Al weleens op fietsvakantie geweest? Dit zijn de top vijf fietsvakanties!

Geschreven op 23 januari, 2023
Door
  Geplaatst in Fietsen

Fietsen van verblijf naar verblijf en genieten van afwisselende landschappen, terwijl je bagage je achterna reist? Of varen naar de mooiste plekken, om daar met je fiets van boord te gaan, op ontdekkingstocht? Het kan met een fietsvakantie, een gezond en milieubewust uitje! Overnacht en ontbijt in verschillende hotels of bed and breakfasts, krijg fietsroutes mee, bewonder de afwisselende natuur en bezoek historische stadscentra. Ben jij een fietsliefhebber, lees dan hier de top vijf fietsvakanties in Nederland!

Fietsvakantie Overijssel (Twente – Salland)

Ontdek Twente en Salland tijdens een 4-, 5-, of 7-daagse fietsvakantie! Je overnacht in drie hotels en fietst elke dag ongeveer 50 kilometer. Fiets prachtige weidse routes, ontdek het Nationaal Park Sallandse heuvelrug en kom langs typische Twentse landerijen. Je komt tijdens deze fietsvakantie ook langs de plaatsen Raalte, Holten, Markelo, Delden en Diepenheim. In Raalte kun je door een van de grootste heidegebieden van Europa fietsen en in Holten is de Canadese begraafplaats een bezoek waard. Delden is een middeleeuwse stad met mooie grachten en Kasteel Twickel, een landgoed met een watermolen, boerderijen en een fijne kruidentuin. In Diepenheim kun je genieten van beeldende kunst en verschillende kastelen.

Fietsvakantie Twente – Salland – Achterhoek

Overnacht bij verschillende bed and breakfasts tijdens de 4- of 5-daagse fietsvakantie Twente – Salland – Achterhoek. Je legt, naar eigen keus, 40, 60 of 80 kilometer per dag af. Ontdek oude ambachten, fiets door heuvel- en bosrijke gebieden en kom tijdens de uitgestippelde routes leuke dorpen tegen. Ook fiets je door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, Laren en over de Holterberg. Hier kun je bovendien Natuurmuseum Holterberg bezoeken. Hierna fiets je een deel van de achtkastelenroute bij Vorden. Kies je de 5-daagse fietsvakantie, dan kom je op de laatste dag langs Gorssel, waar je Museum MORE kunt bezoeken, en Hanzestad Zutphen, een historische stad vol hofjes.

Fietsvakantie IJssel – Hanzesteden – Achterhoek

Tijdens deze 4- of 5-daagse fietsvakantie kun je het gebied rondom de IJssel verkennen en verschillende Hanzesteden bezoeken. Je overnacht bij verschillende bed and breakfasts. Je fietst richting Deventer, dat een oude binnenstad en vele historische gebouwen kent. Bezoek ook zeker het Deventer Koekwinkeltje en het Bergkwartier. Stap met de fiets op het pontje en steek de IJssel over, naar het volgende verblijf. De volgende dag fiets je naar Zutphen, Bronckhorst en Vorden. Tijdens deze fietsvakantie volg je verder een deel van de achtkastelenroute, kom je langs uitgestrekte bossen en landgoederen en kun je een bezoek brengen aan Museum MORE in Gorssel. Ga je vijf dagen op fietsvakantie, dan fiets je ook nog langs Borculo en Ruurlo, waar je het Kristalmuseum en Kasteel Ruurlo kunt bezoeken. Geniet hier zeker van de bosrijke omgeving!

8 dagen Fiets- en boottour Noord-Holland en Friesland

Een bijzondere ervaring: maak een 8-daagse fiets- en boottour door Noord-Holland en Friesland! Je overnacht op een ruim en comfortabel schip, dat je naar verschillende plekken vaart. Hier kun je van boort stappen, om met de fiets de omgeving te verkennen. Je hebt elke dag de keus uit de kortere of langere fietsroute. Op de eerste dag van de fietsvakantie fiets je naar de Zaanse Schans, een uniek dorp met houten huisjes, molens en een pakhuis, waar nog steeds klompen gemaakt worden. Fiets door het poldergebied verder langs walvisvaarderdorp De Rijp en ontdek de historisch binnenstad van Alkmaar. Hier wacht het schip je weer op, waarna je naar het Noordhollands Duinreservaat gevaren wordt. Dit is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. De boot legt hierna aan bij Den Helder, waar je de veerboot naar Texel kunt pakken. Verken dit Waddeneiland met de fiets, maak een fijne strandwandeling of bezoek zeehondencentrum Ecomare. Verder kun je de Friese Stavoren, het historische Enkhuizen en het prachtige Waterland ontdekken. De fiets- en boottour eindigt in Amsterdam, dus de hoofdstad ontdekken en een rondvaart maken over de grachten behoort ook nog tot de mogelijkheden van deze vakantie!

Fietsvakantie Over de Hondsrug

Kennis maken met het mooie Groningen en Drenthe? Ga dan op 5-daagse fietsvakantie in het noorden van Nederland en maak kennis met de geschiedenis en natuur van de Hondsrug! Je legt, tijdens deze vakantie, elke dag tussen de 55 en 60 kilometer op de fiets af. De eerste dag fiets je naar Zuidlaren, het groenste dorp van Europa. Hierna ga je, via het Zuidlaardermeer en het polderlandschap, richting Groningen. Bewonder in deze stad de historische gebouwen of bezoek een museum. Je fiets verder via natuurgebied De Onlanden en het museumrijke dorp Eelde. De volgende dag fiets je richting Assen, het Boomkroonpad en Hunebedcentrum Borger. Daarnaast kom je deze fietsvakantie langs de boswachterij van Exloo, monumentendorp Orvelte en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De laatste dag van deze fietsvakantie fiets je door het mooie Nationaal Park Drentsche Aa.

Zin gekregen in een fietsvakantie? Voordeeluitjes.nl heeft de leukste fietsvakanties voor je geselecteerd!

  • Naam
  • Email