10 x unieke Bed & Breakfasts voor een weekendje weg

Geschreven op 29 oktober, 2020
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland

Een nachtje of weekendje weg in eigen land? Slaap je graag in een B&B? Wij hebben 10 verrassende bed and breakfasts in Nederland voor je op een rijtje gezet. Ga jij voor een bed & breakfast aan zee, in de heuvels van Zuid-Limburg of in het landelijke Twente?

Bed & Breakfast Pica Bella – Laren (gld)

In de Achterhoek vind je in het dorpje Laren Bed & Breakfast Pica Bella. Deze voormalige boerderij met atelier heeft twee luxe tweepersoonskamers die elk een eigen badkamer hebben. De vrouw des huizes legt je graag in de watten met een heerlijk vers ontbijt en als extra service kun je een lunchpakket meekrijgen. Handig voor als je je wandeltocht langs het Pieterpad vervolgt of de dag graag fietsend doorbrengt door het prachtige coulisselandschap van deze oostelijke streek. 

Bed & Breakfast Riekelt

In het Zuid-Limburgse plaatsje Rijckholt kun je overnachten in een oud Dominicanenklooster. Vanuit het bed and breakfast heb je een prachtig uitzicht op de Sint-Pietersberg en het 14e-eeuwse Kasteel Rijckholt. De kamers bevatten allemaal unieke en historische elementen uit de kloostertijd. Het ontbijt wordt geserveerd in het nabijgelegen Eetcafé Riekelt waar je ook kunt genieten van regionale klassiekers zoals Limburgse vlaai en Belgische wafels. België ligt hier tenslotte om de hoek. 

Stadslogement KingSize – Sneek

In hartje Sneek bevindt zich Stadslogement KingSize. Dit gezellige bed and breakfast is gevestigd in een opvallend pand op de hoek van de Gedempte Pol en de Prins Hendrikkade. Hier werden de allereerste – nu wereldberoemde – Kingpepermuntjes door Tonnema en Co gemaakt! Vandaar de naam KingSize. Vanuit het gastenverblijf sta je met een paar stappen in het gezellige centrum van Sneek. Bewonder oude stadsgezichten, interessante musea en allerlei ander stadsvermaak! Uiteraard stap je ook in een sloep om de waterrijke omgeving te verkennen.

Hotel de Hoestinkhof – Markelo

Deze voormalige boerderij in het Twentse buurtschapje Stokkum biedt je de perfecte mix van een gemoedelijk hotel en een bed and breakfast. Op de deel, waar ooit de koeien op stal stonden, bevinden zich nu tien rustieke kamers met ieder een privébadkamer. Wat dit b&b bijzonder maakt is het Engelse theehuis in de tuin. Geniet hier van een lekker kopje verse thee van de zeer uitgebreide theekaart of laat je verrassen door een originele high tea. De idyllische omgeving, met glooiende akkers en monumentale boerderijen, van de Hoestinkhof maken het b&b-gevoel helemaal af. 

Logement Doosje – Warfstermolen

Midden in de natuur van het Nationaal Park Lauwersmeer, nabij het dorpje Warfstermolen, staat dit unieke bed and breakfast. De verschillende gastenverblijven van deze authentieke Friese kop-hals-rompboerderij zijn voorzien van verrassende elementen en hebben luxe voorzieningen. Zo kun je hier slapen in een knusse bedstee, een pipowagen of in een romantische kamer met hemelbed en een groot bad in het midden van de kamer. Hier kom je helemaal tot rust in een prachtige omgeving op de grens van Groningen en Friesland.

LEO BBB – Renesse 

Ben je gek op fietsen, dan is dit bed & breakfast in het hart van de Zeeuwse badplaats iets voor jou. BBB staat hier voor Bed, Breakfast en Bikeguide. Gastheer Leo organiseert namelijk ook verschillende fiets- en mountainbiketochten door Zeeland. Verder heeft het b&b verschillende faciliteiten voor fietsers; zo is er een kleine fietswerkplaats, een oplaadpunt voor je e-bike en natuurlijk een afgesloten fietsenstalling. Er worden zelfs sportontbijtjes geserveerd, zodat je jouw fietsavontuur vol energie kunt beginnen. 

Het Kasteel van Rhoon – Het Koetshuys –  Rhoon

Romantisch overnachten onder de rook van Rotterdam? Het Koetshuys bij het Kasteel van Rhoon staat op een prachtige idyllische plek aan het water in de kasteeltuin. Maak je romantisch weekendje weg helemaal compleet met een champagneontbijt en een culinair diner in het kasteel. 

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Nellie Tenbult schreef:

    Mogen er ook honden mee?

    • Moniek schreef:

      Hi Nellie, dit verschilt per locatie en is te vinden onder ‘Faciliteiten en praktische info’ bij de desbetreffende locatie.