5 bezienswaardigheden in Ieper

Geschreven op 24 september, 2015
Door
Tags: Ieper WOI

In Ieper vind je uiteraard vele verwijzingen naar de zwarte bladzijde uit het Belgisch verleden. De oorlog dreunde er nog lang na. Wat is er nu precies zo interessant in Ieper en vind je er ook leuke attracties? Hierbij geven we je een lijstje met interessante plekken of activiteiten die je in dit oude middeleeuwse stadje kunt bezoeken dan wel ondernemen.

Herrezen middeleeuwse stad

Wandel je door Ieper, dan zie je een nieuwe stad met een oud laagje. Het lijkt een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad maar als je goed kijkt is de plaats gewoon erg goed heropgebouwd. Iepers Lakenhal bijvoorbeeld, was het grootste niet-kerkelijke gotische gebouw ter wereld toen het noodlot toesloeg.  Het gereconstrueerde monumentale bouwwerk biedt nu plaats aan het  Flanders Fields museum;  binnen in het gebouw blijft de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog levend.

De wegwijzers in Ieper en omstreken

Veel toeristische ondernemers, zoals hotelbazen of café-eigenaars, uit Ieper en omstreken zijn zogenoemde “Herdenkingspartners Westhoek”, dat wil zeggen dat ze een opleiding hebben gevolgd om jou goed te kunnen informeren over Flanders Fields en de verschrikkingen die daar plaats hebben gevonden. Ze kunnen je ook de weg wijzen als je de overblijfselen van de “Groote Oorlog” wilt bekijken. De hotels die wij aanbieden in Ieper en omgeving zijn hier ook bij aangesloten.

Loopgraven en echte graven

In en om Ieper tref je meer dan 150 militaire begraafplaatsen aan. Wist je bijvoorbeeld dat bij deze loopgravenoorlog ruim een half miljoen mensen omkwam? Dat er ook vele Algerijnen, Marokkanen, Australiërs, Chinezen en Jamaicanen sneuvelden in Ieper? Veruit het indrukwekkendst is de Britse begraafplaats Tyne Cot waar ruim 11.000 soldaten zij aan zij rusten.

In Ieper is niet alles oorlog

Wil je even iets anders aan je hoofd dan loopgraven en ellende ? Ga dan met je hele gezin naar attractiepark Bellewaerde, ook in Ieper. Hier geef je je over aan wildwaterplezier, meer dan 300 exotische dieren en mooie shows, in een prachtig aangelegd park.

Fijn fietsen door Flanders Fields

Naast verschillende fietsroutes door de Westhoek, die veelal de Groote Oorlog als thema hebben, zijn hier ook “geweldloze routes” te rijden.  Volg bijvoorbeeld het traject met vele cafeetjes, poëzie en brouwerijen, startend vanuit het gezellige stadje Poperinge of fiets een andere luchtige tocht door de mooie natuur in deze streek.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. H Klip schreef:

    Vergeet de indrukwekkende ceremonie niet, elke avond om 8 uur. Ter nagedachtenis aan de vele gesneuvelde soldaten.