3 leuke vakantiebestemmingen verrassend dicht bij huis

Met de eigen auto op vakantie gaan heeft veel voordelen. Je kunt vertrekken wanneer jij dat wilt, het geeft veel vrijheid op de plaats van bestemming én het kan een stuk voordeliger zijn dan een vliegvakantie, zeker wanneer je met kinderen reist. Bovendien is een roadtrip supergezellig. Voor de warmere bestemmingen in Europa moet je al snel meer dan 12 uur rijden. Zoek je liever een vakantiebestemming dichter bij huis? Dan hebben wij drie leuke tips voor je. Deze vakantiebestemmingen liggen op maximaal 7 uur rijden van Nederland (Utrecht) en zijn verrassend leuk!

De Vogezen in Frankrijk

Op zo’n 6 tot 7 uur rijden van Utrecht liggen de Franse Vogezen. De Vogezen is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar ook heel leuk voor gezinnen met kinderen. Overal vind je mooie meren waar je kunt zwemmen of diverse activiteiten kunt ondernemen. Het gebied is perfect voor een roadtrip met meerdere overnachtingsplekken, maar je kunt het ook prima vanuit één uitvalsbasis doen. Neem bijvoorbeeld Country Camp Domaine des Messires gelegen in het hart van de Vogezen. De familiecamping Domaine des Messires ligt aan een meertje midden in de bossen. Met de auto rijd je binnen 20 minuten naar leuke andere plekken zoals Xonrupt-Longemer of Gérardmer. Binnen een uurtje ben je in de gezellige stad Colmar. En ook de Route de Vins (voor de wijnliefhebbers) ligt binnen handbereik.

De Vogezen is perfect te combineren met de Elzas, de wijnstreek met vele culturele en historische bezienswaardigheden. Kijk voor een complete roadtrip door de Vogezen en andere reisblogs eens op Reisjevrij.nl.

Het Moezelgebied in Duitsland

Het Moezelgebied in Duitsland is vooral bekend als wijnstreek, maar in dit gebied valt genoeg te beleven. Langs de rivier de Moezel liggen genoeg leuke stadjes zodat een langer verblijf ook zeker mogelijk is. Zo kun je de stad Cochem bezoeken of de Moezel helemaal volgen tot aan de oudste stad van Duitsland, Trier. Een andere mogelijkheid is om naar de monding van de Moezel te gaan bij de stad Koblenz. Het Moezelgebied ligt op maar 3 tot 3,5 uur rijden van Utrecht! Voor gezinnen is het leuk en voordelig om op een recreatiepark te verblijven zoals Roompot in Cochem.

Het is leuk om een daguitstap te maken naar de Geierlay-hangbrug. Dit is de langste brug van Duitsland en hier kun je een mooie wandeling maken. Daarnaast kun je in het Moezelgebied veel leuke dorpjes bezoeken, wijntjes proeven, een boottocht maken en kastelen bezoeken! Voor ieder iets wils.

Luxemburg

Het leuke aan Luxemburg is dat het een klein en compact land is. Hierdoor kun je het land tijdens één vakantie goed leren kennen. Verspreid over het hele land vind je veel leuke vakantieparken die perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Je kunt Luxemburg vanuit één plek verkennen, maar je kunt natuurlijk ook meerdere accommodaties boeken om de reistijden te verkorten.

Het pittoreske dorpje Esch-sur-Sûre is leuk om te bezoeken. Het ligt in de Luxemburgse Ardennen waardoor je verzekerd bent van kilometerslange wandelpaden door de natuur. Ook ligt er het stuwmeer Boven-Sure. Natuurlijk is de hoofdstad Luxemburg ook een bezoek waard. Met enkele mooie bezienswaardigheden en een prachtig park, kun je hier zeker drie dagen vertoeven.

In een andere hoek van Luxemburg ligt de regio Mullerthal. Dit gebied wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd, al vind je hier geen bergen. Je vindt er wel een glooiend landschap, met veel bossen, wonderlijke rotsformaties en dus prachtige wandelmogelijkheden. Het kleine maar gevarieerde Luxemburg ligt op zo’n 3 uur rijden van Utrecht en is zeker een verrassende vakantiebestemming dicht bij huis!

  • Naam
  • Email