11 tips voor unieke stedentrips in Nederland

11 steden, 11 tips. En nee, het gaat niet over de Friese tocht der tochten, want die gaat er dit jaar toch niet meer komen. Maar luister naar de tips van de “ijsmeesters” van de reiswereld; we weten niet waar het ijs het dikst is, maar wel in welke steden je goed beslagen ten ijs komt. Uiteraard vermaak je je uitstekend in onderstaande steden, maar wat moet je echt gezien of gedaan hebben in Haarlem, Arnhem of Heerenveen? 

Bekijk hier de 11 tips voor unieke stedentrips in Nederland!

Moordstad Maastricht

Vind je Maastricht al een moordstad? Dan kun je de stad nu in de letterlijke zin van het woord leren kennen. Tijdens een fijne stedentrip Maastricht los je een heuse moord op!  Volg het spoor van Dossier Flikken Maastricht en kom op de mooiste plekken van de Maasstad. Aan de hand van een echt politie­dossier ga je op onderzoek uit. En zoals het een echte rechercheur betaamt, eet je tijdens het speuren iets lekkers. Hier is dat uiteraard een stuk Limburgse vlaai!

Wijn langs de Arnhemse Rijn

Zit je lekker te nippen van een wijntje in het centrum van Arnhem?  Weet dan, dat je je op heerlijk terrein begeeft. Op steenworp afstand vind je namelijk het Nederlands Wijnmuseum. Na een rondleiding door de wijnkelders van een van de oudste Nederlandse wijnhuizen kun je de smaak van drie soorten wijn en je eigen proeftechniek testen.

Laat het maar waaien in Middelburg

Niet alleen in de zomer is het strand van Middelburg een grote trekpleister. Ben je bekend met nieuwe trends? Dan weet je zeker wel wat “blokarten” inhoudt. Zo niet, ga het dan aan den lijve ondervinden op de nabijgelegen Brouwersdam, nabij Ouddorp. Drie wielen, een zeil, veel wind en het strand bij eb; meer heb je niet nodig. Haal ongelofelijke snelheden over de grote zandvlakte met de wind in het zeil en voel je vrij. Iedereen kan het leren! 

Enjoy life in Enschede

Enschede is altijd levendig en gezellig. Ga het maar meemaken in de geweldige eetcafés en studentenkroegen aan de Oude Markt! Maak je binnenkort gebruik van ons aanbod in Enschede, neem dan zeker een kijkje in de net geopende dameszaak Fier aan het van Loenshof. Hier kun je voor een redelijke prijs iets origineels kopen. En heren, hier hoef je niet buiten het pand te wachten tot je partner klaar is met passen. De vier eigenaressen van de shop beloven namelijk veel kijkplezier voor mannen, met de hele dag voetbal op de buis!

Dubbel genieten van Groningse Graanjenever

Er gaat je waarschijnlijk een lichtje branden bij het horen van de volgende woorden: Jonge Dubbele Graanjenever, Bessenjenever en de Beerenburg. Zet er “Hooghoudt” voor en je weet het zeker. Ontdek tijdens een anderhalf uur durende rondleiding in Groningen, hoe het komt dat deze trotse Groningse distilleerderij uit 1888 haar reputatie zo hoog houdt. Proost!

Leer de Emmerdennen kennen

De schat van Emmen vind je tijdens een wandelroute, die veel weg heeft van een telefoonnummer, route 177022. Zo saai de naam van de route klinkt, zo verrassend is het traject zelf!  Deze wandeltocht voert je door de Emmerdennen, een van de oudste bossen van Drenthe, gelegen aan de rand van de stad. Je ziet er rondcirkelende buizerds, oude karrensporen en historische grafheuvels in een decor van bossen, glooiingen en stuifzandvlaktes.

Heerlijke Haarlemse gekte

Wil je weten wat er in het hoofd van je puber omgaat? Of ben je zelf 16 jaar en op zoek naar antwoorden? Als je toch in Haarlem bent, loop dan eens door de Bovenkamer van het Museum Het Dolhuys. In dit voormalige ‘zieken- en gekkenhuis’ kun je op ontdekkingstocht door het puberbrein. Maar ook je eigen bovenkamer komt uitgebreid aan bod. De rondleidingen worden op zondag gehouden. Gek? Ben je mal!

Dieren kijken in Amersfoort

In Amersfoort bevindt zich Dierenpark Amersfoort, een mooi en ruim opgezette dierentuin waar er voor ieder wat wils is. Kinderen kunnen genieten in de speeltuin, terwijl de volwassenen ontspannen op een van de terrassen. Maak er een tijdreis naar miljoenen jaren geleden en leer alles over de dinosaurussen die toen leefden!

De mooie verbeelding in Rotterdam

In het museum Boijmans Van Beuningen bezichtig je naast de vaste kunstcollecties talrijke tijdelijke tentoonstellingen. Zo blijft een bezoek aan hét kunsthuis van Rotterdam altijd een aanrader. Nu kun je in de Design Column “Spaceship Earth” even stilstaan bij het voortbestaan van onze wereldbol. Hamvraag is: hoe krijgen we moeder aarde groener en duurzamer?  Bekijk tot 1 mei 2016 het beeldende antwoord van enkele beroemde kunstenaars en wetenschappers, bij Boijmans Van Beuningen.

Ultieme spanning in Eindhoven

Wist je dat Eindhoven de eerste stad in Nederland was met een echte “Escaperoom”?  Ben je gezellig met vrienden of familie in Eindhoven, ben je niet claustrofobisch aangelegd en heb je zin in een spannend uur? Laat je dan opsluiten om, aan de hand van vele aanwijzingen, de sleutel tot de vrijheid te vinden. Voel de adrenaline stromen bij Xitroom Escape Game, nabij uitgaanswalhalla Stratumseind.

Haal bakzeil in Heerenveen

Uiteraard kun je in het Friese Heerenveen het IJsstadion Thialf bekijken of het nabijgelegen Oranjewoud doorkruisen. Maar als je toch in deze waterrijke provincie verblijft, denk dan eens aan een unieke boottocht. Bij Bootverhuur Kalf in Heerenveen kun je zonder vaarbewijs en -ervaring een motorjacht huren om de Friese meren en de Turfroute te verkennen. Bekijk het historische veengebied eens van de andere kant!

 
  • Naam
  • Email