
Hotels Burgh-Haamstede

De beste arrangementen ophalen...
Hotelaanbiedingen in Burgh-Haamstede
Een weekendje in een hotel in Burgh-Haamstede is volop genieten aan de Zeeuwse kust met uitgaansparadijs Renesse, een prachtig 13e-eeuws kasteel en vele mooie natuurjuweeltjes binnen handbereik. Wilt u ook Burgh-Haamstede ontdekken, aan de westkust van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland? U kunt hier volop fietsen door de duinen, schelpen zoeken op het strand of genieten van de lekkerste mosselen. Voor een betaalbaar weekendje weg of een scherp geprijsde last minute Burgh-Haamstede zit u hier goed! Voordeeluitjes.nl heeft hier namelijk de beste hotelaanbiedingen voor u. Nabij het strand en de duinen vindt u twee prachtige hotels in Burgh-Haamstede.
Voordelig overnachten in Burgh-Haamstede
Logeer in een hotel in Burgh-Haamstede, van waaruit u alle mooie stranden, leuke plaatsjes en unieke natuurgebieden van het Zeeuwse Schouwen-Duiveland kunt ontdekken. De plaats bestaat eigenlijk uit twee dorpen: Burgh en Haamstede. Samen met badplaats Renesse is Burgh-Haamstede sinds jaar en dag in trek bij toeristen. Ze komen voornamelijk voor het strand, de duinen en de Noordzee. En dat is ook niet zo gek; alleen al de fijne, brede zandstranden van Schouwen-Duiveland, waar een mens nog heerlijk de ruimte heeft, zorgen voor een topvakantie in eigen land. Maar Burgh-Haamstede heeft nog meer te bieden dan vermaak aan zee.
Trekpleister Burgh-Haamstede
Vanuit een van onze mooie hotels in Burgh-Haamstede kunt u nog veel meer pronkstukken bezichtigen. Zo kunt u in Burgh-Haamstede bijvoorbeeld vuurtoren Westerlicht bewonderen, een van de bekendste bezienswaardigheden van de plaats. En het 13e-eeuwse Slot Haamstede is - samen met het bijbehorende slotbos - ook zeker de moeite van het bekijken waard; het ligt aan de rand van natuurgebied de Zeepeduinen. Dit gebied is een van de weinige duingebieden, dat niet opgeslokt is door land- en stedenbouw. Er grazen zo’n 90 Shetlandpony’s om het land open te houden. Verder treft u er meerdere bunkers aan uit de Tweede Wereldoorlog. Op zoek naar leuke bezienswaardige stadjes in de buurt? Brouwershaven en Zierikzee, op het eiland Schouwen-Duiveland, herbergen veel historisch erfgoed.
Actief in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland, in de provincie Zeeland. Jongeren kiezen vooral voor buur- en badplaats Renesse, waar de vele bars, cafés en discotheken te vinden zijn. Het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland, waar Burgh-Haamstede zich bevindt, wordt omringd door de Noordzee, Nationaal Park de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Daardoor biedt de plaats unieke mogelijkheden voor duikers, kitesurfers en andere watersporters. In Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder leert u alles over de watersnoodramp en over de bouw van de wereldberoemde Deltawerken. Gaat u vanuit uw hotel in Burgh-Haamstede een mooi fietstochtje maken langs de pittoreske dorpjes in de omgeving? Bedenk dan dat u soms sneller dan u denkt op een ander eiland terecht kunt komen. Een leuke suggestie krijgt u bij het lezen van ons blog ‘rondje pontje Zeeland’.
Evenementen op Schouwen-Duiveland top 3
- Concert at Sea; dit populaire, tweedaagse muziekfestival vindt in de zomer plaats in Brouwersdam.
- Havendagen Zierikzee; in de jachthaven van Zierikzee worden jaarlijks, eind augustus, tal van activiteiten georganiseerd, die te maken hebben met de haven, vissers en mosselen.
- Deltaweek; een jaarlijks terugkerend evenement met verschillende zeilwedstrijden o.a. in de haven van Zierikzee. Het evenement vindt plaats in het begin van juli.
Tips eiland Schouwen-Duiveland top 3
- Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder; in dit park rond de thema’s natuur, cultuur en techniek draait alles om (de kracht van) water. Wandel door het binnenste van de Stormvloedkering en bekijk het grote zeeaquarium.
- Water Jump Brouwersdam; deze spectaculaire attractie aan het Grevelingenmeer belooft actie en sensatie voor jong en oud, met glijbanen, een grote schans en zeil- en surfmogelijkheden.
- Watersnoodmuseum; in dit museum in Ouwerkerk wordt de watersnoodramp van 1953 op een bijzondere manier in beeld gebracht.