Dicht bij huis op wintersport? 5 populaire Duitse skigebieden

Geschreven op 22 oktober, 2020
  Geplaatst in Duitsland, Winter

Om op skivakantie te gaan hoef je niet te ver te reizen. Al op een paar uur rijden tref je in Duitsland diverse populaire skibestemmingen. Wist je dat er zelfs jaarlijks meer Nederlanders gaan skiën in Duitsland dan in Italië en Zwitserland bij elkaar? In deze rare tijden is wintersport in Duitsland bovendien een relatief veilige optie.

Sneeuwzeker op wintersport bij onze Oosterburen

Dankzij de sneeuwkanonnen ben je ook in Duitsland, zelfs net over de grens, het hele seizoen verzekerd van sneeuwpret. Wil je zeker zijn dat er flink pak natuursneeuw ligt tijdens jouw vakantie? Check dan eerst op www.waarligtdesneeuwwel.nl wat de meest sneeuwzekere gebieden zijn tijdens jouw vakantieperiode. Of nog beter als je flexibel bent qua periode: doe een last minute check op de sneeuwverwachting in de Duitse skigebieden. Je rijdt er immers zo naar toe en buiten de schoolvakanties zijn er ook altijd veel leuke aanbiedingen voor wintersport in Duitsland.

Sauerland

Het grootste en bekendste skigebied in het middelgebergte Sauerland is Winterberg. Dit kindvriendelijke skigebied is erg populair door de vele faciliteiten zoals wellness centra en restaurants. Bovendien is Winterberg vanaf Utrecht maar 300km rijden en leent zich dus perfect voor een lastminute trip. Het gebied ligt vol sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat er op een groot deel van de pistes altijd sneeuw ligt.

Niet ver van Winterberg ligt Willingen. Ideaal voor een ontspannen wintersportvakantie voor gezinnen met kleine kinderen , voor wie er naast de kidsclub en skischooltjes ook nog een sprookjespark en tropisch zwemparadijs zijn. Voor wie après-skiën en must is tijdens de skivakantie, is het aanbod in Willingen wellicht wat beperkt. Maar er zijn genoeg leuke restaurants en barretjes waar ’s avonds terecht kunt. Voor puur natuursneeuw zijn de maanden januari en februari in heel het Sauerland de meest zekere periode. In de rest van het seizoen moet je het hier vaak in belangrijke mate van de sneeuwkanonnen hebben.

Garmisch Partenkirchen

De meest sneeuwzekere optie in Duitsland is het populaire skigebied Garmisch Partenkirchen op de grens met Tirol. Garmisch staat bekend door de gletsjer op de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Het pisteaanbod is hier met zo’n 60 kilometer heel groot, met ook ruim voldoende uitdagingen voor de gevorderde skiër en snowboarder. Vanaf medio december tot en met half maart heb je hier een grote kans op een goed pak natuursneeuw. Wil je graag met de kerst op wintersportvakantie? Dan is dit skigebied een goede keuze.

Het Zwarte Woud

Skiën op de hoogste toppen van het Zwarte Woud… en dat op slechts 700km van Nederland vandaan! Wie houdt van groots moet in het Liftverbund Feldberg zijn. Dit is het grootste skigebied met een speciale helling voor beginners, maar daarnaast ook 26 kilometer aan uitdagender pistes voor wie al eens eerder op de lange latten heeft gestaan. Na het skiën afsluiten met een drankje? Gelukkig weten ze in Feldberg ook wat après-skiën is! Ook voor het Zwarte Woud is februari is de meest sneeuwzekere maand. Hoewel je ook met de kerst geluk kunt hebben met een flink pak sneeuw!

Harz

In het hart van de Harz ligt Braunlage op slechts ca. 480 kilometer vanaf Utrecht. Met een wellness centrum, verschillende restaurants, leuke winkels en gezellige après-skiën hutten is het een perfecte bestemming voor beginnende wintersporters. Mocht je een dagje iets anders willen doen dan alleen maar skiën, dan kun je ook gaan schaatsen, zwemmen en zelfs musea bezoeken. In de regel heb je van medio december tot en met medio maart natuursneeuw. Maar voor een dik pak is de meest zekere periode februari.

  • Naam
  • Email