog ambachtelijke en gespecialiseerde winkeltjes met vintage, natuurlijke cosmetica, ouderwets snoepgoed en daar tegenover dan weer alles wat met tanden poetsen te maken heeft, kralen, culinaire exotische hapjes en verse koffie en broodjes.

#2 – Tropenmuseum

Bij uitjes in Amsterdam denk je al snel aan het bezoeken van een museum. Aan het Museumplein vind je natuurlijk het Stedelijk, het Van Gogh en het Rijksmuseum, absolute hotspots in Amsterdam, maar wist je dat er bij het Oosterpark ook een mooi museum te bezoeken is? Het Tropenmuseum, over wereldculturen, is gevestigd in een indrukwekkend rijksmonument.  De collectie laat een enorme culturele diversiteit zien, en tegelijkertijd vertellen de objecten universele, menselijke verhalen. Let op: op dit moment zijn toegangskaarten alleen online te koop. Hierbij reserveer je direct een dag en tijdstip.

Amsterdam-Voordeeluitjes-Vakantieblog

#3 – Terug in de tijd

Nog zo’n bijzonder museum is Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, aan de Oudezijds Voorburgwal. In dit schitterende 17-eeuwse grachtenpand maakt u, al struinend door de historisch ingerichte vertrekken en smalle gangen, een reisje terug in de tijd en ziet u hoe men in de Gouden Eeuw leefde. Het letterlijke hoogtepunt? De complete kerk op zolder! Deze is gebouwd in de tijd dat katholieke vieringen in Nederland in het openbaar officieel verboden waren; in huiselijke kring werden deze wel toegestaan. Let op: op dit moment moet je je bezoek reserveren.

#4 – De Amsterdamse Wallen

Vrijwel alle buitenlandse toeristen maken een rondje over de Wallen tijdens een stedentrip Amsterdam. En ken jij die Baantjer-shots vanuit de bar van Lowietje op de Wallen nog, als De Cock langskwam voor een borrel? Dit was trouwens niet het echte uitzicht, bar Lowietje zit in de Jordaan, voor het zogenaamde Wallenuitzicht werden er decorstukken voor het raam gezet. Voor wie meer wil weten over de Wallen zijn er veel toeristenbureautjes die rondleidingen geven.

Ontdek hartje Amsterdam - Fietsroute - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

#5 – Op een gele fiets door Mokum

Er zijn diverse standaard toeristische tours in Amsterdam te doen, maar ook heel bijzondere. Zo heeft Yellow Bike tour een klein of groot fietsrondje langs de bekendste plekken van Amsterdam, zoals de grachten, het Leidse- en Museumplein, het Vondelpark en de Wallen, maar ook wat onverwachte en minder bekende plekjes. Naast Yellow Bike bieden ook o.a. BajaBikes en Local Experts leuke tours aan.

#6 – Over het IJ

Pak de veerpont over het IJ en laat je verrassen door de hotspots die Amsterdam-Noord te bieden heeft. Allereerst vind je hier het EYE Filmmuseum, niet alleen een must-visit voor de filmliefhebber, maar ook een sterk staaltje moderne architectuur! Vanaf de NDSM-werf heb je een prachtig uitzicht over de skyline van Amsterdam. Bovendien tref je hier tal van leuke plekjes voor een hapje en een drankje aan.

Heb jij na het lezen van deze ‘wat te doen in Amsterdam’-lijst helemaal zin gekregen in een stedentrip? Bekijk snel onze hotels in Amsterdam!

  • Naam
  • Email