7x leukste tips – ga bijzonder overnachten op een vakantiepark!

Geschreven op 13 januari, 2021
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Voorjaar, Zomer
Bijzonder Overnachten-iglo -Voordeeluitjes-Vakantieblog

De verwachting is, dat ook dit jaar de vakantie in eigen land weer erg populair is. Wil jij eens iets anders dan een ‘gewoon vakantiehuis’ boeken? Met andere woorden: wil jij dit jaar eens bijzonder overnachten op een vakantiepark? Doe dan hier je inspiratie op. Waar we vorige week de unieke tiny houses de revue lieten passeren, is het nu de beurt aan houten iglo’s, sterrenkubussen, ‘sky cabins’ en andere interessante verblijfsaccommodaties. Pik jouw favoriet eruit en leg ‘m al vast, die bijzondere vakantie!  

7 verrassende slaapplekken – hier kun jij bijzonder overnachten op een vakantiepark in Nederland:

Bijzonder overnachten op hoogte – in de sky cabin  

Het is sowieso goed toeven op Camping Vreehorst in Winterswijk, waar je een vakantiehuis huurt midden in de natuur. Niet voor niets is dit park door de ANWB  met 4,5 sterren bekroond! Zit je graag hoog en droog? Dan hebben ze hier voor jou – letterlijk  – de ideale accommodatie: een ronde houten cabine hoog boven de grond  met eigen keukentje, douche en toilet. Twee volwassen en twee kleintjes passen hier gemakkelijk in. Door de raampjes die op patrijspoorten lijken, kijk je prachtig uit op het omliggende groen. De cabin in de sky? Give it a try!

Bijzonder Overnachten-iglo -Voordeeluitjes-Vakantieblog

Verblijf in een knusse cocon – in de houten iglo

Wil je liever als een verdwaalde eskimo in Delft neerstrijken? Kies dan voor de houten iglo van Vakantiepark Delftse Hout. Deze speelse, bolvormige ‘hut’ is van vele gemakken voorzien en geeft je een geborgen gevoel. Overnachten hier benadert het echte kampeergevoel, maar dan met net iets meer comfort. Immers, een knappe wind die deze iglo omver blaast! Verheug je op een verblijf op deze typische stadscamping, die zich op loopafstand van het Delftse centrum bevindt en die je verrast met een prachtig tussen het groen gelegen verwarmd buitenzwembad!    

Bekijk de nachtelijke hemel – vanuit de sterrenkubus

Slapen bij de boer! Erfgoed Bossem in het Overijsselse Lattrop-Breklenkamp laat je genieten van het gemoedelijke Twentse landleven in en rondom een authentieke Saksische boerderij. De boerderij huisvest het restaurant en de lounge, terwijl het bijbehorende land ruimte biedt aan sfeervolle luxe tenten en enkele sterrenkubussen. Deze laatstgenoemde accommodaties hebben bovenin een kijkvenster op de hemel. Nabij Ootmarsum en natuurgebied Bergvennen kun je dus heerlijk wegdromen bij de aanblik van de sterren!

Bijzonder Overnachten-drakenei-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Verras je kids – met slapen in een drakenei

De Veluwe zal uw kroost misschien niet meteen aanspreken. Maar de nabije Apenheul en Julianatoren natuurlijk wel! Bovendien: wacht maar tot ze Veluwe Camping ’t Schinkel én de unieke verblijfsaccommodatie hebben gezien! Over verrassingen gesproken… Hier midden op de Veluwe, in Hoenderloo, kunnen je kinderen naar hartenlust spelen en klauteren. Maar ook kunnen ze er bijzonder overnachten: in een kleurrijk drakenei! Met zijn vijf vierkante meter is dit ei niet de meest ruime behuizing, maar het garandeert zeker een fantastische overnachting!

Verras je kids 2 – in de kinderbungalow

Op Vakantiepark Mölke in het Overijsselse Zuna staat – eveneens in het kader van ‘verras je kids’ – een iets ruimer onderkomen. Het is de 6-persoons kinderbungalow, die volgens een boerderijthema is ingericht. Uw kroost is vast onder de indruk van een megagroot schaap aan de wand en leuke ‘hobbeldieren’ om op te schommelen. En ook al kies je niet voor de specifieke kinderbungalow, je kleintje zal zich toch wel vermaken in de speeltuin, op de skelter of in het binnenzwembad van Mölke!

Bijzonder overnachten  –  in de bungalow met buitenbubbelbad

Als je niet te porren bent voor een unieke dan wel gekke slaapplek, zoals hierboven beschreven, dan houd jij je misschien aanbevolen voor een verblijf met wellness. Je kunt bijvoorbeeld een buitenbubbelbad voor privégebruik tot je beschikking hebben bij Bungalowpark It Wiid in het Friese Eernewoude. Bungalowpark Emslandermeer in het Groningse Vlagtwedde heeft vakantiewoningen met bubbelbad én sauna in de aanbieding. Bij beide parken kun je bovendien naar hartenlust de omliggende natuur verkennen!

Vaar er (wel) bij – in vakantiehuisje met gebruik van boot

Zin om lekker te recreëren en tegelijkertijd actief bezig te zijn in de waterrijke natuur van Noordwest-Overijssel? Dan is het wel zo handig, dat je een bootje bij de hand hebt. Wat is nou het leuke aan een verblijf in een vakantiehuis van Vakantiepark Giethoorn of een villa van Roompot Waterstaete Ossenzijl? De huur van een elektrisch sloepje zit – in de periode van 1 april tot 1 november – bij de prijs in! Vanuit je vakantieverblijf ga je met het fluisterbootje zo het water op! Tuf heerlijk over de grachten van Hollands Venetië of verken al varend het Nationaal Park Weerribben-Wieden! 

Bijzonder Overnachten-boot-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor een chalet, vakantiewoning of stacaravan op de mooiste plekken in ons land. Bijzonder overnachten op een vakantiepark? Vul zelf maar in!      

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Maria schreef:

    Zo’n verblijf in een houten iglo lijkt me wel een bijzonder leuke ervaring!!