Alvast écht in de kerstsfeer komen? Bezoek één van de volgende kerstmarkten!

Geschreven op 6 december, 2022
Door
Kerstmarktblog - kerstmarkten - Voordeeluitjesblog

Ho, ho, ho! Sinterklaas is het land uit en dus kan het aftellen naar kerst beginnen. Wat is er nou beter om in de kerstsfeer te komen dan het bezoeken van een kerstmarkt? Vele kraampjes met prachtige kerstspullen, duizenden lampjes, schaatsbanen daarnaast lekker eten en een glas glühwein, Jägertee of warme chocolademelk drinken. In dit blog lichten we een aantal kerstmarkten uit, om helemaal in de kerstsfeer te komen!

Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf is bijzonder sfeervol. De kerstverlichting leidt je van plein naar plein en van kerstmarkt naar kerstmarkt. Hierbij heeft iedere markt een ander thema. Zo heb je de ‘Schadow Markt’, de ‘Altstadt Markt’, de ‘Handwerker Markt’, de ‘Kö-Bogen Markt’, de ‘Kö-Lichter Markt’ en de ‘Märchen Markt’. Ook is er een reuzenrad en schaatsbaan. Kortom, je zult altijd verrast worden door de originele vormgeving van de hutten, maar ook door het brede aanbod. Er is voor iedereen wat! Zoals Düsseldorf het zelf zegt: “Onze prachtige kerstwereld is meer dan alleen een kerstmarkt.”

Keulen

Tegenover het prachtige decor van de Dom van Keulen bevindt zich de populairste kerstmarkt van Duitsland: de kerstmarkt van Keulen. Zo’n 150 kramen bieden hier culinaire afwisseling, hoogwaardig handwerk en bijzondere cadeau-ideeën. Ook is er het nodige vertier aanwezig, met meezingconcerten en vermaak voor de kinderen. Het hoogtepunt van deze kerstmarkt is misschien wel de enorme kerstboom die midden op de Roncalliplatz staat. Deze 25 meter hoge rode spar is de hoogste kerstboom in Noordrijn-Westfalen en versierd met ballen en sterren, gevolgd door een tent van lichten met zo’n 50.000 leds.

Kerstmarktblog - kerstmarkten - Voordeeluitjesblog

Münster

De kerstmarkt in Münster is wat minder grootschalig dan de kerstmarkten in Düsseldorf en Keulen, maar zeer zeker de moeite waard om te bezoeken! Onder een romantische lichthemel op de Platz des Westfalen Friedens word je verwelkomt in kerstsferen. Zes kerstmarkten met zo’n 300 kramen nodigen uit om te flaneren, shoppen en genieten in Münster.

Maastricht

Het Limburgse Maastricht is een prachtige stad, maar rond de kerstperiode is de stad nog net even mooier met de kerstmarkt ‘Magisch Maastricht’. Alle kerstchalets zijn voorzien van rode daken met schitterende guirlandes, wat zorgt voor een nostalgische uitstraling van de kerstmarkt. Daarnaast zijn er diverse traditionele activiteiten op het Vrijthof en zijn er een overdekte schaatsbaan en een reuzenrad aanwezig!

Antwerpen

De kerstmarkt in Antwerpen is een van de grootste kerstmarkten die België kent. Winterse taferelen, prachtige kerststallen, fonkelende verlichting en natuurlijk mag de kerstmuziek niet ontbreken! Hier kun je snuffelen tussen de talrijke stalletjes die er staan. Ook kun je ervoor kiezen om te schaatsen op de schaatsbaan die maar liefst 1200 vierkante meter groot is!

De keuze qua kerstmarkten is reuze, maar waarom zou je slechts één dag een kerstmarkt bezoeken, als je er ook meerdere dagen van kunt genieten? Voordeeluitjes.nl heeft voor jou enkele scherp geprijsde aanbiedingen geselecteerd, bij hotels in de buurt van de kerstmarkten!

Bekijk hieronder onze video van de kerstmarkt in Düsseldorf.

  • Naam
  • Email