3 wintersportgebieden in Oostenrijk uitgelicht

Geschreven op 9 oktober, 2017
  Geplaatst in Nederland, Winacties, Winter

Tal van gezellige en mooie wintersportgebieden in Oostenrijk; geen idee waar je heen moet?! Wij lichten in dit blog (mét winactie) 3 inspirerende skivakanties voor je uit.

Een van de meest populaire van de Alpen

Het skigebied Wilder Kaiser Brixental, ook wel SkiWelt genoemd, is onder Nederlanders één van de meest populaire wintersportgebieden van de Alpen. Het heeft namelijk alles waar je als wintersporter naar op zoek bent; een groot en gevarieerd skigebied, genoeg gezellige berghutten, bruisende dorpen en een levendige après-ski. Het skigebied, dat in het hart van de Kitzbüheler Alpen ligt, verrast je met maar liefst 284 kilometer aan pistes in diverse kleuren, een perfecte liftinfrastructuur en fraaie mogelijkheden om skidagtochten te maken. Er gaat een mooie afdaling richting het dorp, dalafdaling 40, waarmee je een schitterende winterdag kunt afsluiten. Onderweg kom je gezellige berghutten en zonnige terrassen tegen waar het heerlijk toeven is met een Tiroler drankje of snack!

Kirchberg Tirol - wintersport in Oostenrijk

Romantiek in Rauris

Voor een rustige en romantische skivakantie – met eventueel de kinderen – reis je af naar Rauris in het Salzburgerland. Dit pittoreske dorp heeft een fantastische ligging aan de voet van de berg Hoher Sonnblick en biedt vanaf het skigebied een uniek uitzicht op de hoogste bergen van Oostenrijk, waaronder de Grossglockner. Het knusse skigebied Rauristal telt 33 pistekilometers in diverse kleuren. Hier geen massatoerisme, lange wachtrijen bij de liften, maar juist veel gezelligheid en wintersporters die optimaal genieten van hun familie, de sport én natuur. Voor de kinderen zijn er speciale oefenpistes en maar liefst twee kinderlanden bij het dalstation. Even niet op de latten? Maak een romantische koetsrit door de hoofdstraat van Rauris, waar de daken van de winkeltjes en cafés bedekt zijn met een flinke laag sneeuw. Of bekijk het winterse landschap al rodelend. Je vindt hier namelijk een verlichte rodelbaan van maar liefst twee kilometer lang!

Pistes in Oostenrijk Rauris in Oostenrijk

Oergezellige en levendige après-ski

Wil je naast het wintersporten ook juist een feestje vieren? Dan is Mayrhofen in Tirol wellicht iets voor je. Het is het après-ski dorp bij uitstek. Direct na het skiën lopen de kroegen al vol. Het dorp bestaat uit verschillende gezellige straatjes met restaurants, winkels, cafés en discotheken. Uiteraard kun je hier ook uitstekend vermaken op de latten. Mayrhofen heeft een directe aansluiting op het skigebied Ski Zillertal 3000, de grootste van het Zillertal. Je vindt hier 59 kilometer aan uitdagende zwarte pistes, 134 kilometer aan rode gemiddelde pistes en 32 kilometer aan gemakkelijke blauwe. De vele off-piste mogelijkheden maken het gebied populair bij snowboarders. Kortom; een wintersport in Mayrhofen betekent optimale wintersportmogelijkheden in combinatie met oergezellige après-ski!

  • Naam
  • Email